Hírek

Túrán az újoncok

Ma Délre fordulunk: irány Olaszország és Portugália!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Pacos Ferreira-Estoril 1!

A Pacos az idény egyik meglepetéscsapata, és szerintünk a sárgák mai sem vallanak szégyent…
A luzitán pontvadászat 17. fordulójában az újonc látogat az Estadio da Mata Real-ba. A hazai alakulat nagyszerűen teljesít eddig az idén: a három nagy előzi meg mindössze, 16 fellépésén 28 pontot szedett össze a gárda. Hurtadoék mindössze kétszer kaptak ki (7-7-2), csak a Benfica és a Porto verte őket, a Bragát legyőzték. A hazai mutatójuk 3-3-1, Leaoék csak a lisszaboni alakulatnak hajtottak fejet. Formájukra sem lehet panasz, hiszen legutóbb egy ötöst gurítottak a sereghajtóak idegenben. A kupában ugyan kikaptak, de a pontvadászatban valóban jól állnak a fiúk. Hazai gólarányuk 9-6, tehát nem jellemző, hogy túlságosan gólagazdag meccsekkel szórakoztatnák drukkereiket.
Az Estoril újonc a ligában, és eddig jól állja a sarat a brigád. A 7. helyen állnak 19 ponttal, azonban az összkép csalóka, hiszen a kieső pozícióban lévő Vitoria Setubal 14-nél jár… Előre nemigen tekintgethet a társulat, mivel az EL-t érő 5. helytől hat egység a lemaradása.
Idegenben 2-2-3 a mérlege, az Academicánál és a Beira Marnál nyert. Vitoriáék az elmúlt két hetet otthon töltötték, és bizony nem jártak túl nagy sikerrel: a Gil Vicente-Olhanense páros ellen csak egy pontot sikerült összehozniuk…
Az Estorilnak nem igazán megy a Pacos ellen… Eddig négyszer mérkőztek meg a felek, és 2-2-0 a hazaiak javára a mérleg. Az az érzésünk, hogy a Ferreira nem hibázik, és legyűri a lelkes újoncot. Tippünk ennek megfelelően 1(x)!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Ascoli-Virtus Lanciano 1!

Melyik gárda folytatja remek sorozatát? Nos, szerintünk a fekete-fehérek nem hibáznak!
Néhány héttel ezelőtt még simán kiesési rangadónak tituláltuk volna az ütközetet, ehhez képest most a hazaiak már inkább a felsőház felé kacsingatnak, joggal! A társulat már a 10. pozíciót foglalja el, 23 csata után 31 pontos, lehetne 32 is, ha a szövetség nem -1-ről indította volna el a szezon kezdetekor. A Cino e Lillo Del Duca-ban 6-2-3 a mutatója, a Livorno, a Juve Stabia és a Bari nyert nála, ám november eleje óta nem talált legyőzőre saját stadionjában.
És összességében is remek periódust tudhat maga mögött a fekete-fehér egység: december elején Veronában betliztek legutóbb Zazáék, azóta öt találkozón 13 egységet zsebeltek be Feczesinék! Kellettek is a pontos a fekete-fehéreknek, hiszen korábban a veszélyes zónában tanyáztak.
És még valami, csak a Vicenza elleni mérkőzésen nem találtak be otthon Massimo Silva fiai! Azért ez nem rossz mutató az olasz B-osztályban!
Az Ascoli ha ma nyer, akkor pontszámban beéri a 6., play off-os helyen tanyázó Empolit. Azért ez meglehetősen nagy motivációs tényezőt jelent!
A Virtus Lanciano újoncként vágott neki az idei kiírásnak, és eddig olybá tűnik, sikerül megkapaszkodnia a gárdának a második vonalban. A piros-feketék a 16. helyen tanyáznak 25 ponttal – igaz, a 19. Regginának is ugyanennyi egysége van. És a bordók már osztályozós helyen állomásoznak. Kellenek a pontok tehát Volpe-éknek…
Idegenben 3-3-5-ös, meglepően elfogadható sorral rendelkezik az alakulat, Regginában, Vareseben és Vicenzában nyertek Mammarelláék. Formájuk több, mint biztató! Elmúlt nyolc mérkőzéséből csak egyet veszített el, az is kalkulálható zakó volt, hiszen az éllovasnál maradt pont nélkül a brigád. A legutóbbi három fellépésén 9 pontot szerzett a Virtus – ennek is volt köszönhető, hogy kicsit stabilizálta helyét a társulat az alsóházban.
Mind az Ascoli, mind pedig a Virtus Lanciano jó passzban várja a ma esti mérkőzést. Az ősszel leikszeltek fordított felállásban a felek. Most sincs kizárva a döntetlen, ám mi inkább az Ascoli sikerét várjuk!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!