Hírek

Hendis sikerek…

Ma egy holland és egy hispán ütközetet vettünk célkeresztbe...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

AZ Alkmaar-Groningen 1! (0-1) 1! +2,5!

A remek formában lévő alkmaari együttes elveri alaposan a zöld-fehéreket…
A 21. fordulót rendezik a hétvégén a németalföldi pontvadászatban, és két, egykoron szebb napokat megélt alakulat ütközetét választottuk ki a műsorból. Bizony, voltak már boldogabbak és büszkébbek mind a piros-fehér, mind a zöld-fehér drukkerek, de most ez van…
Bár, azért igazságtalanok lennénk, ha egyenlőségjelet biggyesztenénk a két alakulat közé, hiszen a hazaiak legalább összekapták magukat a téli szünetben, így kompenzálva szurkolóikat valamelyest. Az AZ a 9. helyen tanyázik, 24 pontja van, és helyzete mindenképpen reményteljes abban az értelemben, hogy az EL-ért folyó rájátszás elérhető távolságban van: a 8. ADO mindössze egy egységgel szerzett többet nála.
Az AFAS Stadionban gyenge a mérlege: 3-3-4, a Heraclest, a Rodát és a Vitesse-t verte meg Gertjan Verbeek együttese. Az első két sikert hosszú sikertelen széria követte: szeptember közepétől január közepéig nem ünnepelhettek három pontot Alkmaarban. értékes pontokat hullajtottak Altidore-ék, nem bírtak például a Willemmel, a Waalwijk-kal és a NEC-cel sem.
Beerensék viszont rendezték soraikat a téli leállás alatt. A két januári meccsüket egyaránt 4-1-re nyerték meg, otthon a Vitesse, idegenben pedig a Venlo volt az áldozat. Altidore remek formában van, négyszer volt eredményes az elmúlt két fellépésen. Elmékben lényegesen több van, szerintünk feljebb is lépnek majd a tabellán.
A Groningen látogat Alkmaarba, és szerintünk a zöldeknek nem lesz esélyük az egyre jobb formát mutató AZ ellenében. Például azért sem, mert a vendégek borzalmas passzban vannak… A fiúk 20 meccsen 20 pontot gyűjtöttek, ez a 12. helyhez elegendő. Robert Maaskant tanítványai egységeinek a felét zsebelték be a túrákon (3-1-6, 8-16), verték az ADO-t, a Zwollét és a Bredát.
A legnagyobb probléma a társulat támadójátékával van: mindössze 19 gólt rúgtak Bacunáék, ennél kevesebbet csak a sereghajtó tilburgiak rúgtak. Ha ezen nem tud változtatni a gárda, akkor még meleg is lehet a pite, hiszen az osztályozós Roda csak egy ponttal gyűjtött nála kevesebbet.
A két együttes egymás elleni mérlege nyomasztó Alkmaar fölényt mutat (16-7-7). Szerintünk ma is jön a papírforma, és az AZ akár kettővel is elverheti a Groningent…

ppendixbox]Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Granada-Real Madrid (1-0) 2!

A Real sima győzelmet arat Délen! A sikerben Ronaldo is kiveszi a részét!
A 22. játéknapra hangolnak az együttesek a La Ligában. Ami biztos: mindkét alakulat motivált lesz, hiszen a hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a 2. pozíció megszerzéséért küzdenek veszettül. A Granada egyelőre a vonal felett tanyázik, a 17., 21 mérkőzésen 20 pontot gyűjtve. A Los Carmenes-ben 2-4-4-es, nem igazán veretes mutatóval rendelkezik, a Celtát és a Vallecanot verték Recioék. Hazai gólarányuk 9-10, tehát nem felettébb eseménydús ütközeteket vívnak a csíkosak. Torje-ék a nagycsapatoktól kikaptak, nyert a náluk a Valencia és az Atletico Madrid is.
Juan Antonio Albacete Anquela brigádja az idei négy fellépésén négy egységet húzott be, tehát önmagához képest nem teljesít rosszul. Sevillában kikaptak, nyert náluk a Valencia, megosztozkodtak a pontokon Madridban a Getafe-vel, és elverték Délen a Rayot.
Ricoéknak nagyon kell minden pont, hiszen a vonal alatt állomásozó Osasunának 18 egység áll a neve mellett. A Real fogadása után a csíkosak La Corunába utaznak, ahol nagyon fontos kiesési rangadó vár az együttesre…
Diakhate eltiltott, Rico és Benitez pedig sérült, vele nem számolhat a szakmai stáb.
A Real nem lesz bajnok, és amióta ezt tényként kezelik a fővárosban, a gárda egészen eredményesen futballozik. A fehérek jelenleg csak a 3. helyen állnak, 21 csatában 43 pontot szereztek, idegenben azonban kissé gyenge az idén a Mourinho-legénység: 5-2-4-es soruk nem méltó a bajnoki cím védőjéhez.
Ronaldoék hátránya a Barcával szemben 15 pont, az Atletico fórja pedig már csak 4 egység. Ha úgy futballoznak Khediráék, mint az elmúlt két hétben, akkor szerintünk simán beérhetik a városi riválist. A pamplonai pontvesztést követően Valenciában egy ötöst hintettek Higuainék, a Bernabeuban pedig a getafe szaladt bele a késbe (4-0).
Szerdán a Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a katalánok látogattak Madridba: 1-1 lett a vége az összecsapásnak, és a tartalékos hátsó alakzattal felálló Madrid nem vallott szégyent. Erre a teljesítményre lehet építeni!
Özil sárga lapos eltiltását tölti, Casillas és Pepe pedig sérülés miatt hagyja ki a találkozót.
Eddig háromszor találkoztak a csapatok: mindannyiszor a Real győzött, kétszer hendis verzióval. Ma is ezzel kalkulálunk, no és Ronaldo is betalál, szinte biztos!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik