Hírek

Nyerhet a Boston Detroitban?

Vasárnapról hétfőre virradóra három mérkőzést rendeznek az NBA alapszakaszában, melyekről információkat és tippeket találhattok! A kiszámíthatatlan formában lévő Orlando az egyre jobb formában lévő Dallas-t látja vendégül, a Detroit Londonból hazatérve a Boston-t fogadja, míg az Oklahoma a Denver Nuggets-hez látogat. A magyar idő szerint 19:00 és 22:00 közt rendezendő találkozókkal pedig külön bejegyzésben foglalkozom.

Szeretnéd első kézből kapni a kosaras tippeket? Szeretsz tutira menni, amikor fogadsz? Klikk, és like!

Detroit Pistons – Boston Celtics

Egy nem is olyan régi bejegyzésben külön foglalkoztam a Detroit csapatával, egész pontosan a Londonban rendezett Knicks elleni derbijük kapcsán. A Pistons sikeresen visszatért Amerikába, és ezúttal a Boston csapatát látja vendégül.

Ha egy szóval kellene jellemeznem a Detroit teljesítményét a londoni bemutató meccsen, melyen az NBA-t népszerűsítették Európában, akkor a borzalmas szót használnám. Nem is azért mert kikaptak, hanem egyszerűen rossz volt nézni a mérkőzés során mutatott játékukat. A Knicks ellen kikapni ugyanis idén egyáltalán nem szégyen, pláne egy Detroit szintű csapattól. Azonban ezen a szinten az a teljesítmény, amelyet a Pistons mutatott, megengedhetetlen. Amit lehetett azt elrontotta a gárda: pocsék védekezés, élettelen támadójáték, eladott labdák tömkelege és pontatlan dobások. Ez jellemezte a Detroit játékát, főként a New York elleni meccs első félidejében. 56 pontig jutott ellenük a Carmelo Anthony vezette Knicks az első félidőben, míg a Pistons csak 41-t szerzett. A harmadik negyedre aztán összeállt a védekezés és csak 19 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, ez azonban jelentős részben köszönhető volt annak, hogy a Knicks játszatta rendesen a cserepados embereit is. A negyedik negyed aztán megpecsételte a Detroit sorsát, a meccs végén szerzett kosarakat inkább köszönhették a Knicks laza védelmének, mintsem a hatékony támadójátékuknak. Bynum volt végül a csapat legeredményesebbje 22 ponttal, de mellette gyakorlatilag senki sem tudott kimagaslóan játszani.
Pedig a Detroit ennél többre hivatott csapat, legalábbis a kerete alapján. Monroe is jóval többet tud annál, mint amit a New York ellen mutatott, bár azt hozzá kell tenni hogy a Dummond-Monroe kettős 20 lepattanót szerzett a találkozó folyamán. Knight is csupán egyetlen pontot szerzett, pedig ő átlagban 13.7 pontot hoz egy meccs alkalmával a Pistons konyhájára. Egyébként a csapat a Keleti Főcsoport 11. helyén tanyázik 14-25 mérleggel, ám mind otthon, mind pedig idegenben negatív mérleggel rendelkeznek. Saját közönség előtt eddig 10 győzelmet és 11 vereséget hoztak össze, ráadásul legutóbbi 5 hazai meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni. Zsinórban három vereségnél tartanak otthon, még a Charlotte is nyerni tudott náluk hosszabbítás után 101:108 arányban. Ha jól tudom, akkor a Detroit sérülések nélkül készülhetett erre a találkozóra, bár a Boston elleni derbi sem lesz semmivel sem könnyebb, mint a Utah-Knicks-Bobcats trió elleni volt…

Pedig a Boston sincs épp kiváló formában, sőt… Zsinórban két vereséget szenvedtek el, előbb a New Orleans nyert náluk, majd legutóbb a Chicago is legyőzte őket hosszabbítás után egyetlen ponttal. Alapvetően hullámzó teljesítményt láthatunk a Celtics-től idén: hol kiválóan összeáll a védekezésük, hol viszont a leggyengébb csapatokat sem tudják 100 pont alatt tartani (pl. Sacramento 118 pont). Az előbb említett két vereség egy hat meccses győztes szériát szakított meg Bostonban, mely idő alatt többek közt a Houston, az Atlanta és a New York is vereséget szenvedett tőlük.
A Chicago elleni meccsen rendkívül közel állt a győzelemhez a Boston, hiszen 4 másodperccel a vége előtt egyenlített a Chicago és mentette hosszabbításra a meccset a Bulls számára. Rondo volt a meccs legjobbja, egyedül 30 pontra volt képes, de Garnett és Pierce is megdobta a maga 16 és 13 pontját. A Bulls-t nem nagyon tudták megverni lepattanókban: a Boozer-Noah kettős 33 lepattanót szerzett, míg a Boston legeredményesebbje Sullinger volt ebben a tekintetben. Doc Rivers csapata idén Ray Allen kiválásával a Pierce-Garnett-Rondo hármasra épül. A Boston egyetlen sérüléssel küzdő játékosa Bradley, akit a Bulls ellen nem lépett pályára, de ezen a találkozón már valószínűleg ott lehet.
A Celtics egyébként idén is harcban van a playoff helyekért, jelenleg a Keleti Főcsoport 8. helyén állnak 20-19 mérleggel. Idegenben azonban a sebezhető csapatok közé tartoznak, melyet jól mutat 7-11 mérlegük idegenben, azonban legutóbbi két idegenbeli fellépésük alkalmával győztesen hagyták el a pályát az Atlanta és a New York vendégeként, pedig egyik csapat sem számít könnyű prédának.
A mérkőzésen tehát a Keleti Főcsoport két középcsapata csap majd össze. A Boston mutatói valamivel jobbak, és véleményem szerint erősebb játékoskerettel is rendelkeznek mint a Pistons, ettől függetlenül ezen a meccsen a hazaiakat sem írnám le. A két csapat egyébként ugyanebben a felállásban már novemberben találkozott egyszer, akkor nagyon simán 103:83 arányban nyerni tudott hazai környezetben a Detroit. Véleményem szerint ez a mai meccs nem lesz ilyen sima… A Detroit rossz formában van, míg a Boston igaz hogy két vereségen van túl, de játéka ettől függetlenül kevésbé volt kiábrándító, mint mondjuk a Pistons Knicks elleni teljesítménye. Éppen ezért én a vendégek sikere felé hajlok, szerintem érdemes megkockáztatni a vendég győzelmet 1,80 körüli oddson. Ezen kívül azt sem tartom elképzelhetőnek, hogy a két csapat megszórja egymást, így szerintem nyerő tipp lehet még a 191 pont alatti opció is 1,47-es oddson!

Orlando Magic – Dallas Mevericks

Fogadási szempontból ez sem könnyebb meccs, mint a bostoni, hiszen a Nyugati Főcsoport 12. helyezettje látogat a Keleti Főcsoport 10. helyén tanyázó együtteséhez.
Az Orlando felváltva nyer és veszít az utóbbi időkben, ha ezt vesszük alapul akkor most egy győzelemnek kell jönnie, bár az ilyenekben nem hiszünk. A csapat meglepő győzelmet aratott a Clippers vendégeként, majd annál sokkolóbb vereséget szenvedett el hazai környezetben a Charlotte együttesétől. Nemcsak idegenben, de saját pályán is negatív mérleggel állnak egyelőre (8 győzelem és 13 vereség), legutóbbi 5 hazai meccsükből csak egyet tudtak behúzni. Gondjaikat növeli, hogy Jameer Nelson (átlag 15.2 pont/meccs, a legtöbb gólpasszt ő osztotta eddig) sérüléssel bajlódik, és ha pályára is lép ma, akkor is kérdéses hogy mennyit vállal.
A Dallas kezdett formába lendülni, és ha nem vesszük számításba az Oklahoma elleni papírforma vereségüket, melyet csak hosszabbítás után tudott megnyerni végül az OKC, akkor jó szériát futnak: zsinórban négyszer nyertek, megszorongatták idegenben a Clippers-t, a Utah-t és a Miami-t is, ami azért nem kis szó…Nowitzki visszatérése után következett be ez a széria, a német eddig 14 meccsén 14 pontos átlagot tudott összehozni, mellette pedig Mayo is hozza a pontokat rendesen, de olyan játékosaik vannak még, mint: Alton Brand, Shawn Marion, Vince Carter vagy Darren Collison. Mindössze Bernard James sérült a vendégeknél, de ő eddig sem számított alapembernek. A Dallas idegenben eddig 6-16 mérleggel áll, de ebben azért benne van a Nowitzki nélküli botrányos szezonkezdet is.
Úgy gondolom, hogy a Dallas itt ma nyerhet, ha sikerül átmenteniük az utolsó 5 meccsükön látott formájukat. Nowitzki és Mayo sok gondot okozhat a Magic védelemnek, nem is véletlenül a vendégek sikerére adott odds hirtelen zuhanásba kezdett, de még el lehet csípni 1,60 környékén. Szerintem szoros meccsen nyer a Mavs!

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder

Bizony a harmadik találkozó sem ígérkezik könnyebbnek, mint az előző kettő… A Denver otthon nagyon erős csapat, de nem lehetetlen megverni őket, míg az OKC a meccsek jelentős részében esélyesként lép pályára, de ők sem nyerhetnek meg minden meccset.
Emlékezhetünk, hogy a Nuggets állította meg a Clippers-t a hosszú menetelésben. Nehéz a Denver pályáján nyerni, és ez nagy előnye a csapatnak. Otthon eddig 15-3 mérleggel állnak, mindössze a Washington, a Miami és a Toronto tudott náluk nyerni, bár a legutóbbi Wizards elleni vereség eléggé meglepő volt. Jó esélye van idén a playoff-ra a gárdának, hiszen a Nyugati Főcsoport 6. helyén állnak 24-18 mérleggel. Gallinari, Lawson és Igoudala vezeti idén a csapatot, Faried pedig a lepattanókban jeleskedik. Az idén eddig mindössze 7 meccsen pályára lépő Chandler volt korábban sérült, de ő már a Washington ellen is visszatérhetett.
Az Oklahoma vezeti a Nyugati Főcsoportot 32-8 mérlegével, melyből idegenben 13-5 jött össze, eddig a San Antonio, a Boston, a Miami, a Minnesota és a Washington vendégeként nem tudtak csak nyerni idén. A Durant-Westbrook páros kiemelkedik idén is az NBA mezőnyből, gyakorlatilag ha jó napot fognak ki akkor tarthatatlanok és ekkor az OKC is képes akár 120 pontokat is dobálni. Mellettük még Ibaka is remekel, ő sérüléssel küzdött de várhatóan ezen a találkozón már visszatérhet.
A szezon folyamán két meccs erejéig is találkoztak már egymással a csapatok, mindkettőt odahaza meg tudta nyerni az OKC 117:97 és 108:101 arányban. Nehéz erre a meccsre tippelni, hiszen kiszámíthatatlan ki fog nyerni, de jó tippnek tűnik a 202 pont feletti választás, illetve ha nyer is az OKC, akkor sem lesz közte 5 pontnál több (hendikep +5.5pontról Denver).

A holnapi nap folyamán tehát külön anyaggal érkezem a magyar idő szerint 19:00 és 22:00 óra közt kezdődő találkozókról!
Olvasói sztorik