Hírek

Folytatódik a Lakers menetelése?

A Lakers folytathatja a kapaszkodást egy verhető ellenfél ellen, míg a Cavs hozhatja a nap szorzóját!

Los Angeles Lakers – New Orleans Hornets

Talán megindul felfelé a lejtőn a Los Angeles Lakers együttese, hiszen a Utah elleni hazai siker után nagy meccset nyertek az Oklahoma ellen, és most egy verhető csapat ellen folytathatják a menetelést.

Valami egészen újat próbál meg játszani a Lakers az utóbbi meccseken… Muszáj is, hiszen D’Antoni-t nagyon nyomták felülről az eredménytelenség miatt, így ki kellett találni valamit. Úgy fest Bryant egyedüli játékára már megtalálták az ellenszert a gyengébb csapatok is, így a Los Angeles zsinórban szenvedte el a vereségeket, még a verhető csapatok ellen is… Így aztán Brynat irányít is, nem mindent az ő egyéni teljesítményére alapoznak, Metta World Peace szórja a triplákat, Howard és Gasol a palánk alatt igyekszik érvényesülni, tehát inkább a csapatjátékra helyezi a hangsúlyt végre a Lakers. Gasol-t remek teljesítménye ellenére továbbra is a padon tartja D’Antoni, de egyelőre kiválóan egészítik ki egymást Howard-al!
Amint az látszik, eredményes egyelőre ez a taktika: nyertek odahaza simán a Utah ellen, és ez a győzelem pont jókor jött az Oklahoma ellen, akikkel szoros és fordulatos meccset játszottak, végül pedig 105:96-ra nyertek úgy, hogy Bryant és Nash is jól játszott, a padról beszállva pedig Gasol és Jamison is szórta a pontokat. Bryant irányító szerepét, pontosabban eddigi szerepének megváltoztatását mi sem jelzi jobban, mint hogy az OKC ellen 14 asszisztot is kiosztott, valamint a Utah ellen is ugyanennyi gólpasszal zárt, ami nem volt rá jellemző eddig. Ezzel a győzelemmel pedig a Nyugati Főcsoport 10. helyén áll a Lakers, és bár még mindig messze vannak a rájátszást érő helyektől, a remény visszatért! Legalább saját közönség előtt pozitív a Los Angeles mérlege: 14 győzelem és 10 vereség eddig, legutóbbi 5 hazai meccsükből pedig csak egyet veszítettek el.
A hazaiak oldalán mindössze Steve Blake küzd sérüléssel, de elméletileg ő is bevethető állapotban lesz a Hornets ellen.

A vendég tehát a főcsoport egyik leggyengébb együttese, a jelenleg 15-29 mérleggel a 14. helyen tanyázó New Orleans Hornets. Nincsenek is jó formában a vendégek, hiszen legutóbbi 5 meccsükből hármat elveszítettek, bár a Memphis idegenbeli legyőzése bíztató jel lehet, mellyel elmozdultak a főcsoport utolsó helyéről. Idegenben nem megy annyira rosszul a Hornets-nek: eddig 8 győzelem és 14 vereség a mérleg, legutóbbi 5 meccsükből pedig hármat meg tudtak nyerni.
A Memphis elleni találkozóról érkezik ide a Hornets, ahol az utolsó negyedben verték meg a Grizzlies-t és győztek végül 8 ponttal 91:83 arányban. Pontokban Anderson és Smith vitte a csapatot, míg a lepattanókat Aminu gyűjtögette a meccs során, így megverték a Randolph-Gay-Gasol vezette Memphis-t. Ezúttal a másik Gasol-al, Pau-val kell szembe néznie a New Orleans-nak, ráadásul idegenben!
A vendégeket idén Ryan Anderson, Eric Gordon és Greivis Vasquez viszi a hátán pontok tekintetében, míg a lepattanókban többen is egészen jól átlagolnak (Anderson, Davis, Aminu). A vendégeknél nincs sérül játékos.
A két gárda fordított felállásban december 6-án csapott össze, akkor idegenben egy nagyon gyenge Hornets-t simán vert az akkor még egészen kiegyensúlyozottan teljesítő Lakers 103:87 arányban. Úgy gondolom, hogy a végre csapatként dolgozó Lakers-t nem fogja tudni megállítani a főcsoport egyik leggyengébb gárdája. Nem kérdés számomra, hogy a Lakers itt nyerni fog (1,30), akár még a -4 pontos hendikep is adható a meccsre (1,54). Emellett ha a bet365 iroda oldalára felkerülnek a játékosteljesítmények, akkor érdemes lesz Gasol pontjaira és Bryant gólpasszaira fogadni, ezzel még majd később jelentkezem!

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors

Egy fárasztó, Kanadában a Toronto ellen megnyert meccs után érkezik rögtön erre a derbire a Golden State csapata egy feljövőben lévő Cleveland-hez, amely akár a nap oddsát is hozhatja nekünk, de előbb lássuk a részleteket!

A Cavs nem kezdte túl jól a szezont, ennek megfelelően 13-32 mérlegével mindössze a Keleti Főcsoport 13. helyén tanyázik. Azonban három meccse nem szenvedett vereséget a gárda, ez idő alatt pedig Boston, a Milwaukee és a Toronto volt az áldozat. Mindhárom meccset nagyon szoros eredménnyel húzták be, de a lényeg a győzelem, mellyel elindult felfelé a tabellán a Cavs. Saját közönség előtt még mindig csak 6 győzelemmel és 12 vereséggel áll a csapat, ám legutóbbi három hazai meccsét sikerrel hozta a gárda, így nem lehet rájuk mostanában panasz.
Shaun Livingston, Marreese Speights és Wayne Ellington megszerzése idő közben nagyon jó húzásnak bizonyult! Speights a Grizzlies-től érkezett, és eddig két meccsen játszott átlagosan 22.5 percet, s ez idő alatt 13.5 pontot átlagolt. A Toronto ellen csapata egyik legjobbja volt 17 ponttal és 5 lepattanóval, a Milwaukee ellen pedig 10 pontig és 6 lepattanóig jutott. Ellington, a másik szerzemény pedig szintén két meccsen lépett pályára, és ez idő alatt 7.5 pontot átlagolt. Nagyon jól jött tehát az erősítés a Cleveland-nek, nekik köszönhetően jönnek a győzelmek is! A csapat másik erőssége Kyrie Irving, aki 24.2 pontot szór átlagban. A Toronto-t is 32 ponttal terhelte meg, de a Bucks-nak is 35 pontot tudott szórni.
Megy a szekér tehát Cleveland-ben, és sérülések sem nagyon hátráltatják őket, mivel csupán Miles nem lehet ott ma este a csapatta vírusos megbetegedése miatt.
A vendég a Kanadából érkező, ott a Toronto Raptors-t egy kiváló utolsó negyednek köszönhetően legyőző Golden State Warriors csapata. A GSW-nek egészen jól megy idén, és ennek köszönhetően a Nyugati Főcsoport 5. helyén állnak 27-17 mérleggel. Idegenben sem rossz a Warriors: eddig 13 győzelmet és 11 vereséget számlálnak az útjaik során, ami viszonylag jó mérleg!

Két meccses vesztes szériáját tudta megszakítani a Golden State a Toronto ellen: a Milwaukee és a Chicago otthonában sem sikerült nyerni, így Kanadában rájuk fért a győzelem. A csapat motorját David Lee és Stephen Curry: utóbbi 21 pontot átlagolt eddig, míg Lee közel 20-t meccsenként, ráadásul Lee a lepattanókat is gyűjtögeti szép számmal! A Raptors elleni meccsen csak a harmadik negyedben csatlakozott a Warriors-hoz Curry, akinek továbbra is a jobb bokája rendetlenkedik. Jó hír, hogy visszatért a Golden State csapatába Bogut is, aki a meccs során 12 pontot, két asszisztot és 8 lepattanót is szerzett, így csapata egyik legjobbja volt.
Az biztos, hogy egy kimerítő meccsről érkezik a Golden State, viszont van egy nagy visszatérőjük. Ugyanakkor egy jó formában lévő, ráadásul megerősített Cleveland otthonába látogatnak… Novemberben találkozott egymással a két csapat, akkor a Warriors pályáján szerepel egy gyenge Cavs, és akkor is csak 10 pont volt végül a csapatok közt a különbség. Ezúttal én meg merem kockáztatni, hogy a Cleveland megnyeri ezt a meccset, melyet 2x-es oddson kínálnak az irodák. Kevésbé bátraknak pedig ajánlom a hazaiak 5-6 pontos támogatását, ha nyer is a Warriors akkor sem sokkal (hendikep +5 ponttal Cleveland)!

Olvasói sztorik