Hírek

Lendületben a baszkok?!

Az Athletic Bilbao a Valladolid vendége lesz, és szerintünk nem tér haza pont nélkül Bielsa mester együttese. Brémában gólokkal kalkulálunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Valladolid-Athletic Bilbao 2x!

Nem kap ki a baszk együttes a José Zorrillában! A csíkosak egyre jobb formát mutatnak, és a sorozatuk nem szakad meg ma este!
A 10. fogadja a 13. helyezettet a la Liga 22. játéknapjának nyitómérkőzésén: a helyszín Valladolid, ahová a baszkok ékköve látogat! A hazai együttes stabil középcsapatnak számít, hiszen a veszélyes zónától tíz pontot fórt szedett össze, jelenleg 28 egység áll a neve mellett, amelynek zömét, egészen pontosan 18-at (5-3-3) a José Zorrillában szedtek össze a lila-fehérek. Hazai környezetben nem fukarkodnak a gólokkal Oscarék: immár 21-nél járnak, csak a Betisnek nem tudtak betalálni.
Miroslav Djukic alakulata formája szeszélyesnek mondható, ugyanakkor van benne némi kiszámíthatóság: az idei találkozót figyelembe véve otthon elkalapálta a Mallorcát és a Zaragozát, idegenben viszont megégett a Levanténél és a Celtánál. Végül is hat pont csak összejött, így stabilizálta is a helyét a gárda a középmezőnyben.
Barajaéknak nem lesz kiesési gondjuk az idén, az újonc stabilan teljesít, és ami nem mellékes, egészen elfogadható játékkal rukkol elő kéthetente hazai környeztben.
Ami a vendégeket illeti, nos róluk nem tudunk ennyi szépet s jót leírni. Persze, az EL-döntősnél jóval magasabbra tettük a mércét, amit a Bielsa-legénység sokáig nem tudott megugrani… A bajnokságban és a nemzetközi porondon is botladoztak Adurizék, így sokáig a veszélyes zónában tanyáztak.
Jelenleg a 13. 25 ponttal a baszk egység, idegenbeli 2-2-6-os sorukra nem lehetnek büszkék… Csak Granadában és Mallorcán tudtak nyerni, viszont csak San Sebastianban és a Vicente Calderonban nem tudtak betalálni. Gólarányuk a túrákon 12-27, a Mallorca nem lőtt nekik gólt, a Betis csak 1-et, viszont az összes többi ellenfél jobban megszórta Iraizozékat…
Az elmúlt hetekben viszont határozott fejlődést véltünk felfedezni a csíkosak játékában! Két hete a Betisnél vizitáltak, és ugyan 1-1 lett a vége, de San Joséék közelebb álltak a sikerhez, mint a sevillai zöldek. Aztán jött a vasárnapi, Atletico Madrid elleni hazai összecsapás, amelyen hengereltek De Marcosék! 3-0-lal küldték hazai a fővárosiakat!
Az egymás elleni mérlegük ebben a felállásban kiegyenlített: két-két siker, egy iksz mellett. Most az az érzésünk, hogy a Bilbao lendülete kitart, és ez pontot, pontokat érhet Valladolidban. Húzzuk be a 2-est, egy iksszel megtámogatva!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Werder Bremen-Hannover +2,5!

Gólok a Bundesligában! E két együttes nem feltétlenül a rendezett védekezéséről híres, és ma sem húzzák le a rolót…
A német élvonalban immár a 20. fordulót rendezik, az első helyszín a Weser Stadion lesz, ahová a szászok látogatnak. A hazaiak a 12. helyen szerénykednek 22 egységgel, odahaza 4-2-3-as soruk azt bizonyítja, hogy a muzsikusok otthona már közel sem olyan félelmetes, mint néhány esztendeje. Három vereségük összességében még a vállalható kategóriába tartozott, hiszen a bajorok, a Bayer és a bajnok nyert náluk, viszont a Nürnberget és a Stuttgartot illett volna elverniük. Gólarányuk Brémában 14-16, csak a Münchennek nem vették be a kapuját, hatszor jött a +2,5-ös opció.
November közepe óta azonban nem megy a zöldeknek: hét bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg (Hoffenheim 1-4), a 2013 pedig maga a pokol eddig Huntéknak: 0-5 a Borussia Dortmundddal szemben, majd 3-2-es zakó az északi rangadón Hamburgban. Ez utóbbi vereség különösen fájó lehetett, hiszen Ekiciék többet támadtak, több lehetőségük is volt, ráadásul vezettek is a kikötővárosban! Ennek ellenére pont nélkül kellett hazatérnie a Schaaf-legénységnek. Lélekölő tud lenni egy ilyen kirándulás…
Ráadásul Arnautovic és Fritz piros lapot kapott! Sérüléssel bajlódik Bargfrede és Wolf. Szóval, nincs könnyű helyzetben a kopaszodó tréner…
Az ellenfél a 10. pozíciót foglalja el 26 pontjával, ám idegenben eddig nem nagyon ment Husztiéknak: mérlegük 2-0-7, ehhez 16-23-as gólarány párosult. Wolfsburgban és Stuttgartban győztek, csak Hamburgban és az Allianz Arénában nem vették be az ellenfelek kapuját. Mirko Slomka brigádja október eleje óta nem remizett, az idei naptári évben pedig hozta a tőle megszokott teljesítményt: kikapott Gelsenkirchenben, nyert otthon a farkasokkal szemben. E két ütközetben 6-6-os gólarányt produkáltak Schlaudraffék!
Ami a hiányzókat illeti: Cherundolo, Schulz, Eggimann és Andreasen neve szerepel a maródiak listáján, Pocognoli pedig a Wolfsburg elleni meccsen mehetett előbb zuhanyozni társainál: a 34. percben jutott a kiállítás sorsára a futballista.
E két együttesről nem a stabil, zárt védekezési formációk alkalmazása jut eszünkbe – sokkal inkább a bátor támadófutball, amely olykor átcsap eszetlenségbe is, de ez a semleges nézőknek mindenképpen szimpatikus hozzáállás és játékfilozófia.
És az elmúlt években sem kímélték egymást a csapatok, ha összeakadtak. Az elmúlt néhány esztendőben többször is előfordult, hogy 5 találat született a meccsükön. ma háromban legalább bízunk, és szerintünk mindkét fél betalál majd!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik