Hírek

Tippözön szombat hajnalra

Az NBA alapszakasza 12 meccsel folytatódik, így ismét rengeteg tipp közül válogathatunk! Hat meccset szemeltem ki ebből a játéknapból, amelyekről részletesen olvashattok.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers

A borzalmas formában lévő Minnesota ezúttal a feltörekvő Lakers-t fogadja, így izgalmas meccs van kilátásban a Target Center-ben!

A Wolves egészen decemberig esélyes volt a Nyugati Főcsoport playoff helyeinek valamelyikére, azonban egy sérüléshullám gyakorlatilag megfosztotta ettől a gárdát… Love, Pekovic, Shved és még jópár ember sérülése a 8. hely környékéről egészen a 12. helyre húzta vissza a csapatot. Már csak 17-25 mutatót tud felmutatni a gárda, amely nagyon kevés a jelenleg 8. helyen álló Houston mérlegéhez képest. Love továbbra is sérült, viszont visszatérhetett már a Los Angeles Clippers ellen a pályára Shved és Pekovic is, így Kirlienko-val és Ridnour-val ismét elkezdheti felfelé tolni a Minnesota csapatát. Azonban még az ő segítségük mellett is elszenvedte zsinórban az ötödik vereségét a Timberwolves, míg legutóbbi 10 meccsükből csak egyetlen egyet tudtak megnyerni… Love mellett elvileg csak Roy küzd sérüléssel hazai oldalon. Odahaza eddig 11-8 mérleggel rendelkezik a Minnesota, ám legutóbbi két hazai meccsét elveszítette.

A változatosság kedvéért ismét egy Los Angeles-i csapat vendégeskedik náluk, ezúttal a Lakers személyében. A Bryan nevével fémjelzett csapat új taktikai hadrenddel játszotta utóbbi mérkőzéseit, ám egy fontos derbit elbuktak legutóbb Phoenix-ben… Előtte azonban sikerült odahaza a Utah és az Oklahoma csapatait is megverni, ami azért már biztatónak mondható. Ám még így is csak 20-26 mérleget tud felmutatni D’Antoni csapata, tehát messze állnak még a playoff-t jelentő helyektől. Idegenben ráadásul nem mostanában nyert a csapat: utolsó 5 fellépésén nem tudott nyerni a Lakers útjai során, pedig a Phoenix és a Toronto a verhető csapatok közé sorolható egy olyan gárdának, amelyben ott van többek közt: Nash, World Peace, Gasol, Bryant és Howard. Mindössze ötször tudott nyerni idén idegenben a Lakers, ami eléggé szegényes produkció egy rájátszásra hajtó csapattól, pláne ilyen nevekkel… Nem túl jó hír a vendégek számára, hogy Blake mellett most már sérüléssel bajlódik Howard és Gasol is… Howard-nak a válla, Gasol-nak pedig a lába rendetlenkedik, így kérdéses hogy ha pályára is lépnek Minneapolis-ban, mennyit tudnak majd vállalni.
Véleményem szerint az említett két nevet mindenképp összedrótozzák erre az összecsapásra, hiszen mindketten fontos tagjai a csapatnak. Márpedig a Lakers számára a hátralévő meccseken kötelező a győzelem a Minnesota szintű csapatokkal szemben. Így aztán meg merem kockáztatni, hogy a Los Angeles győzelemmel abszolválja ezt a találkozót este!

Brooklyn Nets – Chicago Bulls

Otthon folytathatja jó szereplését a Brooklyn csapata, amely idén a főcsoport egyik meglepetésének számít, ám ehhez főcsoportjának egyik riválisát, a Chicago Bulls együttesét kellene legyőzni!

Vesztes meccsről érkezik ide a Lopez vezette Nets, miután otthon csúnyán megégtek a Miami ellen (85:105). Nem játszott jól a gárda, bár ehhez azért kellett az is, hogy a Heat ennyire felszívja magát a rangadóra… 27-19 mérleggel áll egyelőre a Brooklyn, így minden bizonnyal a playoff-ban is komolyan számolni kell majd velük. Saját közönség előtt erősek: 17 győzelem és 8 vereség szerepel a nevük mellett, legutóbbi 5 hazai meccsükből négyet megnyertek, melyből az Atlanta és az Indiana elleni komoly győzelemnek fogható fel. Lopez, Johnson és Williams viszi idén a Brooklyn szekerét előre, egyelőre eléggé jó eredménnyel! A Nets oldalán nincs sérült, így teljes kerettel készülhettek erre a találkozóra.

