Hírek

Pontszegény meccsek

Tíz meccsel folytatódik az NBA alapszakasz éjszaka. A New York Knicks Philadelphia-ban vendégeskedik, míg a Utah Jazz az Indiana Pacers csapatát fogadja. Ezen kívül is találhattok pár tippet, illetve holnap külön bejegyzésben foglalkozom a Lakers - OKC és a Boston - Miami meccsel!

Philadelphia 76ers – New York Knicks

Magyar idő szerint éjjeli 1 órakor csap össze egymással Keleten a szeszélyes formában lévő Sixers, valamint a mindig kiszámíthatatlan New York.

A Philly jelenleg a Keleti Főcsoport 9. helyén áll 17-25 mérleggel, és bármilyen rossz formában is vannak, továbbra is reális esélyük lehet a playoff elérésére, miután a Boston borzalmas szériát fut előttük a 8. helyen. Egyelőre úgy fest, ezt a gárda nem tudja kihasználni, hiszen legutóbbi 5 meccséből csak kettőt tudtak megnyerni: a Houston-t 7 ponttal verték, míg a Toronto együttesét hosszabbítás után szintén 7 ponttal. Emellett azonban kikaptak otthon a New Orleans-tól és a San Antonio-tól, bár a Spurs-t legalább sikerült megszorongatni, és csak 5 ponttal kaptak ki. Legutóbb pedig Milwaukee-ban szenvedtek 8 pontos vereséget főként az első negyedet teljesítményüknek köszönhetően…
Saját közönség előtt azért továbbra sem mondanám gyengének a 76ers-t, hiszen pozitív a mérlegük 11 győzelemmel és 10 vereséggel, legutóbbi hazai meccseiken hol nyernek, hol pedig kikapnak, tehát teljesen kiszámíthatatlanok…
Holiday viszi idén a csapatot, aki átlag 19 pontja mellett 9 gólpasszt is kioszt meccsenként. De Young és Turner is 15-14 pontokat átlagol meccsenként, ami szintén sokat lendít a Philly játékán. A hazaiak oldalán lesz egy nagy hiányzó a mai meccsen: Jason Richardson biztosan nem lép pályára ma este a Knicks ellen térdsérülése végett, ő eddig átlagban 10.5 pontot szerzett meccsenként. Fontos játékos, de mindképp pótolható! Mellette még Nick Young (37 meccs, átlag 10.5 pont) játéka is kérdéses, ő kihagyta a pénteki edzést.

A Carmelo Anthony vezette Knicks látogat ezúttal Philadelphia-ba. Az a Knicks, amely 26-14 mérlegével a főcsoport második helyén áll és tapad a Miami együttesére, és minden bizonnyal ott lesz majd a rájátszásban. Nincs is rossz formában a New York, hiszen legutóbbi 5 meccsükből hármat megnyertek, azt a két meccset pedig hazai környezetben veszítették el a Brooklyn és a Chicago ellen. Idegenben erős csapat a Knicks: 12 győzelem és 8 vereség eddig a mérleg, legutóbbi 5 utazásuk során 3 meccset megnyertek, az Indiana és a Sacramento otthonában nem tudtak csak nyerni.
Legutóbb Bostonban járt a New York, ahol egy hatalmas meccsen végül 3 ponttal jobbnak bizonyultak riválisuknál, korábban pedig a Detroit otthonában arattak nagyon sima győzelmet, bár azt a meccset ugyebár Londonban rendezték.
Carmelo Anthony vezeti idén a New York statisztikáit, átlagosan közel 30 pontot szerez meccsenként és 6 lepattanót gyűjt. De ott van a csapatban a lepattanókirály Tyson Chandler, valamint Felton, Smith, Stoudamire és Kidd is fontos része a gépezetnek. A vendégeknél továbbra is sérüléssel küzd Camby, aki várhatóan 2-3 héten belül térhet vissza legközelebb. Jason Kidd sem fog várhatóan pályára lépni Philadelphia-ban hátsérülése miatt, valamint Felton állapota sem a régi még, de őt visszavárják a pályára ezen a derbin!
Mindkét oldalon vannak tehát fontos hiányzók, a kérdés csak az, hogy melyik csapat hogyan oldja meg a pótlásukat. A Sixers-nél továbbá kérdés, hogy hogyan tudják megfogni Anthony-t, ez lehet a kulcs a hazai győzelemhez, hiszen a Brooklyn is megfogta az utolsó negyedben Anthony-t és be is húzták a meccset. Győztesre itt nem nagyon fogadnék. Viszont jónak tűnik a viszonylag kevés pont erre a meccsre: szerintem 198 pont alatt marad a két csapat!

