Hírek

Egy vendég, egy hazai…

Ma egy holland és egy spanyol bajnokit vettünk górcső alá. Egy vendégsikerrel és egy hazai győzelemmel számolunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Venlo-Ajax (1-0) 2!

Kettővel veri a kiscsapatot a bajnok! Az amszterdamiak kiköszörülik a múlt heti csorbát, és ragadnak az éllovasra!
A Seacon Stadion De Koel-ba a bajnok látogat ma délután a bajnokság 21. fordulójában. A sárgák menekülnek a kiesés elől, jelenleg az utolsó előtti 17. pozíciót foglalják el. 15 pontjuk van, kettővel több, mint az egyenesen kizuhanó Willemnek, és 4-gyel kevesebb, mint a bennmaradó helyen álló Zwollénak.
Ton Lokhoff alakulata borzalmas szezont fut, 3-6-11-es összmérlege van, hazai pályán pedig 2-2-7-es sort tud felmutatni. Sikereit a tillburgiak és a Vitesse ellen érték el, pontot pedig NEC-től és a Heerenveentől csíptek el. 11 mérkőzése közül 10-szer jött a +2,5-ös opció, és csak a PSV-nek nem lőttek gólt. Gólarányuk otthon 19-33, tehát eseménydús mérkőzéseket játszanak Nwoforék.
December közepe óta négy találkozón mindössze egy pontot hozott össze a VVV, az idei két fellépésén pedig pont nélkül maradtak a sárgák. Két hete Bredában balszerencsés körülmények között maradtak alul a fiúk, legutóbb pedig az AZ gurított egy négyest Venloban (1-4). Nincsenek épp biztató passzban a srácok…
Az Ajax a címvédésre tör, ám a forduló előtt hárompontos hátránya volt a gárdának a PSV-vel szemben, és a Twente is kettővel ment előttük. Most 40 pontja van de Boor mester tanítványainak, 4-5-1-es idegenbeli mérlegüket épp a múlt vasárnap sikerült lerontani: Vitesse-ben 3-2-re kapta ki a piros-fehérek. Az amszterdamiak ennek ellenére nem veszítették el a lendületüket: kupameccsen visszavágtak vasárnapi legyőzőjüknek, és simán továbbléptek a sárga-feketék ellen (0-4).
Eriksenék pedig nagyon jó formát mutattak az elmúlt hónapokban, sorra nyerték a meccseiket, és szép számmal hintették a gólokat is. Poulsenék a Vitesse-i zakó előtt a Feyenoordot látták vendégül, és simán nyertek 3-0-ra.
Az elmúlt években lejátszott meccseik nyomasztó Ajax-fölényt mutatnak: 0-2-9 a mérlegük. A legtöbb esetben a VVV még csak gólt sem szerzett… Az a meggyőződésünk, hogy ezúttal is a vendégek húzzák be a három pontot, ráadásul a végén kettő is lesz közte!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Real Sociedad-Mallorca 1!

San Sebastianba látogatnak a kiesés elől menekülő szigetlakók. Caparros mester vélhetően búcsúmeccsére készül…
21. fordulót követően 30 pontjával a 9. helyen állt a játéknap előtt a Real Sociedad. A San Sebastian-i alakulat elsősorban remek hazai mutatójának köszönheti előkelő pozícióját. Az Anoétában 6-3-2-es mérleget tud felmutatni, elverte például a Barcelonát is, de fejet hajtott a csíkosaknak a Sevilla és a Bilbao is. Philippe Montanier legénysége remek formában van, az elmúlt 11 meccséből csak egyet veszítette el (4-3-ra a Bernabeuban), és ebben a periódusban begyűjtöttek 20 egységet a kék-fehérek! A múlt héten Vigóban jártak Veláék, és ha már ott jártak, pontot is hoztak az újonctól (1-1). Még egy érdekes adat: az Anoetában 17-8 a csíkosak gólaránya, tehát egyáltalán nem egyszerű betalálni a fiúknak Baszkföldön!
De La Bella és Zurutuza sérült, Bergara sárga lapjai miatt nem lehet ott a pályán.

Caparros mester ultimátumot kapott a Malagától elszenvedett vereség után: ha nem sikerül ponttal, pontokkal távoznia a Mallorcának San Sebastiánból, akkor a szakembernek távoznia kell a kispadról. Azt kell, hogy mondjuk, hogy nagyon türelmes volt a szigetlakók menedzsmentje, hiszen a piros-feketék ámokfutása nem az elmúlt hetekben kezdődött…
Casadeusék kieső helyről várják a folytatást: a 19. pozícióban állnak 17 ponttal, gyenge, 1-3-7-es idegenbeli mutatóval. Csak a Betisnél tudtak nyerni (decemberben), azóta viszont már két túrájukat is elbukták: előbb a Valladolidnál, majd az Espanyolnál sem jártak sikerrel – s mi több, kaptak három gólt mindkét helyszínen… És, hogy még tetézzük a bajt, legutóbb a malaga is egy hármast rúgott Hemedéknek a szigeten (2-3).
Nincsenek reménytelen helyzetben a piros-feketék, ugyanis a bennmaradást érő pozíciótól mindössze 2 egység a lemaradásuk. Ám, ha így folytatják a fiúk, akkor meleg lehet a pite.. A Sociedad elleni meccset követően az Osasuna látogat majd hozzájuk, és nem lepődnénk meg, ha akkor már új tréner irányítaná a gárdát a kiesési rangadón…
Az egymás elleni mérlegük kiegyensúlyozott (12-3-12), ám 2003 óta nem nyert a Mallorca az Anoetában. Sőt, az elmúlt hét meccsüket ebben a felállásban a baszkok nyerték! És most sem szakad meg a sorozat! Szerintünk a kék-fehérek otthon tartják a három pontot, Caparros pedig búcsúzhat a szigettől…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik