Hírek

A Chicago sem nyerhet Indianapolisban?

A hétfő éjjeli szünet után 8 találkozót rendeznek az NBA-ben, és ezek mindegyikére kínálunk tippeket. Remélhetőleg az elmúlt napok sikeressége ezúttal is folytatódik.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Indiana Pacers – Chicago Bulls

Az idegenben kiválóan szereplő Chicago ezúttal az otthon kiválóan teljesítő Indiana Pacers otthonába látogat.

A Pacers idén a Keleti Főcsoport egyik legmasszívabb csapata, pláne ha a hazai teljesítményeket nézzük. Mindent összevetve 28-19 mérleggel áll az indianapolisi csapat, saját környezetben viszont mindössze három vereséget számlálnak a 18 siker mellett, ez pedig a Miami hazai produkciójával együtt a legjobb otthoni teljesítmény. Nem nyerni járnak tehát a csapatok Indianapolis-ba: mindössze a Denver, a San Antonio és a Toronto tudott náluk nyerni, és ezek a vereségek sem mostanában voltak… Elképesztően erős tehát otthon a Pacers! A Keleti Főcsoport 5. helyén álló együttes jelenleg egy két meccses győztes szériában van: legyűrték odahaza a vártnál könnyebben a Miami-t és a Detroit csapatát is. West, Hill és George viszi idén a csapatot előre, és hozzájuk csatlakozik még időnként Stephenson és Hibbert a ponttermelésben, utóbbi pedig a lepattanókat is szépen gyűjtögeti. Danny Granger továbbra sem alkalmas játékra, és kisebb sérülést szedett össze a Miami ellen Hill is, aki azonban elmondása szerint bevetésre kész állapotban van!

A vendég ezúttal a Keleti Főcsoport legjobb idegenbeli mérlegével álló Chicago Bulls csapata. Az NBA talán legismertebb csapata (még a Rodman-Jordan-Pippen időszakból) egyelőre 29-18 mérleggel áll a 3. helyen, szorosan a Miami és a Knicks csapatai mögött. Idegenben egészen fergeteges teljesítményt nyújtanak: 14 győzelem és 7 vereség eddig. Mostani turnéjukat Milwaukeeban kezdték, ahol 16 ponttal nyertek, majd a Brooklyn otthonában nem jött össze a siker, legutóbb viszont Atlantában kiváló védekezéssel nyertek 93:76 arányban. A vendégek azonban nem állnak jól sérültekkel, hiszen Noah és Hinrich is kidőlt a sorból, míg Boozer játéka továbbra is kérdéses, hiszen az Atlanta otthonában sem tudta még vállalni a játékot. Kemény turnén van tehát a Chicago, és most egy kemény ellenfélhez érkeznek.
Éppen ezért úgy vélem, itt elszenvedheti nyolcadik idegenbeli vereségét a Bulls. Idén egyszer már találkozott a két csapat, akkor Chicagóban nyerni tudott a Pacers 80:76 arányban. Szerintem ezen a meccsen nyerhet a Pacers ismét, valamint 183 pontig szerintem nem jutnak el a csapatok, hiszen mindkét együttes nagy hangsúlyt fektet a védekezésre!
Tippek tehát: 183 pont alatt (1,44 – bet365), Indiana Pacers nyer (1,45 – bet365)

Philadelphia 76ers – Orlando Magic

A borzalmas formában lévő Magic ezúttal a playoff-ra hajtó Philadelphia otthonában tesz látogatást, ahol ismét nem esélyesként lépnek pályára…
A Philly a tabella 9. helyén áll keleten, szorosan tapad a Boston csapatára, de nagyon nehéz lesz bekerülni a playoff-ba… Pedig jó formában is vannak a hazaiak, hiszen legutóbbi 5 meccsükből hármat meg tudtak nyerni. Odahaza erős csapat a Sixers, melyet 14-11 mérlege tökéletesen alátámaszt. Az utóbbi időben csak a Memphis és a Spurs tudott náluk nyerni, ám mindkét meccsen partiban voltak a hazaiak. Holiday-nek nagyon megy idén, és a Young-Turner duó is szépen termeli a pontokat, de Holiday jó napja mindenképp kell egy Philly sikerhez. A hazaiak továbbra is két sérülttel készülnek a meccsekre: Jason Richardson és Andrew Bynum továbbra sem alkalmas játékra a hírek szerint.

Vendégük az a Magic, amely 9 meccse nem tudott nyerni… Ez idő alatt még a Charlotte is nyerni tudott náluk, amit azért nem sok csapat mondhat el magáról… Ráadásul most nagy túrán is van az Orlando, hiszen Brooklyn, New York, Boston és Milwaukee után ezúttal Philadelphia az állomás. 14-33 mérlegével nincs esélye a csapatnak idén a rájátszásra, a mutatott játék alapján pedig pláne… Idegenben 6 győzelem és 17 vereség jött össze eddig az együttesnek, de mint mondtam mostanában nem nyert csatát idegenben a Magic, ha jól emlékszem a Clippers otthonában tudtak még pár hete nyerni. Ráadásul két fontos játékos sérülése is nehezíti a Magic dolgát: Jameer Nelson és Arron Affalo is sérüléssel bajlódik, egyikük sem lépett pályára a Bucks otthonában, és továbbra is kérdéses a szereplésük.
Idén még nem találkozott a két csapat egymással, de az erőviszonyok alapján itt is egyértelmű, hogy ki a meccs esélyese. Ugyanakkor nagyon vigyáznék a hazai tippel, hiszen a Magic két fontos játékosának hiányában is csak 9 ponttal kapott ki a Milwaukee otthonában. És mint tudjuk, minden jó sorozat megszakad egyszer… Így én inkább látok értéket a Magic pontjainak megtámogatásában, 10 ponttal szerintem nem fog kikapni az Orlando!
Tippek tehát: Philadelphia 76ers nyer (1,22 – bet365), hendikep +12 ponttal Orlando Magic (1,52 – bet365)

Minnesota Timberwolves – Portland TrailBlazers

Mindkét csapatot már számtalanszor kiveséztem, és ezúttal is igaz az, hogy két playoff-ra hajtó csapat csatázik itt ma este!
A Minnesota-t egy hatalmas sérüléshullám sújtotta korábban: Love mellett kidőlt többek közt Roy, Shved, Pekovic is. Közülük azonban utóbbi kettő végre visszatérhetett, és vezetésükkel sikerült megtörni a gárda nyeretlen szériáját is a New Orleans Hornets elleni meccsen, ahol végül 115:86 arányban nyertek. Ezzel 18-26 mérleggel a főcsoport 12. helyén állnak, és sajnos a sérüléseknek is köszönhető rossz sorozat végett nincs sok esélye a csapatnak a playoff elérésére. Többek közt olyan csapatokat kellene ehhez legyűrni, mint a Lakers, a Portland vagy épp a Utah. Odahaza viszont továbbra is erős a gárda: 12 győzelem mellett 9 vereség szerepel, de a Lakers-Clippers-Brooklyn ellen hármas vereséget megtörték végre a Hornets elleni sikerrel. A csapatba tehát visszatért Pekovic és Shved is, de Love a szezon hátralévő részében már nem játszhat, és Roy is a sérültek közt szerepel. Mellettük azonban ott van még Ridnour és Kirilenko, akik próbálták tartani a csapatban a lelket a nehézségek idején.

Vendégük tehát a szintén playoff-ra hajtó Portland együttese. A Blazers egy Utah elleni oda-vissza meccsen van túl: idegenben kikaptak, míg otthon szoros meccsen meg tudták verni a Utah együttesét. A vendégek inkább otthon erősen, hiszen idegenben eddig 7-15 mérleget tudnak felmutatni, legutóbbi 4 idegenbeli fellépésükön pedig nyeretlenek maradtak. A Portland együttesét az Aldridge-Lillard kettős vezeti idén pontok tekintetében, lepattanóknál pedig rendre Aldridge és Hickson szerepel a legjobban. Nicolas Batum viszont továbbra is sérült, valamint Matthews és Price is kisebb sérüléssel bajlódik.
Úgy vélem, hogy a Portland idegenbeli nem túl meggyőző szereplésére, valamint a vendégeknél lévő fontos sérültre alapozva jó tipp lehet a hazai győzelem. A Minnesota egy jó csapat, visszatért jópár meghatározó játékos is a csapatba, és ennek eredményét mutatja a New Orleans elleni meccs is. Szerintem nyerhet ezen a derbin a Wolves!
Tippek: Minnesota Timberwolves nyer (1,66 – bet365)

További megfontolandó tippek:
Miami Heat – Charlotte Bobcats / hendikep -7 pontról Miami Heat (1,35 – bet365)
New York Knicks – Detroit Pistons / 192 pont felett (1,52 – bet365)
Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks / hendikep -4 pontról OKC (1,47 – bet365)
Utah Jazz – Sacramento Kings / hendikep +13 ponttal Sacramento Kings (1,41 – bet365)
Washington Wizards – Los Angeles Clippers / LA Clippers (1,66 – bet365)

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik