Hírek

Skót gólok, olasz hazai

A Celtic Parkba a Dundee United hivatalos, a Juve a Laziot látja vendégül.

Celtic-Dundee United +2,5!

Gólokkal számolunk, méghozzá legalább hárommal a Celtic Parkban. A hazaiak a találkozó esélyesei, ám a vendégekben is benne van általában egy találat.
A Rangers visszasorolásával totálisan unalmassá vált a skót pontvadászat: a Celtic magabiztosan vezet, és arat minden bizonnyal rajt cél győzelmet az idei kiírásban. A zöldek előnye 9 egység az Inverness-szel szemben, így nyugodtan várhatják a folytatást. Neil Lennon mester alakulata egy kicsit lazábbra is vette a figurát az idén, így fordulhatott elő, hogy 22 meccsből már 4-et elveszítettek Samarasék (14-4-4). Idegenben és odahaza hajszál pontosan ugyanolyan mutatót tudnak felmutatni a katolikusok (7-2-2), idegenben viszont jobban megy a gólgyártás: a túrákon 26-szor, saját stadionban 18-szor voltak eredményesek Hooperék. Otthon a Kilmarnocknak és az Invernessnek nem találtak be Lassadék – ezeket az összecsapásokat el is bukták a fiúk…
A brigád formájában nincs probléma, az idén két bajnoki mellett a Steauát is elverték barátságos meccsen. A gárda áll még a BL-ben, a Barca mögött, a Benficát megelőzve léptek tovább a fiúk. Az egyenes kieséses szakaszban a Juve vár a Celticre, finoman fogalmazva sem a skótok a páros mérkőzés esélyesei…
A Dundee United az egyik kedvenc skót alakulatunk: lehet a narancssárgákban bízni, ha gólvadászatra indulunk. 22 meccsen 29 pontot húztak be a srácok, amely a 7. pozícióhoz elegendő. Mindenképpen a felsőházban folytatná az United, ehhez pedig egy helyet mindenképpen javítani kell jelenlegi szintjüknél. Félő, hogy az ehhez szükséges egységeket nem ma gyűjti be Peter Houston alakulata…
22 csatában 36-36-os gólarányt produkáltak Russelék, az idegenbeli 5-2-4-es sorhoz 15-16-os gólarány párosul. És még egy fontos momentum: csak két túrájukon nem találtak be az ellenfélnek a fiúk!
Formájuk teljesen szeszélyes, össze-vissza játszottak mindent az elmúlt hetekben, úgyhogy nehéz kideríteni, hogy milyen passzban utaznak Glasgow-ba…
És a Celtic Parkban is általában eredményesek a Dundee-i legények: az elmúlt négy vizitjük alkalmával beköszöntek a katolikusoknak – igaz, háromszor nem ért pontot a vendéggól. Ma is bízunk a srácokban, mind a 22-ben! Lesz három találat, ez tuti!

Juventus-Lazio 1!

Előnyt szerez az elődöntő első mérkőzésén a bajnok! Nem számolunk gólzáporral, a Lazio azonban egyszer biztosan kapitulál…
Az első fogadja a másodikat, igaz, ezúttal nem a bajnokságban, hanem a kupában randevúznak egymással a felek. A torinói alakulat alaposan ráijesztett a drukkerekre: januárban a bajnokságban egy vereséggel és egy döntetlennel kezdtek, majd nyögvenyelősen mentek tovább a kupában is. Aztán Pogbáék megrázták magukat, és simán agyoncsapták az Udinesét szombaton este. A vége 4-0 lett, és a Juve-szimpatizánsok fellélegezhettek: Matriék visszatértek a helyes útra.
Ami a csíkosak hazai mutatóját illeti: két vereséget könyvelhettek el eddig a Juventus Arénában: a Samp és az Inter nyert nála. A kupában eddig nem kellett kimozdulniuk Torinóból: előbb a Cagliarit, majd a Milant búcsúztatták Conte mester tanítványai.
Hogy mennyire veszi komolyan a kupát a Juventus? Nos, szerintünk mindenképpen “nagyon” a válasz; ezt bizonyították Vucinicék az előző két fordulóban is. A gárda szinte teljes fegyverzettel vonult fel az összecsapásokra, és ezt várjuk ma este is a torinói sztárcsapattól.
A Lazio az idei kiírásban már bizonyította, hogy abszolút nem lehetetlen küldetés pontot szerezni a Juve otthonában. A fővárosiak értékes 0-0-ás döntetlennel távoztak Torinóból november közepén. Egyébként Vladimir Petkovic brigádja idegenben kissé sebezhetőnek tűnik: 4-3-3-as a mutatója, Nápolyban, Firenzében és Cataniában kaptak ki Kloséék. Azonban az elmúlt időszakban már eredményesebben túráztak Hernanesék: november eleje óta nem kaptak ki Cianiék.
Az elmúlt 10 játéknapon egyébként 7-3-0-ás szériát produkáltak Ladesmáék, így a legjobb formában lévő talján alakulatról beszélünk. A kupában a Siena megizzasztotta a halványkékeket (büntetőkkel sikerült a továbbjutás kivívása), majd a Catania sima verést kapott a Stadio Olimpicóban. Most azonban már oda-visszavágós ütközetről van szó, tehát a Lazio minden bizonnyal a stabil védekezésre helyezi majd a hangsúlyt, és igyekszik olyan eredményt elérni, hogy a visszavágón sikerüljön kicsikarni majd a fináléba jutást.
A Lazio nem nyerni jár a Juvéhoz, bár az elgondolkodtató, hogy legutóbb, 2009-ben épp egy olasz kupamérkőzésen tudtak nyerni a rómaiak Torinóban. Ám most inkább a hazaiak esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Nem várunk sok találatot, minimális különbségű hazai sikerrel kalkulálunk!

Olvasói sztorik