Hírek

Hajrájához közelednek a kupaküzdelmek

Le tudja dolgozni az otthon összeszedett hátrányát a Chelsea? A Sevilla nagyon, vagy csak kicsit páholja el a Zaragozát? Ezek a kérdések foglalkoztatnak ma minket...

Sevilla-Zaragoza 1! (0-1) 1!

Két döntetlen után megszerzi első győzelmét az andalúz együttes kispadján a baszk mester.
A spanyol kupa negyeddöntőjének első felvonásán nem esett gól a La Romaredában. A Sevillánál ezen az összecsapáson mutatkozott be Unai Emery a kispadon, majd a hétvégén a déliek a Getafe otthonába voltak hivatalosak, és bár hiába futballoztak jobban ellenfelüknél, Palop kapus hiába két pontjukba került. A gárda egyébként otthon, a Ramon Sanchez Pizjuan-ban nem olyan rossz (mint idegenben), 5-1-3 a bajnoki mérlege, a Barca, a Malaga és a Valladolid nyert nála. Az elmúlt hetekben viszont túráztak Cicinhoék: Valencia, Zaragoza és Madrid (Getafe) volt a célállomás. Az első úton még Michel volt a kapitány (0-2), utána viszont már a baszk stratéga vezette csatába Negredoékat (0-0, 1-1). Most viszont eljön a hazai bemutatkozás ideje, és azt gondoljuk, győztesen debütál a tréner!
Az ellenfél ugyanis a verhető kategóriába tartozik, ráadásul a Sevilla otthon rendre el is kalapálja az aragóniaiakat. A kupában eddig az első hazai fellépésén diadalmaskodtak Navasék (Espanyol 3-1), a másodikon, igaz, már szinte tét nélküli ütközetben kikaptak (Mallorca 1-2). Ma muszáj nyernie a fehér-pirosaknak, ugyanis a döntetlen esetén csak maximum a hosszabbítást tudja kiharcolni az együttes.
A Zaragoza egy ős-sevillai mesterrel a kispadján érkezik Délre: Manolo Jimenez korábban dolgozott a sevillai klub utánpótlásánál, majd a nagycsapatnál is. Tavaly szerződött Aragóniába, ahol remek munkát végzett: sikerült bent tartania az élvonalban a fehér-kékeket! Az idén valamelyest jobban teljesítenek Aponoék, nem tagjai a veszélyes zónának, ugyanakkor előnyük mindössze 4 egység a vonal alatt tanyázó Osasunánál.
Vendégségben Oriolék eredményesebbek, mint a La Romaledában: 4-1-6 os túramérlegükhöz képest igencsak gyérnek számít a 3-0-6-os hazai soruk. Vendégségben kiscsapatoknál nyert (Espanyol, Bilbao, Rayo, Granada), ám ezek az egységek nagyon kellettek is ahhoz, hogy a középmezőny aljához tartozzanak.
Mostanság nem megy jól a brigádnak: 2013-ban három vesztes bajnoki szerepel a nevük mellett, a kupában viszont elverték a Levantét, így jutottak be a negyeddöntőbe. A gárda krónikus góliszonyban szenved: az elmúlt 5 tétmeccsen mindössze háromszor voltak eredményesek az aragóniaiak…
Akik Sevillában konkrétan verésért járnak: az elmúlt négy alkalommal hendis zakóval tértek haza a túráról. és ma is kinéz nekik egy kétgólos pofon! A Sevilla a gyatra bajnoki szereplést a kupában teheti jóvá, és akkor még ott az új edző személyes is. Szerintünk nyer a házigazda, és könnyen lehet közte kettő a végén!

Swansea-Chelsea +2,5!

Nincs mese: a londoniaknak muszáj nekirontaniuk a walesieknek!

Az elődöntő visszavágóját rendezik a Liberty Stadiumban. A hazai együttes lehet nyugodtabb, hiszen a Stamford Bridge-en kétgólos előnyre tettek szert a fehérek. Fontos tudnivaló, hogy az idegenben rúgott gólok száma ebben a kiírásban nem mérvadó, tehát, ha a londoniak mondjuk 3-1-re nyernének, akkor is hosszabbítás várnak az együttesekre.
A walesi egység Laudruppal a kispadon valósággal megtáltosodott: a Michu vezette együttes a legangyobb csapatokra is veszélyes az idén; ezt Rafa Benitez brigádja is megtapasztalta… A Liberty Stadiumban egyébként is erős a Swansea: 4-6-2-es a mérlege, csak a Norwich és az Everton vitte el mindhárom pontot, a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool is csak remizni tudott De Guzmanéknál.
A bajnokságban december közepe óta nem talált legyőzőre a csapat, a FA-kupából viszont búcsúzni kényszerültek Lamahék az ágyúsok elleni megismételt összecsapáson. A Ligakupában a Banrsley, a Crawley Town, a Liverpool és a Middlesborough esett a Swansea áldozatául. És akkor az elődöntőben az első mérkőzésen is diadalmaskodott a társulat. Nem rossz eredménysor, mindenesetre…
A Chelsea tehát nincs könnyű helyzetben, muszáj rohamoznia Torreséknek. Kétgólos hátrányban nagyon nem is taktikázhat az ember, neki kell rontani az ellenfélnek, amolyan “Gyáva népnek nincs hazája!” alapon 🙂 A kékeket képesnek tartjuk hátrányuk ledolgozására, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy látványos, gólgazdag mérkőzést vívnak majd a felek.
Idegenben egészen jól megy Lampardéknak: 7-2-2 a mérlegük, csak a West Bromnál és a West Hamnél kapott ki a csapat. Az elmúlt hetekben kissé szeszélyesen teljesítettek Cechék: verték idegenben a Stoke-ot, otthon az Arsenalt, közben pedig kikaptak a Ligakupa odavágóján, és értékes pontokat hullajtottak el a szentekkel szemben.
A sorozatban a Wolverhamptont, a Manchester Unitedet és a Leeds-cet ejtette ki a kék sereg, mindannyiszor jött a +2,5-os opció…
Hajtós kis csörétre számítunk! A vendégek mennek majd, mint a mérgezett egerek, és ezt adott esetben ki is használhatják majd a hazaiak. Lesznek itt találatok, ehhez nem férhet kétség! Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik