Hírek

Éledezik az Alkmaar!

Egy holland és egy olasz bajnokit választottunk a mai étlapról...

Venlo-Alkmaar 2! +2,5!

Kezd magához térni az AZ! Szerintünk újabb három ponttal gazdagodnak az alkmaariak…
A 20. fordulót rendezik a hétvégén a németalföldi pontvadászatban, és főszereplőink eddigi teljesítménye igencsak elmarad a várttól. A hazai együttes a 17., utolsó előtti, osztályozós helyen tanyázik, 19 fellépésen mindössze 15 pontig jutottak Ton Lokhoff fiai. A Seacon Stadion De Koel-ban eddig 2-2-6-os sort tudnak felmutatni, a Willemet és a Vitesse-t verték mindössze. A sárga-feketék úgy tűnt, tavaly decemberben kissé rendezik a soraikat, november végétől négy játéknapon nem kaptak ki, és szereztek 6 egységet, aztán a karácsonyi búcsúfellépés már nem sikeredett: a nagy rivális Roda verte Cullenéket 4-2-re Venloban…
A téli szünetet követően újabb kiesési rangadó várt Turkékra: Bredába látogattak a hétvégén. A találkozón 90 percig nem esett gól, ám a ráadásban a hazaiak bevitték a győztes találatot, amely azt eredményezte, hogy a NAC is megelőzte a VVV-t. A Willem 13 pontnál jár, tehát most már arra is kell ügyelniük Otsuéknak, hogy még véletlenül se csússzanak vissza a sereghajtó pozíciójába, mert az még osztályozót sem ér…
Hazai pályán 18-29-es gólarányt produkáltak a sárgák, amiből annyi mindenképpen leszűrhető, hogy felvállalja a nyílt játékot a Venlo saját közönsége előtt.
Az AZ tavaly az előkelő 4. helyen végzett, ehhez képest az idei kiírásban esik-kel a társulat. Gertjan Verbeek tanítványai még a tízbe sem fértek be a téli szünetben. Jelenleg a 11. pozíciót foglalják el Altidore-ék, 21 pontjukból 9-et szedtek össze (2-3-4) a túrákon. Sikereiket a Vitesse-nél a Zwollénél aratták, a nagycsapatoknál rendre kikaptak.
A szünet, olybá tűnik, jót tett a piros-fehéreknek, akik az első “tavaszi” játéknapon a Vitesse együttesét fogadták. A 0-0 szünet után a hazaiak pazar 22 percet produkáltak, Beerensék berámoltak egy négyest a sárga-fekete-fehéreknek, és a találatokra csak egy válasz érkezett. A fölényes diadal minden bizonnyal nagyot lendített Elmék önbizalmán, így az AZ most már erőtől duzzadva vághat neki a venloi csatának.
És bizony Venloban szívesen is utaznak az alkmaari legények: az elmúlt négy alkalomból háromszor is nyertesen hagyták el a pályát a látogatók, egyszer pedig pontosztozkodással ért véget a kilencven perc.
Maheréktől lényegesen jobb teljesítményt várunk el, és szerintünk szép csendesen fel is csúszik majd a tabellán az AZ. Ehhez azonban az ilyen mérkőzéseken nem szabad hibázni. És szerintünk nem is botlik meg a vendégcsapat. Nyer az Alkmaar, és gólokkal is számolhatunk!

Crotone-Sassuolo 2x!

A kiesés elől menekülő hazaiak a bajnokesélyest látják vendégül. Vajon érvényesül a papírforma?
Immár a 23. játéknapot rendezik a hétvégén a Serie B-ben. A hazai alakulat kisebb bajban van: 22 egység áll a nevük mellett, pont annyi, mint a már osztályozós Virtusnak. Igaz, kettővel többet szereztek a pályán a fiúk, ám a szövetség döntése miatt -2-ről kellett indulnia Massimo Drago alakulatának. Otthon, a Stadio Ezio Scidában egészen elfogadható sorral büszkélkedhet a brigád: 5-3-2-es a mérlege, csak a Livorno és a Padova tudott nála nyerni. Otthon sokáig bevehetetlen bástyának tűnt Crotone, ám a lendületes kezdés gyorsan alábbhagyott. A déliek idegenben csapnivalóan teljesítenek, 1-3-8 a túramutatójuk. Az év utolsó előtti napján Bresciába látogatott a piros-kék egység, és kapott is egy ötöst annak rendje és módja szerint. A téli szünetben tehát volt mit átbeszélni az öltözőben…
A Sassuolo az élről várja a folytatást! A zöld-feketék 51 pontosak, előnyük a 3. helyezettel szemben immár 8 egység, tehát viszonylag kényelmes pozícióban telelhetett. A társulat idegenben 6-2-3-as mutatót hozott össze, a Cittadela, a Verona és a Livorno verte el Biancoékat, a Livorno épp a legutóbbi túrán diadalmaskodott Bianchiékkal szemben.
December 30-án a Cesene vizitált Sassuoloban, és a szilveszteri buli igencsak jól sikerült, hazai szempontból: lenyűgöző támadójátékot produkálva 5-0-ra győztek Boakyeék. És, ha már a találatoknál tartunk: csak kétszer nem vette be az ellenfele hálóját a társulat az idegenbeli fellépésein, és a 11 ütközetben 22-szer mattolta a riválisok védelmét. Azért ez nem rossz arány…
Az elmúlt 7 egymás elleni mérlege erőteljes Sassuolo-fölényt mutat (5-1-1), Crotone-ben ez az arány 1-1-1. Az ősszel 2-1-re győzött a bajnokaspiráns. És szerintünk ma sem kap ki a Sassuolo! Jöhet a 2-es, és amit még nagyunk érzünk, hogy a vendégek lőnek legalább egy gólt!

Olvasói sztorik