Hírek

Irány a Bundesliga!

Egy hazai sikerrel számolunk, emellett gólvadászatot is tartunk...

Mönchengladbach-Düsseldorf 1!

Középcsapatok találkoznak a BORUSSIA-PARK-ban: szerintünk a hazai pálya előnyét kihasználja a vendéglátó, és három pontot kasszíroz ma!
A második tavaszi fordulót tartják a hétvégén a Bundesligában: a Mönchengladbach a 8., a Fortuna a 14. helyről várja a folytatást. Lucian Favre alakulata az idén meg sem tudja közelíteni tavalyi, zseniális teljesítményét (a 4. pozícióban zártak), igaz, az elmúlt hónapokban már kezdenek visszatérni a helyes útra a zöld-fehér-feketék. Hankéék ugyanis november közepe óta őrzik veretlenségüket, az azóta eltelt hat játéknapon 10 egységet húztak be. De ha az elmúlt 10 játéknapot vesszük figyelembe, akkor is optimistán tekinthetnek a mai ütközet elé Arangoék: 4-5-1-es sorukkal a 4. legjobb formában lévő együttes a germán élvonalban!
A ‘Gladbach 18 meccséből mindössze 4-et bukott el, viszont csak 6-ot nyert meg: igazi döntetlenkirály az idén a csapat, és ha csak kettő behúznak a sok remi közül, akkor most a BL-selejtezőt érő 4. pozícióért lennének harcban. Jelenleg 26 pont áll a nevük mellett, hazai mérlegük 4-2-2, De Jongék a Stuttgarttól és a Nürnbergtől szenvedtek vereséget, viszont egy góllal mindig megörvendeztették a Borussia Park népes közönségét. Szerintünk Daemsék sorozata nem ma szakad meg…
Mert az újonc bizony nincs túl jó passzban: a gárda elképesztő jól kezdett, hat fordulón át ragadt az élmezőnyre, veretlen volt, ám elfogyott a szufla október elejére, és következett négy vereség. Ennek aztán meg is lett az eredménye, és a düsseldorfi drukkerek is visszatértek a való világba: nem a nemzetközi porondért, hanem a biztos bennmaradás kivívásáért kell harcolniuk kedvenceiknek az idei kiírásban…
Olyan eget verő probléma (még) nincsen, hiszen az osztályozós helyen álló Hoffenheimmel szemben is 8 egység a piros-fehérek előnye, ám azért illene folytatni a pontok gyűjtögetését. Norbert Meier együttese rossz szájízzel zárta az óévet (kiesett az Offenbach-hal szemben a kupából), majd ott folytatta, ahol abbahagyta: hatpontos derbit bukott el hazai környezetben az Augsburggal szemben (2-3).
Idegenben 2-2-4 Reisingerék mutatója, ehhez 8-9-es gólarány párosul. Nem olyan rossz mérleg ez egy újonctól, ráadásul vendégségben, viszont ha azt a tényt hozzátesszük, hogy szeptember vége óta csak egy ikszre futotta erejükből (igaz, azt a bajnoktól csenték el…), akkor már közel sem olyan derűs a helyzet…
2012-ben kétszer ütköztek meg a felek, mindkétszer Düsseldorfban: a kupában – hosszabbítás után – a Fortuna győzött, a bajnokin pedig nem született gól.
Ma viszont a Mönchengladbach visszavág a kupafiaskóért. Az az érzésünk, hogy a zöldek otthon tartják a pontokat, és tovább lépegetnek előre a tabella első harmada felé. Tippünk tehát 1-es!

Hannover-Wolfsburg +2,5!

Gólokkal számolunk az AWD-Arenában! Nem írjuk le a vendégeket, könnyen pontot, pontokat szerezhetnek…
A Hannover 18 fordulót követően 23 pontjával a 11. helyen tanyázik. Mirko Slomka alakulata egyértelműen otthon erősebb: Husztiék 5-2-2-es mutatóval büszkélkedhetnek, ehhez 20-13-as gólarány passzol. Pintoék október végéig őrizték veretlenségüket hazai környezetben, akkor viszont nyert nála a Gladbach, majd nem sokkal később a Freiburg is három ponttal távozott tőlük. Az utolsó két hannoveri fellépésén már nem hibáztak Schlaudraff-ék, igaz, az idegenbeli túrákon továbbra is gyengélkednek a fiúk…
Szeszélyesen teljesít tehát a brigád, ám a gólokkal nem fukarkodnak a támadók – no és a védők sem. A gólarányuk 36-36, az egyik legtöbbet rúgták, és az egyik legtöbbet kapták a piros-feketék. Erre a legjobb példa a múlt pénteki, gelsenkircheni ütközet: 0-0-ás szünet után 5-4-re kapott ki a Hannover… Összefoglalva tehát: látványos futballt mutat be hétről-hétre a gárda, eddig valamennyi hazai meccsén betalált, a védelme viszont átjáróház. Ha Eggimannék találkoznak egy jó támadósorral, szinte biztos, hogy egyszer kapitulálnak… Erre csak egy példa: az Augsburgon és a Greuther Fürthön kívül mindenki lőtt legalább egyet a Hannovernek.
És akkor nézzük a farkasokat! A zaklatott őszt követően Dieter Hecking, a Nürnberg korábbi trénere ült le a zöldek kispadjára. A tréner – úgy tűnik – rendet is vágott az öltözőben, hiszen Olicék sima győzelemmel kezdték a tavaszi szezont (Stuttgart 2-0). A keret lényegesen többre hivatott, minthogy a 13. pozícióban tanyázzon. Jelenleg 22 pontja van Diegoéknak, akik bizony idegenben meggyőzőbbek voltak eddig: mutatójuk 4-1-4, nyertek Dortmundban, a Hoffenheim ellen, Düsseldorfban és Stuttgartban. Madlungék eddig elmaradtak az attraktív támadójátékkal, ám Dostéknak előbb-utóbb kijön a lépés, ez nem kétséges.
Az ősszel Wolfsburgban egy sima négyest gurított a farkasoknak a Hannover, előtte Hannoverben váltakozó sikerrel végződtek a bajnoki. Még egy szembetűnő észrevétel: a legutóbbi 10 meccsükből egy sem végződött döntetlennel…
Nem zárjuk ki az ikszet, ám egy kettessel azonban támogassuk meg az alaptippet. Azonban biztosabbak vagyunk a gólokban: simán összejöhet a három találat!

Olvasói sztorik