Utah Jazz – Indiana Pacers

A játéknak egyik legérdekesebb meccsének ígérkezik a Utah-Indiana összecsapás, hiszen két kb. azonos kaliberű együttes mérheti össze erejét!

A kérdés, hogy a Jazz-ből mennyit vett ki a Los Angeles Lakers elleni idegenbeli meccs, hiszen rögtön utazhattak szinte haza, és fogadhatják az egyik legjobb védelemmel rendelkező keleti együttest. Kikapott az Angyalok Városában a Utah, ráadásul nem is kicsit: 84:102 lett a vége a Lakers javára, ráadásul szinte az egész meccsen a Lakers akarata érvényesült, és Bryant gyengébb teljesítményével is nyerni tudtak a hazaiak. Nem volt kiugróan jó teljesítmény a Jazz-nél, hiszen az 5 legeredményesebb játékos a Lakers-ből került ki (Gasol, Howard, World Peace, Bryant). A lepattanókban is jobb volt a Los Angeles, így megérdemelt volt a Utah veresége.
Ezzel megszakadt a Jazz négy meccses győztes sorozata, de továbbra sem mondanám, hogy rosszul teljesít a Utah: legutóbbi 10 meccsükből hetet meg tudtak nyerni! Ezzel a gárda a Nyugati Főcsoport 7. helyén áll 23-20 mérleggel, és főként otthon erős a Jazz: mindössze 4 alkalommal szenvedtek hazai környezetben vereséget 14 győzelem mellett, legutóbbi 5 hazai meccsén pedig veretlen maradt a csapat!
Al Jefferson és Paul Millsap köré épül a Utah játéka, de mint láthattuk már: Hayward és Mo Williams is képes jól teljesíteni egy-egy meccs alkalmával.

A vendég ezúttal a Keleti Főcsoport egyik legjobb védelmével rendelkező Indiana Pacers csapata. Az indianapolisi együttes 26-17 mérlegével a főcsoport 5. helyén áll, de rájuk is igaz az, ami a Utah-ra: inkább hazai környezetben erősek! Idegenben eddig 10-14 mérleget tudott összehozni a Pacers, legutóbbi 5 utazásuk során háromszor kikaptak és csak kétszer tudtak nyerni! Ami az Indiana malmára hajthatja a vizet, az az lehet, hogy utoljára 24-én léptek pályára (igaz akkor ki is kaptak Portlandben 80:100-ra), míg a Utah most éjszaka is játszott, ráadásul idegenben…
Az Indiana legnagyobb gondja idén, hogy mindössze 3 játékosuk van, akik folyamatosan jó teljesítményre képesek: George Hill, Paul George és David West. Mellettük viszont nem nagyon van olyan, aki folyamatosan szállítani tudja a pontokat, márpedig nem lehet pályán folyton a legjobb hármas… Nagy átlagban a kevés pontos meccsek a jellemzőek az Indiana-ra, mely köszönhető jelentős részben a kiváló védekezésüknek.
A meccs nagy kérdése, hogy a Utah-ból ténylegesen mennyit vett ki a Lakers elleni meccs, bár gyanítom hogy a vége felé már erre a találkozóra készültek fejben és fizikálisan is. Hiszen a Pacers ellen nem lesz könnyű szórni a pontokat, és a defenzív játék hatékonysága döntheti el ezt a derbit. Ha tippelnek kellene, akkor én Utah győzelmet mondanék, de sokkal inkább érdemes szerintem itt a pontokra rámenni: a 189 pont alatti tipp jónak tűnik!

További megfontolandó tippek
San Antonio Spurs – Phoenix Suns / hendikep +14 ponttal Phoenix Suns
Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers / Toronto Raptors
Portland TrailBlazers – Los Angeles Clippers / hendikep +3 ponttal LA Clippers
Washington Wizards – Chicago Bulls / Chicago Bulls
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik