Hírek

Pályán a két főcsoport éllovasai

Szombat hajnalban a Miami és az Oklahoma fölényes győzelmét várjuk! Ám ezen a két meccsen kívül további 8 találkozót rendeznek, így a bejegyzés alján mindenki találhat számára szimpatikus tippet.

Miami Heat – Detroit Pistons

A Keleti Főcsoport listavezetője fogadja a gyengélkedő, ám továbbra is playoff álmokat dédelgető Detroit együttesét.
A Heat 27-12 mérlegével magabiztosan áll a főcsoport élén, otthon pedig pláne erősek Wade-ék, mindössze 3 alkalommal maradtak alul hazai közönség előtt: a New York, a Golden State és a Chicago nyert mindössze náluk és ez így a főcsoport legjobb hazai mérlegének számít. Kiváló formában is van a Miami, hiszen legutóbbi 5 meccséből csupán egyet veszített el, igaz az hazai pályán volt a Bulls ellen.

Dwayne Wade és LeBron James idén is kimagaslóan teljesít, de rajtuk kívül is számos jól csengő név található a Heat keretében: Chris Bosh, Ray Allen, Mario Chalmers, Shane Battier, Rashard Lewis vagy épp Mike Miller. Közülük is a Bosh-Wade-James hármas termeli a legjobban a pontokat, James és Bosh pedig a lepattanókat is szépen gyűjtögeti. A Miami legutóbb a Toronto ellen lépett pályára odahaza, és nyert hosszabbítás után 123:116 arányban, a vártnál talán nehezebben. Most volt egy pihenő napjuk, ráadásul ismét otthon játszhatnak, így fáradságra sem igazán hivatkozhat majd a gárda. Szerencsére sérült sincs hazai oldalon, 4-5 napja Wade és James is kisebb betegséggel küszködött, de várhatóan ma este 100%-os állapotban léphetnek majd pályára.
Vendégük pedig a vegyes formát mutató, jelenleg a főcsoport 10. helyén tanyázó Detroit Pistons együttese. Az északiak 16-26 mérleggel állnak jelenleg, melyből idegenben 4 győzelmet és 15 vereséget húzhattak be, tehát fogalmazhatunk úgy is, hogy a Detroit idén nagyon gyenge az útjai során. Legutóbbi 5 idegenbeli találkozójából kettőt tudott megnyerni: a Milwaukee és a Washington otthonában nyertek. A Pistons egy Chicago elleni vesztes meccsről érkezik ide, ahol bár meg tudták szorongatni a Bulls-t, végül 3 ponttal kikaptak.

Greg Monroe és Brandon Knight vezeti idén a csapat statisztikáit, ha ők jó napot fognak ki, akkor a csapat is esélyes lehet a találkozón. A Chicago ellen Monroe nem fogott ki túl hatékony napot, végül 9 ponttal zárt és valóban igaznak látszik, hogy az ő teljesítménye is nagyban befolyásolja a Detroit szereplését. A vendégek oldalán nincs sérült, így teljes kerettel utazhattak Miami-ba.
A két csapat december végén találkozott egymással, akkor fordított felállásban a Detroit kissé talán meglepő, 109:99 arányú győzelmet aratott, pedig a Heat az első negyedet 32:17-re nyerte, majd a második játékrészben megrázta magát a Pistons és gyakorlatilag azzal meg is nyerte a meccset. Most fordított a helyzet, a Miami jó formában van és hazai környezetben játszhat viszonylag pihenten. Egyértelműen hazai győzelmet várok ettől a meccstől, ám mivel erre az oddsok meglehetősen minimálisak, érdemes elővenni a jó öreg hendikepet: akár még -6 pontról is adható a hazai győzelem!

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder

És pályára lép a Nyugati Főcsoport éllovasa is, az Oklahoma ezúttal Sacramentoban tesz látogatást, ahol a nem túl jó formában lévő Kings fogadja őket.

A Sacramento zsinórban két vereségen van túl: az edzőváltáson átesett Phoenix nyert náluk legutóbb 10 ponttal, előtte pedig a New Orleans otthonában szenvedtek vereséget. Egyébként a főcsoport 13. helyén áll a Kings 16 győzelemmel és 27 vereséggel. Sikerei jelentős részét hazai környezetben aratta a Sacramento: eddig 12 alkalommal nyertek otthon, mellette pedig 11 vereség szerepel, tehát otthon pozitív mérleget tudnak felmutatni. Azonban legutóbbi 5 hazai meccséből hármat elveszítettek, mindössze két gyengébb együttest sikerült megverniük ez idő alatt a Washington és a Cleveland személyében.
Idén magasan DeMarcus Cousins nyújtja a csapatban a legjobb teljesítményt, eddig 18.1 pontot átlagolt és meccsenként átlagban 10.6 lepattanót szerez. Mellette még Evans szokott villogni, de a többiek nem igazán képesek minden meccsen brillírozni… Nincs sérült a hazaiak oldalán, ám ezúttal sokkal nehezebb dolguk lesz majd, mint legutóbb a Suns esetén!

Ugyanis a főcsoport eddigi legjobb csapata, az Oklahoma lesz a vendég, amely 33-10 mérleggel áll az első helyen. Ebből idegenben 14 győzelmet és 7 vereséget könyvelhettek el, tehát azért túráik során sebezhető a Thunder. Legutóbbi 5 meccséből kettőt elveszített a Durant vezette alakulat: a Golden State és a Denver is megverte őket, igaz mindkét alkalommal idegenben léptek pályára, és bizony idén sem a Warriors, sem pedig a Nuggets parkettjén nem könnyű győzni…
Habár a Durant-Westbrook duó köré épül az OKC idei játéka, azért olyan neveket is meg kell említeni, mint Ibaka vagy vagy Kevin Martin, akik szintén 15-14 pontot átlagoltak eddig meccsenként. A korábban említett párost azonban szinte lehetetlen megfogni a meccs bizonyos periódusaiban, bár az utóbbi időben mintha rajtuk is a fáradtság jelei mutatkoznának… Sérült nincs a vendégek oldalán sem, így mindkét csapat teljes erővel vághat neki ennek az ütközetnek!
Találkoztak már egymással idén a felek, igaz akkor az OKC pályáján csaptak össze, ahol végül 113:103 arányban nyertek Durant-ék esélyeshez méltóan. A bukmékerek az erőviszonyoknak megfelelően itt is a Thunder sikerére számítanak, így az OKC-ra tenni nincs túl sok értelme kb. 1,20-as oddson. Viszont a Kings legutóbbi teljesítményét elnézve szerintem az Oklahoma ezúttal is közé fog tudni tenni 10 pontot, hazai pálya ide vagy oda… Így szerintem érdemes megfontolni az OKC legalább 5 pontos sikerét már közel 1,50-es szorzón!

További megfontolandó tippek
Atlanta Hawks – Boston Celtics / 190 pont alatt
Atlanta Hawks – Boston Celtics / Boston Celtics
Dallas Mavericks – San Antonio Spurs / Dallas Mavericks
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks / Milwaukee Bucks
Los Angeles Lakers – Utah Jazz / Los Angeles Lakers
Olvasói sztorik