Hírek

Visszavágó Los Angelesben

Ezúttal a Staples Centerben méri össze az erejét a Clippers és a Blazers. Ezen kívül pedig 4 mérkőzést rendeznek még, melyek mindegyikére kínálok valamilyen fogadási lehetőséget, amit érdemes fontolóra venni!

Los Angeles Clippers – Portland TrailBlazers

A két csapat előző éjszaka is megmérkőzött egymással, akkor 1 ponttal végül jobbnak bizonyult a Portland hazai pályán. Majd gyakorlatilag közösen repülőre ülhettek, és jöhet a második felvonás, ezúttal Los Angelesből!

A Clippers mintha fáradna – legalábbis ez látszik a csapat eredményein… Megszakadt ugyebár a Denver otthonában a győztes szériájuk, azóta pedig otthon kaptak ki a Magic-től, melyet sikerült 4 győzelemmel feledtetni zsinórban, azonban most egy négy meccses vesztes széria kapta el Paul-ékat: kikaptak a Golden State otthonában, majd az OKC nyert náluk a vártnál simábban, azt pedig egy vereség követte Phoenixben. Legutóbb pedig az említett meccs a Portland otthonában, ahol egyetlen pont döntött végül…
Ennek ellenére a csapat még mindig ott van a Nyugati Főcsoport dobogóján, bár a San Antonio megelőzte őket, így már csak a harmadik helyen a Clippers 32-13 mérleggel. Hazai pályán eddig 5 alkalommal szenvedett vereséget a gárda, viszont a legutóbbi 5 hazai meccséből kettő is vereséggel zárult. Nem kérdés tehát, hogy a Clippers most egy kisebb hullámvölgyben van. Mostanság Chris Paul is gyengébben teljesít, bár ez köszönhető kisebb sérülésének is, a Portland otthonában pályára sem lépett. A térdével bajlódik a Clippers egyik vezére, és egyelőre nem tudni, mikor tud visszatérni a pályára. A csapat dolgát nehezíti, hogy másik legjobbja, Blake Griffin is kisebb sérüléssel küzd, ő azonban játszott Portlandben és a meccs legjobbja volt 24 ponttal, 10 gólpasszal és 8 lepattanóval.

A vendég tehát a Portland együttese, amely rettenetes harcot fog vívni a playoff helyekért. Jelenleg 22-21 mérleggel a Nyugati Főcsoport 9. helyén állnak, de a Houston és a Utah csapatai is látótávolságon belül vannak. Az Indiana elleni hazai meccsel sikerült megtörni a 6 meccses nyeretlen sorozatát a Blazers-nek, és a Clippers ellen is nyertek, így jó formában érkeznek a Staples Center-be! Idegenben viszont könnyen sebezhető társaságról van szó: eddig 7-13 mérleggel állnak útjaik során, és legutóbbi két idegenbeli meccsüket el is veszítették, bár igencsak erős csapatok ellen (Denver, Warriors). Előtte azonban sikerült meglepni idegenben a Memphis és a Minnesota csapatait is, tehát kiszámíthatatlan a társaság!
A Clippers elleni meccsen szinte mindenki kiválóan teljesített: Lillard és Batum is 20-20 pontot termelt, de Batum még 12 asszisztot és 10 lepattanót is bezsebelt. Matthews, Hickson és Aldridge is 10 pont fölé jutott, tehát tényleg mindenki odatette magát a meccsen. Egyébként is ők idén a Portland vezéregyéniségei, tehát nekik kell minden meccsen valami extrát nyújtani a TrailBlazers sikere érdekében. A vendégeknél mindössze egy sérült van: Elliot Williams továbbra sem alkalmas játékra achilles sérülése végett.
Visszavágó lesz ez tehát a javából, és a kérdés hogy melyik csapatból mennyit vett ki az előző meccs. Talán a Portland számára nagyobb erőbefektetéssel járt az a derbi, viszont a hazaiaknál továbbra sem lép pályára Paul, aki viszont sokat dobhatnak a csapat játékán. De a Clippers már számtalanszor bizonyította, hogy Chris Paul nélkül is ütőképes csapata van, ami igaz is! Éppen ezért én úgy gondolom, hogy hazai pályán vissza fog tudni vágni a Los Angeles, akár még a 3-4 pontos hendikep is megfontolandó!

Memphis Grizzlies – New Orleans Hornets

A Nyugati Főcsoport sereghajtója látogat a 4. helyen álló gárdához, tehát papíron egyértelmű meccsről beszélhetünk.

Jó formában is van a Memphis, hiszen legutóbbi 5 meccséből négyet sikeresen lehozott, mindössze az Indiana nyert náluk 1 ponttal. Otthon egyébként is erős a Grizzlies 17-6 mérlegével és elméletileg sérültjük sincs ezen a meccsen.
A Hornets-nél úgy tűnt, feltámadás következik, de aztán hamar vissza is süllyedtek az utolsó helyre. Most két meccses vesztes szériában vannak: a Houston és a Spurs ellen kaptak ki, de a Rockets-t legalább megszorongatták. Idegenben nem annyira szörnyű a New Orleans (7-14) és legutóbbi 5 idegenbeli meccsén 6 pontot is szerzett a gárda. A vendégeknél sincs tudtommal sérült, így két teljes keret feszül majd egymásnak.
Nem hiszem, hogy ezen a meccsen nyerni tud majd a Hornets, de nagyobb értéket látok a vendégek hendis megtámogatásában, mint a Memphis sikerében, így a +11-12 pontos hendikep vendég tipp jó lehet!

Orlando Magic – Detroit Pistons

Ismét összecsap a két gárda, ha valaki olvassa rendszeresen a rovatot, az láthatta, hogy korábban a Magic sikerét vártam Detroitban, ami végül nem jött be.

Az Orlando a Keleti Főcsoport 12. helyén áll 14-28 mérleggel, és nem nagyon lehet idén esélye a playoff-ra. Otthon sem tudnak pozitív mérleget felmutatni: 8 győzelem és 15 vereség. Az Affalo-Davis-Vucevic-Redick-Nelson ötös nem rossz, de valahogy nem is a legjobb idén… A hazaiak számára legalább jó hír, hogy nincs hiányzó a csapatban!
A vendég Detroit sem az igazi idén: tudnak meglepetés sikereket hozni, de hatalmasakat bukni és borzalmasan játszani is. Jelenleg 16-27 mérleggel a főcsoport 10. helyén állnak, és egyetlen halvány reményüket a playoff-ra csak a Boston bukdácsolása adhatja. Idegenben egyáltalán nem nagy eresztés a Pistons: eddig 4 alkalommal tudtak nyerni csupán utazásaik során.
Ha mindenképp tippelnem kellene erre a derbire, akkor az Orlando sikerére tennék, de szívem szerint inkább békén hagynám ezt a találkozót!

New York Knicks – Atlanta Hawks

Pocsék játékkal, súlyos vereséget szenvedett a Knicks az elmúlt éjszaka Philadelphia-ban, ahol a Sixers 17 ponttal verte őket, és a New York csak 80 pontig jutott… Carmelo Anthony 25 pontot hozott össze, de a többiek gyatrán játszottak, így nem is érdemelt győzelmet a New York.

A hazaiak jelenleg a főcsoport második helyén állnak 26-15 mérleggel, otthon pedig a Madison Square Garden-ben 14-6 mérleget tudnak felmutatni. Érdekes a Knicks: kikapnak a városi rivális Nets-től otthon, majd nagy meccset nyernek Bostonban, majd megint kikapnak és nem is kevéssel… Minden esetre Camby továbbra sincs a csapatban, de a többiek a Knicks rendelkezésére állnak.
A Hawks is kiszámíthatatlan formában van: a sérültekkel teletűzdelt Wolves ellen szenvedtek a félidőig, majd a sírból visszahozva meccset nyertek. Majd nagy meccsen verték a Celtics-t és idegenben a Charlotte csapatát is. Ezzel pedig a hatodik helyen tanyáznak, de inkább otthon veszélyes ez az Atlanta, mivel idegenben csak 10-11 mérleget tudnak felmutatni. A vendégeknél elvileg Horford teljesen felépült, melyet be is mutatott a Boston ellen, Pachulia is játszott kicsit és Harris is vállalni tudta a játékot, elvileg mindannyian ott lesznek a mai meccsen is!
Szoros meccs lesz ez a mai, hiszen a Knicks utazott haza Philadelphia-ból és máris játszhat, míg a Hawks-nak volt ideje készülni erre a derbire. Ettől függetlenül hazai sikert várok, de talán érdemes a hendikepben is gondolkodni: nem kap ki 11 pontnál többel a Hawks!

Dallas Mavericks – Phoenix Suns

Két javuló formát mutató együttes csap össze nyugaton, és érdekes módon mindketten egy vesztes meccsről érkeznek.
Úgy fest, a vendégeket feldobta a frissítés: Gentry menesztése után legyőzték idegenben a Sacramento-t, majd otthon a Clippers-t is, erre talán senki sem számított. Legutóbb viszont papírforma vereség következett a Spurs otthonában, de ott is mindössze 9 ponttal maradtak alul, ami ezen a szinten még vállalható. 15-29-el áll jelenleg a csapat, idegenben viszont eddig mindössze négyszer sikerült nyerniük. Jermaine O’Neal ezt a meccset is kénytelen lesz kihagyni szívproblémái miatt, ezen felül azonban teljes a vendég keret!

A Dallas is javuló formát mutat Nowitzki visszatérése után: a némettel elkezdte hozni a meccseket a Mavs és immáron 18 győzelemnél tartanak, és ezzel a főcsoport 11. helyén tanyáznak. Otthon pozitív a Dallas mérlege: 11 győzelem mellé 9 vereség társul saját közönség előtt. A Spurs elleni vesztes meccsről érkezik a Mavs, ahol az utolsó negyedes kozmetikázásnak köszönhetően nem lett csak csúnya vereség a vége, pedig a Spurs Duncan és Popovich nélkül utazott Dallasba.
Érdekes meccs lesz, de meglepődnék ha a Dallas nem tudna itt nyerni, így támogatom a hazai sikert akár még 3-4 pontos hendikeppel is!

Olvasói sztorik