Hírek

Keleti és nyugati nagyágyúk

A két Los Angeles-i csapat, illetve a Miami is idegenben lép pályára ma este 19:00-tól és 20:00-tól. Szoros meccsek várhatóak, azért megpróbálunk pár tippet is adni a találkozókra! Hétfő hajnalban azonban nem rendeznek találkozót az NBA-ben, így rendhagyó módon legközelebb hétfő délelőtt érkezem egy újabb bejegyzéssel a kedd éjszakai meccsekre vonatkozóan!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Boston Celtics – Los Angeles Clippers

A playoff helyre pályázó Boston hazai környezetben fogadja a mostanság sebezhető, ám így is a Nyugati Főcsoport egyik elitcsapatának mondható Los Angeles Clippers együttesét.

A Boston számára hatalmas érvágás lehet Rajon Rondo elvesztése, aki minden bizonnyal kihagyja a szezon hátralévő meccseit komoly sérülésének “köszönhetően”. Ez azonban láthatóan egyelőre nem viselte meg a Celtics csapatát, és nélküle is sikerült kimásznia a gödörből a Bostonnak. Hat meccses nyeretlen sorozatot szakított meg ugyanis a Miami Heat ellen a gárda, miután hosszabbításban gyűrték le a Keleti Főcsoport egyik legjobb csapatát. Majd a Sacramento és az Orlando együttesei sem okoztak problémát Garnett-éknak, ám most nyugatról érkezik az egyik legjobb csapat hozzájuk. Odahaza egyébként még mindig viszonylag jó mérleggel rendelkezik a Celtics: 16 győzelem és 9 vereség, zsinórban három hazai győzelem. Ray Allen a szezon elején hagyta el a klubot, míg az említett Rondo-sérülés most sújtja a csapatot, így maradt Garnett és Pierce, akikre így még nagyobb feladat vár a hátralévő meccseken. A hazaiaknál még Jared Sullinger hiányzik, aki szintén kihagyja a szezon további meccseit, ugyanis nemrég esett át hátsérülésével egy műtéten. Ott lesz viszont a pályán Green, Lee és Jason Terry, akik szintén nagy lökést adnak a csapatnak mostanság meccsről meccsre.

A vendég tehát a Los Angeles Clippers lesz, amely mostanság talán Chris Paul távollétének is köszönhetően verhető csapatnak tűnik, mintha kicsit elfogyott volna a lendület, bár a gyengébb csapatokat idegenben is könnyedén gyűrik le. Jelenleg 34-14 mutatóval áll a Nyugati Főcsoport 4. helyén a Clippers, idegenben pedig 14-9 mérleget tudnak felmutatni, ami azért nem rossz, bár legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből négyet elveszítettek… Várhatóan a mai meccset Chris Paul ismét kihagyni kényszerül térdsérülése végett, valamint kérdéses Jamal Crawford játéka is, aki nemrég orrtörést szenvedett, bár már a Toronto ellen elvesztett meccsen is pályára tudott lépni. Blake Griffin játékára fektet mostanában nagy hangsúlyt a Clippers, ám a Toronto ellen ő sem remekelt (17 pont), így ki is kapott a vártnál könnyebben a Los Angeles. A vendégeknél továbbra sem játszik majd Billups, de visszatérhet eltiltásából Barnes, akit a Minnesota elleni meccs után tiltottak el.
A két gárda már egyszer összecsapott a szezon folyamán, akkor a Staples Center-ben nagyon simán, 106:77 arányban győzte le a Clippers a Celtics-t. Ezúttal sokkal szorosabb meccsre számítok, ráadásul a Los Angeles egy 25 pontos torontói vereségből érkezik ide, a Boston pedig egy Orlando elleni hazai győzelemmel hangolhatott erre a meccsre. Viszont van egy olyan érzésem, hogy a Boston lassan elkezdi majd érezni Rondo hiányát, és lehet hogy ez a mai meccsen veszi kezdetét. Így én látok értéket abban, hogy a Clippers megnyeri ezt a találkozót közel 2x-es pénzért!

Detroit Pistons – Los Angeles Lakers

Ismét nehéz feladat vár az egyre inkább feltörekvő Los Angeles Lakers-re, hiszen ezúttal az otthon viszonylag masszív Detroit Pistons csapatához látogatnak.

A Detroit továbbra sem adta fel a playoff álmait, és a jelenleg 10. helyen álló csapat harcol az első 8-ba helyért keleten, ám ehhez a Boston-t és a Philadelphia-t kellene maga mögé utasítania. Jelenleg 18-29 mérleggel állnak, ami meglehetősen szerény, ezzel szemben a 8. helyen tanyázó Boston 50%-os mérleget tud felmutatni. És nincs is olyan fergeteges formában a Pistons, hiszen legutóbbi 5 meccséből hármat elveszítettek. Legutóbb a Cleveland ellen meggyőző támadójátékot és felejthető, laza védekezést mutattak be. Saját közönség előtt 13-12-vel áll a gárda, amely közepes hazai teljesítménynek mondható keleten, ám legutóbbi 5 hazai meccsükből kettőt is meg tudtak nyerni. Sok jó formára is képes játékossal rendelkezik a Pistons, azonban sokuk nem képes hosszabb időn át megőrizni jó formáját: Bynum, Villanueva, Stuckley, Monroe, Knight és Singler is fontos része a csapatnak, de talán Monroe az, aki a szezon eddigi részében folyamatosan jól tudott teljesíteni, a Cleveland ellen is 18 pontot és 16 lepattanót szerzett csapatának. Hazai oldalon nincs sérült vagy hiányzó, így teljes kerettel várják a Lakers együttesét.

Azt a Lakers-t, amely talán megtalálta a számára ideális taktikai felállást… Most már nem Bryant egyéni teljesítményére alapoznak, hanem mindenki fontos részét képezi a csapatnak: Bryant a pontok mellett a gólpasszokat is szórja, World Peace triplákat szór, Gasol és Howard a palánk alatt próbál szerencsét, Nash pedig irányítja a játékot. Ennek eredményeképp a Lakers az elmúlt 5 meccsből négyet meg is tudott nyerni: a Utah, az OKC, a New Orleans és a Milwaukee voltak a szenvedő felek, ám a Miami túljárt a D’Antoni vezette csapat eszén. Így jelenleg 21-26 mérleggel a Nyugati Főcsoport 10. helyén állnak, a playoff-t érő helyekért pedig a Houston-Utah-Portland-Dallas négyessel kell majd hatalmas harcot vívnia a csapatnak. Idegenben egyelőre még mindig szerény a Lakers mutatója: 6 győzelem mellett 16 vereség, ám a Minnesota ellen végre idegenben is eredményesek tudtak lenni, bár a Phoenix elleni derbit is illett volna hozni… A vendégek egyetlen hiányzója Dwight Howard lehet, aki kisebb vállsérüléssel küzd már egy ideje.
Fordított felállásban már találkozott egymással a két együttes, akkor Los Angelesben nagyon simán nyert a Lakers 108:79 arányban. Most azonban Detroit a helyszín, ahol a Pistons ellen sosem könnyű játszani. Most azonban valamiért úgy gondolom, hogy a Lakers meggyőzőbb játékot mutat be. Az új taktikai hadrend fekszik a csapatnak, ellenben a Pistons nagyon hullámzó teljesítmény mutat be, és nem igazán érzem bennük az átütő erőt… Így én ezen a meccsen Los Angeles győzelmet várok!

Toronto Raptors – Miami Heat

Nagy körútra indult a Miami, és egyelőre felemásan szerepelnek, ráadásul egy olyan Toronto-hoz érkeznek, amely előző éjszaka simán ütötte ki a Clippers együttesét!

A Toronto számára hatalmas diadalnak mondható a Clippers 25 pontos verése, ilyen arányú kanadai sikerre szerintem nem sokat számítottak. Szépen vették le a pályáról Blake Griffin-t, aki végül “csak” 17 pontot szerzett, játékosaik közül pedig az új Rudy Gay volt a legjobb, de Johnson és DeRozan is kiválóan játszott. Megszerezték tehát a Memphis együttesétől Rudy Gay játékjogát, és ezzel az üzlettel szerintem nagyon jól járt a Toronto, hatalmas erőt adhat nekik, pláne Bargnani távollétében. Ezzel a meccsel három meccses vesztes sorozatát szakította meg a Raptors, így jelenleg 17-30 mérleggel állnak a Keleti Főcsoport 11. helyén, és valljuk be nem sok esélyük van a playoff elérésére. Odahaza azért erős ez a Toronto: 12 győzelem és 11 vereség szerepel a nevük mellett saját közönség előtt. És egy kiváló hír is érkezett Kanadából a napokban: ha minden jól megy, akkor sérüléséből felépülve játékra kész állapotban lesz a Miami ellen Andrea Bargnani, aki hatalmas lökést adhat az együttesnek, pláne saját közönség előtt.

A vendég tehát a turnéján lévő Miami, amely Boston, Brooklyn és Indianapolis után érkezik Kanadába. És egyelőre a Brooklyn meccs kivételével nem sok sikerélmény érte Wade-éket, mivel hosszabbításban kikaptak Bostonban, majd igaz jött a 20 pontos siker Brooklynban, de utána az Indiana vendégekén 13 ponttal kikaptak… LeBron James és Dwayne Wade csapata idegenben tehát igenis sebezhető: jelenleg 11-11 mérleget tudnak felmutatni, tehát inkább Miamiban veszélyes a csapat, de ott nagyon. Minden összevetve viszont vezetik a Keleti Főcsoportot, és még az ilyen vereségek is beleférnek, mint az Indiana elleni. Tudomásom szerint sérültje nincs a vendégeknek, így pályán lehet minden nagyágyú: Wade, James, Bosh, Lewis, Battier, Haslem és Chalmers a teljesség igénye nélkül.
A két gárda találkozott egymással már januárban, akkor hatalmas meccset vívtak Miamiban, ahol végül hosszabbítás után 123:116-ra nyerni tudott a Heat. Ezúttal is szoros meccset várok, ám a Rudy Gay – Andrea Bargnani személyével megerősített Toronto képes lehet meglepni az idegenben sebezhető Miami együttesét. Így szerintem érdemes megkockáztatni a hazai sikert 2,5x-es pénzért, illetve aki kevésbé bátor, annak ajánlom a Toronto pár pontos támogatása mellett a hazai tippet!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik