Hírek

A Portland és a Clippers az éjjeli favorit

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza éjszaka, melyből kettőt részletesen boncolgatunk, de hasznos infókat találhattok a többi meccsről is, illetve holnap kora délután pedig részletes anyaggal jövök a Lakers torontói vendégjátékáról!

Szeretnéd első kézből kapni a kosaras tippeket? Szeretsz tutira menni, amikor fogadsz? Klikk, és like!

Portland TrailBlazers – Milwaukee Bucks

Érdekes meccs elé nézünk ezen az összecsapáson, hiszen két azonos súlycsoportban lévő gárda csap össze.

A Portland a Nyugati Főcsoportban vitézkedik és küzd az első nyolcba kerülésért, egyelőre sikerrel… Jelenleg a 8. helyen tanyáznak 20-19 mérlegüknek köszönhetően, de várhatóan azért majd nagy csatát kell vívniuk többek közt a Lakers-el, a Houston-al és a jelenleg sérüléshullám sújtotta Minnesota-val. Nincs túl jó formában a Blazers, hiszen utolsó négy meccsét elveszítette a társaság a Golden State, az OKC, a Denver és a Cleveland ellenében. Ezek közül az első három még érthető, ám a Cavs elleni vereség már nehezen kimagyarázható, hiszen hazai környezetben kaptak ki egy gyenge csapat ellen. Pedig előtte jól ment a Portland-nek, hiszen nyertek többek közt a Knicks és a Memphis otthonában is, így nem nagyon tudom mire vélni a jelenlegi szériájukat. A Cavs ellen botrányosan kezdték a meccset és 18 pontos hátránnyal fordultak a nagyszünetben, amelyet már nem tudtak ledolgozni. Batum volt akkor a csapat legeredményesebb játékosa 21 ponttal és 12 lepattanóval, ám Irving-t nem tudták megállítani, aki végül 31 ponttal zárta a találkozót. A Portland játéka idén Aldridge köré épül, aki átlagban 20 pontot szerez egy meccsen, ám a Cavs elleni 15 pontja kevés volt a csapat számára. A Portland védekezése nincs a helyén leginkább, hiszen átlagban 99-100 pontot szereznek ellenük egy mérkőzés alkalmával. A csapat egyetlen sérül játékosa Meyer Leonard, ki elmondása szerint 50% eséllyel léphet majd pályára a mai Bucks elleni találkozón. Odahaza egyébként a Portland erős csapatnak mondható, eddig 13-6 mérleget szereztek hazai környezetben, ám legutóbbi két találkozójukat saját közönségük előtt nem tudták megnyerni.

Vendégük ezúttal a Keleti Főcsoport 7. helyén álló Milwaukee. A gárdának reális esélye lehet idén a playoff, miután a Detroit, az Orlando és a 76ers is messze a várakozások alatt teljesít. Felváltva nyer-veszít mostanság a Bucks: legutóbb nyerni tudtak Phoenix-ben egy szoros meccsen 98:94 arányban főként Ellis és Sanders játékának köszönhetően, akik ketten 43 pontot szereztek és 19 lepattanót gyűjtöttek a Suns ellen. Legutóbbi 5 meccséből hármat tudott megnyerni a Milwaukee, 10 meccsre levetítve azonban már nincs ilyen jó formában a társaság, mivel ezalatt 6 vereséget gyűjtöttek be, bár nem is voltak könnyű ellenfeleik (Detroit, San Antonio, Houston, Indiana). Ugyanakkor szállítottak is meglepetéseket, pl. a Toronto vagy a Chicago otthonában nyerni tudtak. A Milwaukee-t szerencsére elkerülik a sérülések, így a mai találkozóra is nyugodtan készülhettek. Monta Ellis és Brandon Jennings viszi idén a csapatot, ők átlagban 18 pontokat szereznek, Larry Sanders pedig szépen gyűjtögeti a lepattanókat. Idegenben meglepően jó teljesítményt nyújt a Bucks: eddig 10-9 mérleget hoztak össze utazásaik során, mely a Keleti Főcsoport 4. legjobb idegenbeli teljesítménye a Bulls-Knicks-Heat trió mögött.
Érdekes találkozó elé nézünk, hiszen egy otthon jól teljesítő Portland fogad egy idegenbe jól szereplő Milwaukee-t. Bármi lehet ezen a meccsen… Ebben a szezonban ráadásul még nem is találkozott egymás ellen a két fél, így ebből sem nagyon lehet kiindulni. Én azonban úgy gondolom, hogy a hazai pálya sokat fog számítani ezúttal, úgyhogy jó tipp lehet a Portland sikere 1,60-as odds környékén. Ám mivel szoros találkozó elé nézünk, így mindenképp érdemes bebiztosítani a tippet, így ha nyer is a Blazers, akkor sem lesz 10 pont a két csapat közt (hendikep +9.5 pontról Milwaukee)!

Los Angeles Clippers – Washington Wizards

A Staples Center-ben ezúttal Clippers meccs kerül megrendezésre, a vendég pedig az idén elég gyenge, bár mostanában formába lendülő Washington.

A Clippers jelenleg a Nyugati Főcsoport második helyén áll 31-9 mérleggel. Volt egy sok-sok győzelemből álló sorozata a csapatnak, melyet végül a Denver szakított meg, azóta pedig be-becsúsznak vereségek, de alapvetően egy kiegyensúlyozottan teljesítő csapatról beszélhetünk. A gárda vélhetően az Oklahoma és a San Antonio csapataival fog hatalmas harcot vívni a főcsoport győzelemért. Jó szériában van jelenleg a Los Angeles, hiszen legutóbbi 5 meccséből 4-t nyert meg a társaság, a legutóbbi 10-ből pedig hetet! Utoljára az Orlando Magic ellen kaptak ki, akkor hazai pályán az Orlando remek utolsó negyedének köszönhetően szenvedett vereséget a Clippers. Aztán egy három meccses túrára indult a gárda, és mindhárom meccset sikeresen behúzták a Memphis, a Houston és a Minnesota ellen, pedig egyik meccs sem volt könnyű. Ráadásul idő közben Chris Paul is sérülést szenvedett, így a mai meccsen is erősen kérdéses a játéka. Ez már problémát okozott nekünk a Wolves elleni meccsük alkalmával is, ám akkor jól éreztem rá hogy a Clippers még Paul nélkül is jelentősebb játékerőt képvisel, mint a sérültekkel teletűzdelt Minnesota. Most újra hazai környezetben játszhat a gárda ahol eddig 18 győzelem mellett 4 vereséget szenvedtek el (a Golden State, a Cleveland, a New Orleans és a Memphis nyert eddig náluk). A csapatban idén is remekel Paul és Griffin, de Crawford és Barnes játéka is megbízható. Láthattuk, hogy ha ebből a négyesből az egyik legerősebb kiválik Paul személyében, akkor is ütőképes marad a Clippers. Mellette egyébként még Butler küzd sérüléssel, bár ő már a Minnesota ellen is játszott és szerzett 12 pontot.

A vendég ezúttal a Keleti Főcsoport utolsó helyét 8-29 mérleggel elfoglaló Washington lesz. A Wizards szárnyra kapott, mióta visszatért sérüléséből Wall és legutóbbi 5 meccséből négyet megnyert a gárda. Legutóbb a Denver otthonában játszottak előző este, ahol végül 112:108 arányban nyertek hatalmas meglepetésre. Beal és Seraphin vezette győzelemre a Washington-t ezúttal, az utolsó negyedben 7 pontos hátrányt dolgoztak le, és nyertek végül 4 ponttal. Túráit azonban csak most kezdi a Wizards, korábban odahaza verték meg az OKC-t, az Atlantát és az Orlando-t is, majd a King otthonában elszenvedett vereséget követte a denveri siker. Az eddigiek alapján a Wizards nem egy erős csapat idegenben: eddig 18 idegenbeli fellépésükből a denveri volt csupán a második győzelmük. Kisebb sérüléssel bajlódik két játékosuk is, ám Crawford és Martin is bevethető állapotban van a mai meccsen!
A két gárda idén még nem találkozott egymással, ám korábbi meccseiket egyértelműen Clippers fölény jellemzi. Úgy gondolom, hogy mivel a Washington-nak 3 napon belül ez a harmadik idegenbeli meccse, és ráadásul a liga egyik legerősebb csapatához látogatnak, így nem sok esélyt adok nekik. A Los Angeles rápihenhetett erre a meccsre, számomra az egyetlen aggasztó dolog, hogy a hazaiak eddigi otthoni vereségeiket mind-mind gyenge csapatok ellen szerezték. Ettől függetlenül a Clippers-t tartom a meccs esélyesének, véleményem szerint legalább 6-7 ponttal megnyerik ezt a derbit, így adható a hendikep -6.5 pontos hazai győzelem. Emellett szerintem pontokban sem lesz hiány, de erre egyelőre nem tudok tippet adni, a bet365 még nem tette közzé oddsait a meccsre vonatkozóan, de 195 pont körül várom a két csapatot!

De lássuk a többi meccsel kapcsolatos fontosabb infókat és tippeket!

Atlanta Hawks – San Antonio Spurs

A Keleti Főcsoport 6. helyezettjéhez látogat Gregg Popovich Spurs-e, akik jelenleg a Nyugati Főcsoport harmadik helyén tanyáznak. A Spurs egy Warriors elleni meccsen van túl, aztán repülhettek Atlantába… Az Atlanta pedig Brookly-ban játszott éjjel, így mindkét csapat fáradt, tehát erre egyik oldalon sem lehet hivatkozni.
Az Atlanta lendülete elfogyni látszik, a korábbi kemény védekezésüknek mostanság nyoma sincs és így bajban lehetnek a Duncan vezette San Antonio ellen… Hazai oldalon sérülést szenvedett Louis Williams a Brooklyn ellen, Horford pedig már a Nets ellen is játszhatott volna, de végül nem kockáztattak, de a Spurs ellen már biztosan pályára lép majd.
A vendégek vezetőedzője, Popovich hajlamos egy-egy meccsen pihentetni a kulcsembereket, de nem hiszem hogy ez az Atlanta ellen elő fog fordulni. A Warriors-t kemény védekezéssel sikerült szoros meccsen megverni, ami azért biztosan kivett a csapatból eléggé sokat és az Atlanta ellen sem lesz egyszerű a feladat… A vendégeknél nincs sérült játékos, tehát elméletben még rotálni is tudja csapatát Popovich ha arra lesz szükség.
Kemény meccs elé néznek a csapatok, szerintem érdemes megkockáztatni a Spurs győzelmet 1,55 körüli oddson, jobb ez a San Antonio, mint az Atlanta, bátrabbaknak ajánlom még a legalább 3-4 pontos vendég sikert is!

Charlotte Bobcats – Sacramento Kings

A Bobcats lassan kezd magára találni, ezt jelzi talán az Orlando otthonában begyűjtött győzelmük is. Playoff-ra idén nincs esélyük, hiszen csak a Keleti Főcsoport 13. helyén tanyáznak. Az Orlando elleni siker egy 5 meccses vesztes szériát szakított meg, így elindulhat tán felfelé a lejtőn a csapat. Korábban Kemba Walker küzdött sérüléssel, ám a Magic ellen már játszott és az ő 25 pontjának és 8 lepattanójának is köszönhetően nyert a csapat.
A Sacramento a Memphis otthonában játszott éjjel és szenvedett 16 pontos vereséget. Még a 70 pontot sem sikerült megdobnia a Kings-nek, ami azért ritka az NBA-ben… A Kings támadásai erőtlenek és pontatlanok voltak, teljesen megérdemelt vereségbe szaladtak bele. A vendégeknél nincs sérült, bár már a Grizzlies ellen sem volt, mégis láthattuk mibe szaladtak bele…
Úgy vélem, hogy ezen a meccsen nyerhet a Bobcats ha ugyanolyan összeszedetten tudnak játszani, mint ahogyan tették azt a Magic otthonában. Érdemesnek tartom a hazai csapat sikerére fogadni 2,10-es oddson, de kevésbé bátrak támogassák meg a Charlotte pontjait 6-7 ponttal!

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies

Mindkét csapat játszott éjjel: a Bulls az utolsó 4mp-ben harcolta ki a hosszabbítást, ahol végül 1 ponttal jobbnak bizonyult a Boston ellen idegenben, míg a Memphis otthon verte viszonylag simán, kiválóan védekezve a Sacramento csapatát.
Nehéz meccs lesz ez, hiszen mindkét csapat a meccse után egyből utazhatott. Azt láttuk eddig, hogy a Bulls inkább idegenben teljesít jól idén, és nagyon sok múlik a Deng-Boozer páros produkcióján. Míg a vendégeknél a Randolph-Gay kettős teljesítménye szokta megalapozni a sikert.
Luol Deng vállalta a játékot a Boston otthonában, ám mindössze 3 ponttal tudta támogatni csapatát és sérülése továbbra sem jött teljesen rendben, kérdés hogy a Memphis ellen mit tud majd vállalni… A vendégek nagy hiányzója továbbra is Randolph lesz, pedig az ő lepattanóira nagy szüksége lenne Chicagóban a Grizzlies-nek…
Teljesen kétesélyes meccs elé nézünk, a legideálisabb választás erre a meccsre az under tipp lehet. Bár még nem érkeztek meg a bet365 oddsai, úgy gondolom hogy a 185 pont alatti tipp jó lehet erre a derbire. Bátrabbaknak pedig ajánlom a Memphis sikert!

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets

A hazaiaknak mindössze egyetlen egy előnye lesz ezen a találkozón: a vendégekkel ellentétben ők nem játszottak éjszaka… Emellett azonban számos sérülés hátráltatja a Wolves-t: Kevin Love, Brandon Roy, Alexey Shved és Nikola Petkovic is harcképtelen… Őszintén szólva fogalmam sincs, kire fogja ezúttal a játékát építeni a Timberwolves, egyetlen ütőképes játékosuk Andrei Kirilenko, aki viszont nem képes tartósan kiemelkedően játszani…
A Houston játszott éjjel és elszenvedték zsinórban a hatodik vereségüket is ezúttal az Indiana otthonában, ahol végig hátrányban játszottak… A vendégeket legalább sérülések nem hátráltatják, Lin is pályán volt, korábban ő küzdött kisebb sérüléssel.
Tényleg nem tudom, hogy ezúttal kire tudja alapozni a játékát a hazai együttes, így jó tippnek tartom a Houston sikerét, akik Harden és Asik vezetésével megverhetik a gyengélkedő Minnesota-t. Akár még a 4-5 pontos vendég sikert is el tudom képzelni kiváló oddsét!

New Orleans Hornets – Golden State Warriors

A jó formában lévő Hornets fogadja a kicsit kipukkadó Golden State csapatát… A Warriors a Spurs otthonában játszott éjjel, ahol nem tudták feltörni a San Antonio védelmét és végül 7 ponttal alulmaradtak. A GSW így legutóbbi 6 meccséből csak egyet tudott megnyerni, így csúszik lefelé a Nyugati Főcsoport tabelláján. A vendégeknél továbbra is kérdéses Andrew Bogut játéka, míg Stephen Curry továbbra sem alkalmas játékra.
A New Orleans jó formában van, legutóbbi 10 meccsükből hetet meg tudtak nyerni, és még a Knicks-t is megszorongatták idegenben. Ráadásul a Boston elleni győztes meccs után két napja volt készülni erre a derbire a hazaiaknak és ez fontos tényező lehet egy gyengélkedő, ám bármikor bárkire veszélyes Golden State ellen. A hazaiaknál Roberts küzd kisebb sérüléssel, melyet a Celtics elleni meccsen szerzett, így kérdéses a játéka ma este, illetve Vasquez betegeskedik még influenza jellegű tünetekkel, így nem tudni ő mennyit tud vállalni.
A hazaiakra adott szorzó szépen elkezdett zuhanni, így én ezt nem kockáztatnám meg. Helyette a jó öreg hendikepet venném elő, szerintem ha ki is kap a Warriors, akkor sem lesz az több 11 pontnál (hendikep +10.5pontról GSW)!

Utah Jazz – Cleveland Cavaliers

A Utah jó formát mutat, legutóbbi 5 meccséből négyet meg tudott nyerni, csupán az Atlanta otthonában kaptak ki 8 ponttal. Sérült sincs tudomásom szerint a keretben, és éjjel sem kellett játszaniuk, még 15-én játszották az utolsó meccsüket, akkor a Heat is megégett náluk.
A Cavs 17-én lépett utoljára pályára, ahol meg is verték idegenben a Portland együttesét kisebb meglepetésre. Ez egy három meccses vereségsorozatot szakított meg, de továbbra sem nevezném acélos együttesnek a Cleveland-t. Idegenben 6-19 mutatóval áll a Cavs, ami a helyezésükhöz képest nem is rossz teljesítmény. Sérültről nem tudok az ő oldalukon sem.
A Utah főként hazai pályán erős, míg a Cleveland nem annyira jó csapat idegenben, hogy legyőzzön egy olyan Jazz-t, amely nemrég a Miami-t is vereséggel küldött haza. Szerintem nyer legalább 6 ponttal a Utah!

Olvasói sztorik