A Chicago látogat ezúttal New York külvárosába, ahol nem lesz egyszerű dolga… A Bulls idén meglepő módon odahaza gyengébben muzsikál, mint idegenben: eddig 13-6 mérleget tudnak túráik során felmutatni, amely a főcsoport legjobb idegenbeli teljesítményének számít. Mindent összevetve 28-17 mérlegével a főcsoport harmadik helyén tanyázik a Bulls, legutóbbi 5 meccsükből négyet meg tudtak nyerni. A Milwaukee otthonából érkezik a csapat, ahol végül 104:88 arányban nyertek, könnyebben mint az várható volt, ez is kiválóan mutatja idegenbeli erejüket. A Chicago az egyik legjobb védelemmel rendelkező csapat a ligában, és erre szükségük is lehet a Brooklyn otthonában, ahol Lopez-t kellene majd megfogni. A csapatban továbbra is sérül Derrick Rose, illetve Carlos Boozer sem játszott a Bucks elleni meccsen, korábban pedig Deng is sérüléssel bajlódott, de ő már játékra alkalmas. Előbbi két játékos közül azonban Rose biztosan nem játszik, Boozer pedig 50-50% hogy pályára tud lépni. Azonban őket is tudja pótolni a Bulls, a Milwaukee elleni meccsen például Robinson volt a csapat legjobbja 24 ponttal!
Mindent összevetve két jó csapat találkozik: egy idén mindenkire veszélyes Brooklyn és egy idegenben rettenetesen erős Chicago. Szoros meccsre számítok, idei Chicagói meccsük is alátámasztja ezt a megérzést, ahol csak egyetlen pont döntött a Bulls javára. Így aztán nem látok sok értéket a Nets győzelmére adott oddsban, inkább a Bulls pontjait támogatnám meg 7-8 ponttal, és vendégre tenném a meccset. Várhatóan pedig nem lesz sok pont a meccsen: 185 pont alatt szerintem megállnak a csapatok!

Indiana Pacers – Miami Heat

A Miami a Brooklyn elleni meccs után ismét egy rangadóra készülhet. Ott közel 20 pontot tettek közé, nagyon fel tudták szívni magukat arra a meccsre, kérdés hogy ma este mire mennek majd az Indiana ellen.

A Pacers egy kiválóan védekező, ráadásul odahaza egy rettentően erős (17-3) csapat, minden bizonnyal a rájátszásban is komoly fejtörést okoznak majd az ellenfeleknek. A hazaiaktól mindössze Danny Granger sérült, tehát pályán lesz a West-George-Hill trió, ami fog pár kellemetlen percet okozni a Heat védelmének.
A Miami tehát egy komoly győzelem után érkezik ide, ahol lemosták a pályáról a Nets-t. LeBron James és Dwayne Wade is jól játszott azon a meccsen. Rá is fért a Boston elleni drámai vereség után a győzelem a Heat-re, amely így pozitívba rakta idegenbeli mutatóját (11-10), de még így is a sebezhető csapatok közt van szerintem útjaik során. Chris Bosh bajlódott a Nets elleni meccs előtt apróbb sérüléssel, de ezen a meccsen már 100%-osan bevethető állapotban van!
A Heat már egyszer megégett idén Indianapolisban, akkor 10 pontot tudott közé pakolni a Pacers. Szerintem ezúttal is meg lehet próbálkozni a hazai sikerrel 2x-es odds felett, de hendivel megtámogatva mindenképp jó lehet az Indiana!

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers

A botrányos formában lévő, fogadás ügyileg teljesen kiszámíthatatlan Detroit fogadja a feljövőben lévő Cavs-t.
A Piston legutóbbi 5 meccséből csak egyet nyert meg, a főcsoport 10. helyén tanyázik, de még mindig van halvány sanszuk a playoff-t érő helyek valamelyikének elcsípésére! Indianapolisban szenvedtek nemrég megsemmisítő vereséget, valamint a Milwaukee is nagyon simán nyert náluk… Otthon 50%-al áll a Detroit (12-12), ám mostanság otthon sem igazán van formában… Hazai oldalon mindössze Khris Middleton küszködött kisebb megbetegedéssel, így nem is lépett pályára az Indiana otthonában!

A Cavs jelentős formajavulást tud felmutatni Speights és Ellington megszerzését követően, és Irving is kiválóan teljesít mostanság. Otthon azonban legutóbb képtelenek voltak megállítani a Warriors-t, mely 3 meccses győztes szériájukat szakította meg! Idegenben 7-20-al áll a Cavs, ami valljuk be nem épp jó teljesítmény… A vendégek oldalán mindössze Tristan Thompson bajlódik apróbb ujjsérüléssel, melyet a GSW ellen szedett össze, de elvileg vállalja a játékot!
Nem tudom megjósolni, hogy ki nyerheti ezt a meccset, úgyhogy én inkább a pontokra hajtanék rá. Decemberi meccsükön 201 pontig jutott a két csapat, de akkor egy jó formában lévő Detroit és egy gyenge Cleveland találkozott. Most kiegyenlítettebben az erőviszonyok, úgy gondolom 205 pont alatt meg fog állni a két csapat!

Memphis Grizzlies – Washington Wizards

A Memphis utazhatott haza Oklahomából, és azonnal fogadhat egy feljövőben lévő Washington-t!

A Grizzlies simán szenvedett vereséget az OKC otthonában, főként első félidei gyatra teljesítményének köszönhetően. Ettől függetlenül a Nyugati Főcsoport egyik legjobban védekező csapatáról van szó, melyet Zach Randolph és Marc Gasol neve fémjelez. Hazai közönség előtt 17-7-el áll a csapat, de nemrég a Hornets és a Pacers is nyerni tudott náluk. Felépült sérüléséből Conley, aki vissza is térhetett már az OKC otthonában. A Memphis-től távozott 30-án Rudy Gay, aki Toronto felé vette az irányt, véleményem szerint nem hozott ezzel jó döntést a Memphis vezetősége, de ez majd kiderül…
A Wizards Wall visszatérést követően szárnyalásba kezdett, és többek közt megverte a fővárosban az Oklahoma együttesét is… Most azonban mintha ismét kipukkadna a lufi: zsinórban két vereség a Sacramento és a Sixers ellen. Idegenben mindössze 3 győzelem jött össze idén a Wizards-nak, ami nem túl komoly teljesítmény. Bradley Beal a vendégeknél továbbra is sérüléssel bajlódik, és kérdéses a játéka ma este. Viszont pályán lesz a Wall-Crawford duó, amely okozott már idén fejtörést rendesen az ellenfeleknek…
Úgy gondolom, hogy szoros meccsre kell számítani a tabella állásától függetlenül. A Grizzlies egy OKC elleni hajtós meccsről jöhet erre a derbire, míg a Washington-nak volt ideje készülni és pihenni. Nem számítok nagy arányú hazai győzelemre, így a Washington 13-14 pontos támogatása jó tipp lehet!

Philadelphia 76ers – Sacramento Kings

Az idén gyengélkedő, ám időnként meglepetéseket szállító Sacramento látogat Philadelphia-ba, ahol szinte egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga, ha nyerni akar…

A Philly nemrég simán intézte el a Knicks-t, majd meglepő vereséget szenvedett a Memphis ellen, ezt követően viszont nem volt gond a Washington legyűrése. A csapat számára nagy reményt adhat a Boston gyengélkedése, illetve Rajon Rondo kidőlése, hiszen így ismét esélyük lehet a playoff-ba kerülésre. Ehhez azonban a maihoz hasonló meccseket hozni kell mindenképp. Otthon erős, de időnként sebezhető a Sixers (13-11), de mindent összevetve nincs rossz formában a társaság! A csapatba a tervek szerint visszatér Richardson térdproblémáit követően, Bynum továbbra sem bevethető, Wilkins játéka pedig személyes problémák miatt kérdéses.
A Kings idén teljesen esélytelen a playoff-ra, mindössze 17-30 mutatót képesek felmutatni, idegenben pedig összesen 5 alkalommal tudtak nyerni. A csapat gondban van, hiszen elképzelhető, hogy hamarosan áthelyezik a csapat székhelyét… Ennek ellenére nyerni tudtak a Washington otthonában kisebb meglepetésre, bár ez inkább a Wizards gyenge játékának volt köszönhető. Boston-ban azonban 18 ponttal kikaptak, valamint a Denver is szépen elintézte őket, tehát a komolyabb csapatok simán tudják verni a gyengélkedő Sacramento-t. A vendégeknél mindössze John Salmons bajlódott kisebb megfázással, azonban a Philly elleni meccsen bevethető állapotban lesz!
Számomra nem kérdés, hogy ki a jobb csapat, és ezt a januári közös meccsük is tükrözi, ahol otthon 112:85 arányban nyert a Philadelphia. Ezúttal nem várok ilyen nagy arányú győzelmet, de a Holiday-Turner-Young trió vezette Sixers nyerni fog a Cousins vezette Sacramento ellen, akár még -3.5 pontos hendikeppel is vállalható!

Olvasói sztorik