Hírek

Egy barátságos, egy tétmeccs…

Az Afrikai Nemzetek Kupájában már a döntőbe jutás a tét, az angolok a brazilokat fogadják felkészülési mérkőzésen...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Burkina Faso-Ghana 2!

Ghánát várjuk az Afrikai Nemzetek Kupájának fináléjába!
Burkina Faso válogatottja a C-csoportban végzett az élen, megelőzve Nigériát, a címvédő Zambiát és Etiópiát. A zöld-pirosak az első fellépésükön meglepetésre pontot csíptek el Nigériától (1-1), majd jött az Etiópia elleni ütközetük, amelyen Paul Put legénysége földbe döngölte ellenfelét: 4-0 lett a vége, Pitriopáék ezzel tulajdonképpen a továbbjutás küszöbére léptek. Aztán jött a záróforduló, ahol nem kellett mást tenniük a srácoknak, mint kivédekezni a kilencven percet a továbbjutásra hajtó címvédő ellenében. A küldetést teljesítették Traoréék, és máris a legjobb nyolc között találták magukat.
A negyeddöntőben Togó várt Burkina Fasora. A kilencven perc nem hozott gólt, ám a ráadásban Pitriopa bevitte a győztes találatot, így Konéén várhatják az elődöntőt a Mbombela Stadionban!
Ahol Ghána vár a csapatra. Ghána a B-jelű kvartettbe nyert besorolást, és Kwasi Appiah legénysége számára nem is jelentett nagy kihívást a csoport megnyerése. Az első mérkőzésen ugyan még akadozott a gépezet: Asamoahék hiába vezettek már 2-0-ra a Kongói Demokratikus Köztársaság legjobbjai ellen, a vége 2-2 lett. Aztán később már nem hibáztak Gyanék: Mali ellen és Niger ellen sem hibáztak a fehérek, és úgy gyűjtöttek 6 pontot, hogy nem zördült meg a hálójuk!
És a sorozat nem szakadt meg a negyeddöntőben sem: Wakasoék a Zöld-foki Szigetek nemzeti válogatottjával került szembe, és Ghána esélyeshez méltóan ejtette ki lelkes ellenfelét. 2-0 lett a vége, így Vorsashék egészen jó passzban várhatják az elődöntőt. A “fekete csillagok” a könnyebbik ágra kerültek, és a csoportbeosztással sem lehetett problémájuk, ám azért el kellett eddig jutniuk a fiúknak.
Ég a bizonyítási vágy Pantsilékban, hiszen 1982 óta nem nyerték meg a nemzetek kupáját!
Az elmúlt egy évtizedben kétszer találkoztak a felek, és mindkétszer Ghána győzött, mindkétszer egy góllal (2-1, 1-0). Most is a fekete csillagok sikerét várjuk! Húzzuk be a ghánai sikert!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Anglia-Brazília Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással számolunk a Wembley-ben!
Barátságos válogatott meccset rendeznek szerdán este a Wembley-ben: a háromoroszlánosok a selecaot fogadják. A hazai oldalon Roy Hodgson már a múlt héten kihirdette a keretét, ám a hétvégi fordulóban hárman is kidőltek a sorból. Carrick, Defoe és Sturridge is megsérült…
De nézzük, milyen előjelekkel várják Milnerék a mai rangadót! Nos, a vébé-selejtezőkön eddig őrzi veretlenségét az angol nemzeti tizenegy, ám 4 fordulót követően csak 8 pont áll a nevük mellett. Gerrardék kivégezték San Marinot és Moldovát, viszont nem bírtak az ukránokkal és a lengyelekkel (1-1).
A legutóbbi fellépésüket rendesen elrontották Johnsonék: az Ibrahimovic vezette svéd válogatott 4-2-re verte Angliát a Friends Arénában. Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy a hátsó alakzattal komoly problémák vannak…
Nézzük akkor, hogy milyen kerettel vágott neki a találkozónak Roy Hodgson:
Kapusok: Jack Butland (Birmingham), Joe Hart (Manchester City)

Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Joleon Lescott (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham)

Középpályások: Tom Cleverley (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Manchester City), Leon Osman (Everton), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)

Támadók: Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Welbeck (Manchester United)

És akkor néhány információ Scolari mester brazil válogatottjáról. Először is a keret:

Kapusok: Julio Cesar (QPR), Diego Alves (Valencia)

Védők: Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Miranda (Atlético Madrid), Leandro Castan (AS Roma), Adriano (Barcelona), Daniel Alves (Barcelona), Felipe Luís (Atlético Madrid)

Középpályások: Arouca (Santos), Hernanes (Lazio), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Lucas (PSG), Paulinho (Corinthians)

Csatárok: Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Neymar (Santos), Ronaldinho (Atletico-MG), Luis Fabiano (São Paulo)

A brazil gárda gőzerővel készül a jövő évi világbajnokságra, amelynek házigazdája lesz. Scolari ült le a kispadra, és a cél is egyértelmű: meg kell nyerni a trófeát! A küldetés nem lehetetlen, ám addig még jó néhány ütközet vár Neymarékra. Itt van mindjárt az angolok elleni odavágó.
Igen, odavágó, mert a történetnek júniusban lesz majd Brazíliában folytatása. A dél-amerikaiaknál nagyon bíznak a régi-új szövetségi kapitányban, aki máris okozott egy kisebb meglepetést Ronaldinho beválogatásával. Az Atletico MG irányítója minden bizonnyal a kezdőben kap majd helyet ma este.
A válogatott, különösen a barátságos találkozókon nagyon nem egyszerű megjósolni a végeredményt. A mai ütközettel kapcsolatban van egy megérzésünk: ezek szerint mindkét fél betalál majd, és nem lepődnénk meg, ha döntetlennel végződne a kilencven perc. A brazilok tűnnek esélyesebbnek, ám a mindkét fél betalál opció tűnik a legszimpatikusabbnak… Úgyhogy ezt is javasoljuk….

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik