Hírek

Meglepetést okoz a Sevilla?

Vajon megszakad az Atletico Madrid szenzációs sorozata a Vicente Calderonban? Az Ajax Arnheimben visszavágásra készül...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Vitesse-Ajax +2,5!

Gólokban gazdag meccset játszik egymással a két gárda – öt nappal ezelőtt ötig meg sem álltak a felek!
A holland kupa negyeddöntőjében randevúzik egymással a Vitesse és az Ajax, és a szerencse a sárga-feketéknek kedvezett: a találkozót Arnheimben, a Gelredome-ban rendezik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így taktikázásra semmi szükség, mindenki beleveti magát a küzdelembe!
Az arnheimi együttes üde színfoltja az idei bajnokságnak, az előkelő 4. helyen tanyáznak, Fred Rutten alakulata 20 meccséből csak négyet veszített el, viszont 11-et behúzott. Odahaza 4-5-1-es mérleggel büszkélkedhet, gólaránya a Gelredome-ban 20-13; azért a kettes lőtt átlag nem rossz arányszám… Csak az AZ tudott nála győzni, de annak is már negyed éve.
Janssenék formája kicsit szeszélyesnek mondható, hiszen az idei első bajnokin simán kikaptak Alkmaarban (4-1), utána viszont az Ajaxot sikerült hátrányból fordítva legyűrni. Ibarráék a kupában eddig nem ismertek kegyelmet, igaz, a sorsolásra sem kellett panaszkodniuk a csíkosaknak: a Gement (3-0), a Staphorst (4-0) és az ADO 20 (10-1) nem jelentett extra kihívást Velthuizenéknek. Most azonban egy igazi nagyágyú vár a Vitesse-re, igaz, a sárga-feketék pontosan tudják, hogy nem legyőzhetetlen az amszterdami sztárcsapat!
Az élmény ugyanis igazán friss, hiszen vasárnap kapott ki 3-2-re az Ajax Arnheimben. És a zakó több okból is igen kellemetlen volt a piros-fehéreknek: egyrészt, mert kétgólos előnyt herdáltak el Eriksenék, másrészt, mert így nem tudott feljebb lépni a tabellán az amszterdami alakulat, maradt a 3.
Frank De Boer alakulata persze így sincs nagy bajban, hiszen csak 3 egység a lemaradása a PSV mögött, ám 2-0-ás előnyt nem nagyon szokott elherdálni a bajnok. Idegenben egyébként ez volt az első veresége Blindéknek (4-5-1), De Jongék most egy könnyebb szériát futhatnak a bajnokságban, tehát lesz alkalmuk az előzésre.
A kupában még gólt sem kaptak a fiúk, az Utrecht (0-3), a ONS Sneek (0-2) és a Groningen (0-3) nem tudta megizzasztani Sanáékat. Most azonban kemény kis csörte vár rájuk!
Alaphelyzetben az Ajax tűnik esélyesebbnek, és vélhetően kétszer nem kap ki öt napon belül ugyanabban a stadionban a sztárcsapat. Ám a gólokban biztosabbak vagyunk! Az Ajax eddig idegenben csak egyszer nem lőtt gólt (Utrecht 0-0), és egy alkalommal volt egyszer eredményes (ADO Den Haag 1-1). Most is várunk tőlük találatokat, mert Arnheimben is rendre gólképes az alakulat, igaz, nem csak elől!
Meggyőződésünk, hogy összejön a három találat, húzzuk be az over opciót!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Atletico Madrid-Sevilla x2! Szerez gólt a 2-es csapat: IGEN!

Oké, lehet, hogy így elsőre meredeknek tűnik tippünk, de valamiért most már a matracosok hazai bukását várjuk. Nem, mintha bármiféle gondunk lenne Gabiékkal, pusztán csak arról van szó, hogy a Sevilla jó formát mutat, no és ugye minden sorozat megszakad egyszer…
Az elődöntő első meccsének a Vicente Calderon ad otthont: hazai környezetben a bajnokságban és a kupában sem hibáztak még Emréék! A La Ligában 11-0-0, a kupában 3-0-0 a mutatójuk a fővárosban, ráadásul ez utóbbi kiírásban még csak gólt sem kaptak Diego Costáék!
Simeone mester alakulata tehát remekel, áll még az EL-ben, a pontvadászatban a második helyen állomásoznak, a kupában pedig már az elődöntőben küzdenek. A bajnokságban azonban idegenben botladoznak Kokéék: november vége óta nem nyertek (Granada 0-1), azóta négy túra, egy pont a mérleg. Igaz, megfordultak közben a Bernabeuban és a Camp Nouban is, bár a baszkoknál nem kellett volna feltétlenül kikapniuk a csíkosaknak. Előnyük el is olvadt a Reallal
szemben – immár csak négy egység a fórjuk a városi riválissal szemben.
Falcao sérült, és ez nagy érvágás az Atleticonak. A kolumbiai gólzsákot a Levante ellen kellett lecserélni, és még várhatóan két hetet ki kell hagynia a visszatérésig. A csapat persze nem adta fel a támadófutballt, de a gólvágó pótlása nem egyszerű feladat…
A kupában a Real Jaen, a Getafe és a Betis került Tiagoék útjába, ám egyik ellenfél sem tudta komolyabb ellenállásra kényszeríteni a matracosokat.
A Sevilla jó formában van, bejött az edzőváltás, Unai Emery összerázta Negredóékat, akik nemcsak eredményesen, hanem látványosan is futballoznak. A bajnokságban ugyan csak a 11. helyen állnak, de az elmúlt két játéknapon négy pontot húztak be Spahicék: a Getafe ellen idegenben Palop hibája miatt csak remizni sikerült, viszont a Granada rendesen beleszaladt a késbe az andalúz rangadón (3-0). A kupában közben a Zaragoza volt a déliek ellenfele: Aragóniában 0-0 lett az első felvonás, a visszavágón viszont hengereltek Rakiticék (4-0).
A bajnokságban eddig nem remekeltek idegenben Navasék: egy mérkőzést nyertek mindössze (La Coruna), ezen kívül négy iksz és hat zakó áll a nevük mellett. A kupában viszont veretlenek még a túrákon Navarroék! Nyertek az Espanyolnál, Mallorcán, és ikszeltek Zaragozában. A fehérek eddig könnyedén vették az akadályokat a sorozatban, ám kétségtelen, az Atletico lesz a legkeményebb ellenfél a kiírásban…
A Sevilla azonban szívesen látogat a Vicente Calderonba! No jó, nem éppen a legutóbbi túrára gondoltunk (4-0), ám előtte két iksz, két Sevilla-siker és egy Atletico diadal szerepel a statisztikákban! és most is az az érzésünk, hogy a déliek nem kerülnek hátrányba Madridban! Sőt, gólt is szereznek Reyesék!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik