Hírek

Győzzön a Utah és a Clippers!

Meccsdömping az NBA következő játéknapján: 12 meccs, melyből kettőt részletesen kivesézünk, de természetesen további tippeket is találhattok a többi meccsre vonatkozóan az oldal alján!

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers

Nyugodtan kijelenthetjük: szegény Minnesota-t még az ág is húzza. Persze nem szó szerint: a csapatot a sérülések húzzák az egyre mélyebb gödörbe, és a mai esetén sem néznek könnyű meccsnek elébe, hiszen a Clippers látogat Target Centerbe.

A Wolves rájátszásra esélyes csapatként várta a 2013-as naptári évet nyugaton, hiszen a 8. hely környékén mozogtak egy hónapja… Azóta azonban történt egy s más a hazaiak oldalán: megsérült az eddigi húzó ember Love, akit műteni kell és nem tér már vissza a szezonban. Megsérült továbbá Shved, Petkovic, Rubio, Roy és Malcolm Lee is. Ilyes sérült sorral nem is csoda, hogy zsinórban a negyedik vereségét szenvedte el a Charlotte otthonában a Minnesota… Kikaptak Washingtonban és Atlantában és a Brooklyn is győzni tudott náluk. Mindössze Andrei Kirilenko tartotta a csapatban a lelket, aki ez idő alatt szórta a pontokat, mert muszáj volt neki…
Ennek köszönhetően a Minnesota hátra is csúszott a tabellán: jelenleg 17-24 mérlegükkel a 12. helyen állnak, rettenetesen távol a playoff-t érő helyektől, amelyekért egyébként többek közt a Lakers, a Rockets vagy épp Portland vagy a Dallas csapataival kellene megküzdeni. Saját közönség előtt azért még jónak mondható a Timberwolves teljesítménye: 11 győzelem és 7 vereség, bár legutóbbi hazai meccseiken hol nyertek, hol pedig kikaptak.
Jó hírek is vannak azonban a hazaiak háza táján, melyből nem sok volt azért mostanában: visszavárják a pályára Petkovic-t és Sheved-t is, akik komoly lendületet adhatnak a csapatnak, bár még nem 100%-os állapotúak, így feltehetően csak keveset játszatja majd őket Adelman mester. Ott lesz továbbá a csapatban Kirilenko, Ridnour, Rubio, Barea, Cunningham és Williams is, tehát lesz kit pályára küldeni hazai oldalon.
Viszont nem könnyű ellenfél érkezik hozzájuk, hiszen a Nyugati Főcsoport 3. helyén álló, jelenleg 33-13 mérleget felmutató Los Angeles Clippers lesz a vendég. A vendégek mostanában vagy Chris Paul nélkül, vagy egy összedrótozott, ám közel sem régi önmagát idéző Chris Paul-al próbálják venni az akadályokat, egyelőre kisebb-nagyobb sikerekkel.

Egy négy meccses vesztes szériát szakított meg a Griffin vezette csapat a Portland elleni hazai meccsen, ahol meggyőzően játszva, könnyedén nyertek 96:83-ra, miután 1 ponttal kikaptak a Portland vendégeként. A Phoenix, az OKC és a Golden State is megverte nemrég a Clippers-t, ennek köszönhetően pedig a Spurs elfoglalta tőlük a főcsoport második helyét az Oklahoma mögött. El kell ismerni, hogy Paul nélkül nem az igazi ez a Los Angeles, de tudnak nélküle is meccseket nyerni… Griffin-nek kell nagyon jó napot kifognia a LAC sikeréhez, de ha őt még Butler, Crawford és Barnes is meg tudja támogatni, akkor olajozottan forognak a kerekek a Clippers gépezetében.
Idegenben azért a verhető kategóriába tartozik a Los Angeles, bár pozitív mérleget tudnak felmutatni utazásaik alatt: eddig 13 győzelem és 8 vereség, ám legutóbbi három meccsüket elveszítették idegenben Crawford-ék. Továbbra sem alkalmas játékra Chris Paul, akiről egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza teljesen egészségesen a pályára, valamint hiányzik még a keretből Billups és Thompkins is.
Nem mondhatni, hogy a Minnesota kedvenc ellenfele lenne a Clippers… Az idei szezonban kétszer találkoztak: januárban ebben a felállásban 90:77-re nyert a Clippers (Chris Paul azon a meccsen sem játszott, de Petkovic, Shved és Kirilenko igen, akárcsak ma), míg Los Angelesben 101:95 arányban nyert egy erősebb Minnesota ellen a Clippers. Úgy gondolom, hogy hiába a két visszatérő név és húzóerő a hazaiak oldalán, a vendégek még Paul nélkül is sokkal erősebb csapatnak számítanak. Így szerintem nyugodtan megrakható a Los Angeles Clippers győzelme!

Utah Jazz – New Orleans Hornets

A Los Angeles Lakers elleni meccsről érkezik egyenesen ide a Hornets csapata, ahol szintén egy playoff-ért harcoló csapat ellen kell meccset vívnia, és ismét nem esélyesként lépnek pályára.

A Utah eddig nem szerepel rosszul idén, bár nem lesz egyszerű dolga, ha ki akarja harcolni a rájátszást… 24 győzelmével és 21 vereségével egyelőre a 7. helyen tanyáznak a Nyugati Főcsoportban, ám a Portland és a Lakers is komoly veszélyt jelenthet számukra… Odahaza viszont pokolian erős ez a Jazz: eddig 15 győzelem és 5 vereség a mérleg, és szinte csak a főcsoport legkomolyabb csapatai tudtak győzelemmel távozni innen Salt Lake City-ből…
Nincs azonban a legjobb formában a Utah: a Cleveland és a Washington legyőzését követte a Lakers elleni meccs, ahol nagyon simán kaptak ki idegenben, majd csak hatalmas csatában hosszabbítást követően tudták legyőzni a Pacers-t. A Rockets ellen pedig közük sem volt a meccshez: a Houston végül 80:125-re mosta le őket a pályáról, ráadásul itt hazai közönség előtt, ezen mindenképp javítani kell tehát! Azon a meccsen egyik poszton sem volt jó a Utah: védekezésben képtelenek voltak megakadályozni a Harden vezette offenzívákat, támadásban pedig a legjobbjuk Foye volt, de mindent elárul hogy ő is csupán 12 pontig jutott… Pedig ott volt a pályán Al Jefferson is, aki eddig a Utah legjobbja idén, de ő is mindössze 10 pontig és 8 lepattanóig jutott!
A hazaiaknál Mo Willaims és Gordon Hayward küzd sérüléssel, közülük Williams elvileg bevethető a mai találkozón, de még Hayward játékára is lehet esély!

A vendégük pedig egyenesen Los Angelesből érkezik, ahol a Lakers-el vívott szoros párharcot, ám végül 106:111 arányban elvérzett. A New Orleans Hornets vendégeskedik Salt Lake City-ben.
A gárda a Nyugati Főcsoport egyik leggyengébb láncszeme, még akkor is ha képesek 1-2 meglepetést szállítani. Jelenleg a főcsoport utolsó helyén állnak 15-30 mérleggel, ráadásul legutóbbi 5 meccsükből is csak kettőt tudtak megnyerni. Bizonyos szempontból kiszámíthatatlan a Hornets: megszorongatják a Lakers-t, nyernek Memphis-ben, ugyanakkor simán kikapnak otthon a Rockets-től vagy épp a gyengélkedő Washington-tól… A csapatnak volt egy borzalmas szériája december eleje és karácsony közt, mely idő alatt zsinórban 11 vereséget hoztak össze, és ezzel végképp megpecsételték sorsukat…
Mostanság mintha kezdene éledezni valami New Orleans-ban: megszorongatták legutóbb ugyebár a Lakers-t, nyertek Memphisben, szoros meccset játszottak a San Antonio-val, idegenben verték a Boston-t és a Sixers-t. Eric Gordon nagyot játszik idén a csapatban, a Lakers ellen is 25 pontot szerzett, és ezzel csapata legeredményesebbje volt. Ryan Anderson és Greivis Vasquez is jól teljesít az idei szezonban.
Idegenben nem annyira szörnyű a Hornets mérlege: 8 győzelem és 15 vereség, mely a főcsoport 9. legjobb idegenbeli teljesítményének számít jelenleg. Nincs sérültje a vendégeknek, így ahogyan a Lakers otthonába, ide is teljes kerettel érkeznek!
Érdekes meccs lesz ez, hiszen nem sokan számítottunk arra, hogy a Hornets ennyire megszorongatja a Lakers-t. Ez viszont egy szempontból biztosan jó volt számunkra: meglehetősen sokat kivehetett ez a csapatból. A Memphis és a Los Angeles ellen is nagyot játszottak, erőn felül teljesítettek, így biztosan nem 100%-os erőállapotban érkeztek meg Salt Lake City-be. Így mindenképp hazai győzelmet várok ezen a meccsen, szerintem még a -4.5pontos hendikep is vállalható!

Viszonylag biztos tippek éjszakára még:
New York Knicks – Orlando Magic / hendikep +14 ponttal Orlando
New York Knicks – Orlando Magic / 190 pont felett
Indiana Pacers – Detroit Pistons / hendikep -4pontról Indiana Pacers (1,44)
Aki nagyobb szorzóra vágyik:
Milwaukee Bucks – Chicago Bulls / Chicago Bulls (1,80)
Philadelphia 76ers – Washington Wizards / Philadelphia 76ers (1,62)
Philadelphia 76ers – Washington Wizards / hendikep -5 pontról Philadelphia (2,05)
Brooklyn Nets – Miami Heat / Miami Heat (1,77)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik