Hírek

Új edzővel feltámad a Sevilla?

A Getafe ellen ül először bajnokin a déliek kispadján Unai Emery. A gall bajnokságban kiesési rangadót rendeznek...

Getafe-Sevilla 2x!

Középcsapatok meccselnek Madridban, és szerintünk a pontok Délre szállnak. Új trénerével megtáltosodhat a Sevilla!
A 11. helyezett látja vendégül a 12. pozícióban tanyázó gárdát. A Getafe egészen elfogadhatóan teljesített sokáig, ám december elejétől nem akar összejönni semmi a kékeknek. Azóta lejátszottak öt mérkőzést, és három iksz mellé két zakó csúszott be. Luis Garcia vezetőedző alakulata jelenleg 25 pontos, hazai mérlege 4-2-3. Verték például a Realt, a Malagát, de a Levante és a Betis például győztesen hagyta el a pályát. Az elmúlt két hazai ütközetét rendesen elrontották Gavilanék: az Osasuna és a Granada is remizett nála.
Érdemes kiemelni, hogy Colungáék eddig mindössze egyszer nem találtak az ellenfél kapujába a Coliseum Alfonso Pérez-ben (a Levante ellen), tehát nyolcszor legalább egy gólt bevittek! Más kérdés, hogy a védelem is rendesen termeli a találatokat: csak a Mallorca és a Malaga maradt impotens a madridi kiscsapat otthonában.
Minden bizonnyal nem lesznek kiesési gondjai Diego Castroéknak, ám előbb-utóbb meg kell kezdeniük a pontgyűjtést, hiszen a veszélyes zóna tagjai azért már 8 egységre megközelítették a Getafét…
A Sevilla az idei bajnokság egyik nagy talánya… A déliek Michel mesterrel vágtak neki a pontvadászatnak, ám a gárda teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. Eleinte még hazai környezetben azért szállította az eredményeket a brigád, ám később egyre gyakrabban botlottak Navasék. A tulajdonosok türelme egy ideig kitartott, nyilván, rengeteget számított, hogy a sevillai házi rangadón Reyesék tönkreverték a Betist, ám a múlt heti, valenciai vereség betette a kaput. Michel ment, érkezett Unai Emery, aki nem rég tért haza Moszkvából. A tréner a zaragozai kupameccsen ült először a padon (0-0), az első bajnokijára készül tehát a Sevilla szakvezetőjeként.
A fehérek 19 mérkőzésen 22 pontot szereztek, idegenben mindössze 6 egység jött össze (1-3-6, 8-17-es gólaránnyal). Egyetlen sikerét La Corunában aratták a fiúk, de annak már lassan negyed esztendeje. A legutóbbi hét túrájuk közül hatszor pont nélkül maradtak a sevillaiak, így nem is csoda, hogy ilyen gyenge pozícióból várhatják a folytatást.
Az egymás elleni mérleg erőteljes Getafe-fölényt mutat, ám most nem a múlttal, hanem a futballista-lélektannal foglalkozunk inkább: az új tréner felrázza a Sevillát, és a déliek pontokkal térnek haza a fővárosból. Tippünk 2x!

Sochaux-Reims 1(x)!

Egy hangulatos kiesési rangadóra hívjuk fel a figyelmet: a galloknál is veszettül menekülnek a csapatok, ezúttal szerintünk a hazai drukkerek örülhetnek majd…
A francia élvonalban a 21. játéknapot rendezik, és két 19 pontos együttes feszül egymásnak. A hazai alakulat a 17., 3-2-5-ös otthoni mérleggel. A sárgák hazai gólaránya 14-15, tehát nem unalmasak ezek a találkozók… Eric Hely együttese borzalmasan zárta az elmúlt esztendőt: konkrétan három zakót szedtek össze Diasék… Aztán eljött a karácsonyi leállás, és a bejglievés bizony jót tett a srácoknak: továbbléptek a kupában, majd nagy meglepetésre 3-1-re verték a Marseille-t! Kellett is ez a három egység a csapatnak, mint egy falat kenyér, hiszen így végre, hosszú idő után a vonal fölé került a Sochaux! Megnyugvásról, hátradőlésről persze szó sem lehet, mivel a vonal alatt tanyázó Eviannak is 19 egység áll a neve mellett… Nagy harc lesz a bennmaradásért, az már egyszer biztos!
És ennek a küzdelemnek a Reaims is a részese lesz, ugyanis az újonc is épp 19 ponttal rendelkezik. A társulat idegenben az egyik leggyengébb (0-3-6), a kilenc fellépésén mindössze 4 gólt szereztek Hubert Fournier fiai…
A brigád 12 forduló óta nyeretlen, ebben a periódusban 5 pontot szedett össze… Október 6-án a Nice kapitulált nála, azóta pedig nem ünnepelhetett győzelmet a reimsi szurkolótábor. Fortesék decemberben kicsit megemberelték magukat, pontot szereztek a Lille és a Lorient ellen is, ám a január már pocsékul folytatódott. A kupában a nem túl nagynevű Plabennec jelentett végállomást, a bajnokságban pedig otthon a Bastia tréfálta meg a társulatot (1-2). Nem túl biztató előjelek mindenesetre…
Az ősszel Reimsben a hazai alakulat nyert 1-0-ra. Ma is hazai sikerben bízunk, ugyanis a Sochaux jobb formában van, és a Marseille ellen aratott siker után újabb pontokat zsebelnek be a sárgák. Tippünk tehát 1(x)!

Olvasói sztorik