Hírek

Andalúzok egymás ellen

A spanyol bajnoki mellett Angliába is ellátogatunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Sevilla-Granada 1! (0-1)1!

Hazai sikerrel számolunk az andalúz rangadón!
A 21. fordulóban két, alsóházi együttes csap össze a Ramon Sanchez Pizjuanban: a játéknap előtt a hazaiak a 12., a vendégek a 17. tanyáztak. A fehérek nagyon rosszul kezdték a szezont, Michel mesternek ki is telt a becsülete, helyére Unai Emery ült le, aki két bajnoki ikszet követően a kupában már győzelemre vezette Negredoékat (Zaragoza 4-0), bejuttatva a gárdát az elődöntőbe.
A La Ligában 20 meccset követően 23 ponttal állnak Navasék, hazai mérlegük 5-1-3, a Malaga, a Barca és a Valladolid nyert nála, legyőzte viszont például a Realt. Reyesék az idén eddig egy najnokit játszottak otthon, akkor verték Spahic hajrában szerzett góljával a gyengécske Osasunát. Utána látogattak a fiúk Valenciába (2-0), és e vereség után került lapátra Michel.
Unai Emery moszkvai villámlátogatása után nem sokáig volt munka nélkül, és olybá tűnik, jó döntést hozott a sevillai elnök a baszk tréner leigazolásával. A szakember ismeri a ligát, éveket dolgozott Valenciában, és a Zaragoza elleni kupamérkőzésen már fel is villant valami az általa megálmodott taktikából. A Getafe otthonában ugyan csak döntetlent játszottak Rakiticék, ám akkor Palop betlije mentette meg a madridi kiscsapatot – a helyzetek alapján a Sevillának kellett volna nyernie.
A Granada az idén is a kiesés elől menekül, és a forduló előtt nem állt a vonal alatt! Nagy szó ez a csíkosak életében, hiszen az elmúlt hónapokban rendre az utolsó három hely valamelyikén állomásozott Juan Antonio Albacete Anquela alakulata. Recioéknak 20 egységük van, ennek felét pedig a túrákon hozták össze: 3-1-6 a mérlegük, győztek a Mallorca, a Betis és az Osasuna otthonában. A játéknap előtt az Osasuna 18, a Mallorca 17 pontos volt, tehát minden egységre égetően szükségük van Torje-éknak.
Ortizék – önmagukhoz képest – nincsenek is rossz passzban: az idén 1-1-1 a mutatójuk, a múlt héten a Rayot verték, előtte a Getafétől mentettek pontot. De kellenek is a sikerek a piros-fehér-kékeknek, hiszen valóban öldöklő küzdelem várható a kiesés elkerüléséért.
A nyár végén fordított felállásban iksz lett (1-1), tavaly pedig mindig az aktuális vendég diadalmaskodott. Most azonban szerintünk szakítanak az alakulatok a hagyományokkal, és a Sevilla behúzza a három pontot. Nem lepődnénk meg, ha a végén kettő lenne közte…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Exeter-Torquay +2,5! 1!

Vajon képes lesz-e a St James Park-ban is végre jó teljesítményt nyújtani az Exeter? E kérdés foglalkoztatja az angol IV. liga iránt érdeklődőket ezen a havas hétfő reggelen…
A 4. fogadja a 18. helyezettet, tehát alaphelyzetben nyomban dobhatnánk egy sima hazait, ám azért nem ilyen egyszerű a történet. Mert hőseink azért bonyolítják a dolgot rendese…
Kezdjük az Exeterrel: a gárda 28 fellépésen 45 pontot szerzett, a 4., play offot érő helyen áll, ám egységei közül csak 16-ot szerzett a St. James Parkban! 4-4-6-os mérlege kifejezetten csapnivalónak számít, ám mellettük szól, hogy legutóbb karácsonykor kaptak ki Paul Tisdale fiai, azóta egy iksz és egy siker került hazai környezetben a brigád neve mellé.
A formája kifejezetten biztató, az idén 4 meccsen 10 pontot húztak be Bennették. Kellenek is az egységek a társulatnak, ugyanis a 9. Rotherham 43 pontos, tehát sokan áhítják az osztályozós pozíciókat.
A gárda tavaly búcsúzott a League I-tól, és nyilván vissza szeretne jutni a 3. vonalba. Ehhez azonban jobb hazai teljesítményre lenne szükség.
A Torquay a kiesés ellen küzd veszettül, 26 ütközetben 34 pontot zsebelt be, a veszélyes zónától 6 egységnyire. Idegenben az egyik leggyengébb a mezőnyben: 2-5-6 a mérlege, kiscsapatoknál járt eredménnyel. December eleje óta hat bajnokit játszott a gárda, és bizony egyszer sem nyert… Három iksz mellett háromszor égtek meg a srácok, így aztán egyre lejjebb sodródott a tabellán az együttes. A legutóbbi fellépésükön épp az Exetert látták vendégül, és “békés” iksz lett a vége (1-1).
Tavaly még a feljutásért játszott osztályozót a Torquay, az idén viszont csak az alsóházban szerepel. Ha a két elmaradt mérkőzéséz behúzná a társulat, úgy nyugodt tavasz várhat Martin Ling menedzser legénységére.
A két egység egymás elleni mérlege teljesen kiegyensúlyozott, ebben a felállásban azonban rendre sok találat született. Volt, hogy 7, megesett, hogy 6, de 3 mindig összejött. Most is ebben reménykedünk, no meg abban, hogy az Exeter végre tényleg kihasználja a hazai pálya adta előnyöket!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik