Hírek

Nyugati meccsekre tippelünk

Az elmúlt éjjeli meccsdömping után ezúttal csak két meccset rendeznek az NBA-ben, ráadásul mindkettőt a Nyugati Főcsoportban. Így mindkettőt részletesen ki is elemezzük: a Memphis Grizzlies az Oklahoma csapatához látogat, míg a Dallas a Golden State vendége lesz.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies

A Chesapeake Energy Arena-ba ezúttal a Memphis Grizzlies látogat, ahol valljuk be, nem esélyesként lépnek parkettre!

Az Oklahoma Durant és Westbrook vezetésével a Nyugati Főcsoport élmezőnyében tanyázik, bár a Lakers elleni idegenbeli vereséget követően visszacsúsztak a második helyre, helyüket pedig az élen elfoglalta a San Antonio Spurs, aki az elmúlt éjszaka könnyedén verte a Charlotte együttesét. Mostanában mintha kicsit fáradtabbnak tűnne az OKC, bár ez érthető az erős szezonkezdet után, és ilyenkor még belefér 1-2 meccsen a lazább játék. Többek közt kikapott nemrég a Washington otthonában is a csapat, nem kis meglepetést okozva nekünk fogadóknak…
Az ellenfelek azonban továbbra sem igazán találják Durant ellen a megfelelő védekező stílust, szinte lehetetlen megállítani a meccsről meccsre lehengerlően lendületes játékost, akit olyan nevek támogatnak még, mint: Martin, Westbrook vagy Ibaka. Nem is meglepő, hogy 34-11 mérleggel áll eddig a Thunder, saját közönség előtt pedig mindösszesen három vereség szerepel a nevük mellett 19 győzelemmel, és ezzel a Spurs mögött a második legjobb otthoni mutatóval rendelkeznek.
Az Oklahoma együttesét nem hátráltatja sérülés, így semmi akadálya sincs annak, hogy tartsák a lépést a Spurs-el, amennyiben itt ma nyernek!

Vendégük az a Rudy Gay és Zach Randolph nevével fémjelzett Memphis lesz, amely szintén nem szerepel eddig rosszul… Egyelőre 29-15 mérleggel állnak a főcsoport 4. helyén, és még idegenben is pozitív mutatót tudnak felmutatni (12 győzelem és 8 vereség). Változó formát mutat a Grizzlies az utóbbi időkben: legutóbbi 5 meccsükből kettőt elveszítettek (New Orleans, Indiana), hármat pedig megnyertek (Sixers, Nets, Lakers).
A Memphis egyébként a liga egyik legjobb védelmével rendelkezik, kiválóan tudják levédekezni még a leglendületesebb csapatok támadásait is, éppen ezért lehet érdekes ez a találkozó. Azonban az utóbbi időben mintha védekezésben elfogyott volna a Grizzlies, ám a Brooklyn ellen már régi önmagukat idézték, és Lopez-ékat 80 pont alatt tartották.
A vendégeknél mindössze Mike Conley küzd kisebb sérüléssel, bár ő épp elég nagy érvágás a csapatnak, hiszen átlagban 13 pontot szerzett eddig meccsenként. Ha minden jól megy, akkor ott lesz a találkozón, de kérdés hogy mennyit tud majd vállalni… A Memphis legjobbjai azonban biztosan a pályán lesznek Randolph és Gasol személyében, és azért ez sem mellékes tényező… Ugyanakkor elhagyta a csapatot Rudy Gay, amely szerintem a kezdeti időkben biztosan érzékenyen érinti majd a Grizzlies-t, pláne Conley sérülésével párhuzamosan…
A két gárda novemberben játszott egymás ellen, és akkor érdekes módon a Memphis nyerni tudott ebben a felállásban 107:97-re, vagyis a Grizzlies nevéhez fűződik az idei egyik veresége odahaza az OKC-nek… Most viszont úgy gondolom, hogy a Thunder nyerni fog, hiszen tartani kell a lépést az éjjelt meccset nyert Spurs-Clippers párossal. Mindenképp hazai sikert várok, akár még -4.5 pontos hendikeppel is!

Golden State Warriors – Dallas Mavericks

Hazatér 4 meccses túrájáról végre a Golden State Warriors csapata, és fogadhatja az egyenesen Portland-ből érkező, Nowitzki vezette Dallas együttesét ma este.
A hazaiak 28-17 mérleggel a Nyugati Főcsoport egyik meglepetés csapatának számítanak idén, tartják a lépést az élmezőnnyel és nem is nagyon akarnak leszakadni, playoff szereplésüket szinte semmi sem veszélyezteti. Az említett 4 meccses turnét két vereséggel kezdték Chicagóban és Milwaukee-ban, majd két győzelemmel fejezték be: nyertek Kanadában a Toronto ellen, majd a Cleveland otthonában is viszonylag simán.

Odahaza eddig meggyőző a GSW szereplése: 14 győzelem és 6 vereség, de elvérzett már náluk nemrég többek közt a Los Angeles Clippers és az Oklahoma is. Megéri tehát odafigyelni a Curry és Lee vezette Golden State-re, hiszen amellett hogy eredményesek, még látványos kosárlabdát is játszanak: nem egyszer 110 pont környékén dobálnak, tehát nem igazán lehet unatkozni a meccseiken!
Curry kisebb sérüléssel bajlódik a hazaiak oldalán, illetve kisebb problémákkal küzd még Landry és Barnes is. A Toronto ellen visszatért, ám továbbra is csak korlátozott játéklehetőséget kap majd Bogut, aki teljes felépülése után szintén fontos láncszeme lehet a Warriors-nak!
Vendégük A Nowitzki vezette Dallas lesz, amelynél sokáig úgy festett, elindul valami fejlődés a játékban, azóta azonban felváltva nyernek-veszítenek meccseket, ami nem túl szerencsés számukra… Legutóbb Portland-ben maradtak alul mindössze 2 ponttal, valamint nyert náluk a San Antonio és az OKC is, bár mindkét élcsapat dolgát megnehezítették rendesen! Nowitzki visszatérése után elkezdett játszani a Mavs, de a playoff-t érő helyek még mindig nagyon messze vannak…

Egyelőre 19-26 mérleggel áll a Dallas, melyből idegenben 7-17 sor jött össze, ami nem túl biztató… Legutóbbi 5 meccsükből idegenben hármat is elveszítettek: a Portland mellett megverte őket a Clippers és a Utah is, ám Sacramento-ból és Orlando-ból győzelemmel sikerült távozni. A gárdát idén Mayo és Nowitzki viszi a hátán, de mellettük még vannak olyan nevek, mint a lepattanók mestere Marion, vagy épp Vince Carter, Elton Brand vagy Darren Collison. A vendégeknél mindössze egyetlen sérült van: Chris Kaman (42 meccs, átlag 12.4 pont, 6.2 lepattanó) fejsérülést szenvedett egy szerencsétlen ütközésnek köszönhetően az egyik edzésen, így ma nem léphet pályára.
Érdekes meccsnek ígérkezik ez, hiszen egy masszív Golden State fogad egy Nowitzki-vel végre megerősödött, a legnehezebb ellenfelek ellen is viszonylag jól játszó, jó nevekkel megtűzdelt Dallast. Novemberben találkoztak egymással a felek, igaz akkor Dallasban, ahol 90:90-es rendes játékidő után 105:101-re nyert idegenben a Warriors. Elsősorban ettől a meccstől is pontokat várok, a 200 pont feletti opció jónak tűnik. Illetve nem hiszem, hogy sok pont választja majd el a két csapatot, így jó lehet 7-8 ponttal megtámogatni a vendégeket (hendikep +7.5 ponttal Dallas)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik