Hírek

Kockáztass a Szolnokkal!

Üdvözlöm újra a Tisztelt olvasókat, több izgalmas mérkőzés vár ránk ma is, nézzük is a péntek- szombat- vasárnapi kínálatot, benne Adria-liga, Spanyol első osztályú és NBA- meccsekkel.

Szolnoki Olaj KK- Radnicki Kragujevac: 1. (Győzelmükért a bwin 2,40-et, a Tippmix 2,26-ot fizet)

Az Adria- ligában vitézkedő Szolnoki Olaj csapatáról megoszlanak itthon a vélemények. Egyesek szerint nemzetünk kosárlabdasportjának zászlóshajójáról, büszkeségéről beszélünk, akik (jó)hírét viszik a magyar kosárlabdának szerte az öreg kontinensen, mások vélemény viszont inkább az, hogy a főként légiósokból, és pályafutásuk csúcsán, vagy azon túl járó magyarokból álló Olajhoz hosszú távon nem sok reményt köthetünk, mivel a bizony sokszor 18-20 körüli srácokból álló, rájuk komolyan építő balkáni csapatokkal is meggyűlik a bajuk. Persze nem azért vagyunk itt, hogy ezt megvitassuk, hanem hogy soron következő mérkőzésüket kielemezzük.
Az ellenfél az ötödik helyen álló Radnicki Kragujevac csapata lesz, akik bő három hónapja 92-72 arányban diadalmaskodtak a Jász- Nagykun megyeiek ellen Szerbiában. Azóta viszont rengeteg dolog történt, edzőváltás, keretbeli változtatás is volt a Tisza- partiaknál, illetve pár napja érkezett meg az új irányító, az amerikai Florence James Ukrajnából. A fiatal egyes nagy segítségére lehet a gárdának, amely egyébként is jó formában van- a trénerváltás óta becsúszott vereségek ellenére is-, legutóbb hosszabbítás után diadalmaskodtak a Francia bajnokság listavezetője, a Gravelines ellen. Ez a győzelem amennyit kivett fizikailag, kétszer annyit adhat lelkileg a Szolnoknak, akik hazai pályán képesek lehetnek győzelmet aratni a főleg saját csarnokában erős Radnicki ellen. Nem említve azt, hogy legutóbbi négy hazai meccséből hármat megnyert otthon az Olaj. Érdemes megpróbálni, nagyon jó szorzók párosulnak az esetleges magyar diadalhoz.

Oklahoma City Thunder- Dallas Mavericks:1. (1,48-as szorzó bwin-en)

Nézzünk egy kis NBA-t, szombat- és vasárnap hajnali mérkőzésekkel:
Nagyon érdekesnek tűnik a Dallas Oklahoma elleni találkozója, amit szombat hajnalban, itteni idő szerint 2:35-kor játszanak le. Mind a két csapat remek formát mutat, mostanra már egyértelműen ki merem jelenteni, hogy a Dallas magára talált, a legutóbbi Houston elleni diadaluk volt a negyedik zsinórban. Viszont az OKC már 5 meccse nem talált legyőzőre, magabiztosan játszanak, fiatalok, Harden távozása abszolút nem viselte meg őket. A három idegenbeli siker után a Dallas végre otthon, az American Airlines Centerben fogadja ellenfelét.
Jó formája ellenére viszont gondolom, hogy az erősebb, a tabellán (jóval) előkelőbb helyen tanyázó Thunder fog örülni.

További, szombat hajnalban megrendezésre kerülő meccsek tippel, indoklás nélkül:

Golden State Warriors- San Antonio Spurs: 2. (1,18-as szorzó, bwin)

Washington Wizards- Denver Nuggets: 2. (1,11-es szorzó, bwin)

Houston- Minnesota: 2. (2,25-ös szorzó, bwin)

Vasárnap a Houston látogat Minnesotába. Két négy meccse nyeretlen, rossz formában játszó csapat találkozik. A főként fehér, európai sztárokra építő Timberwolves győzelmére 2,25-szörös pénzt fizet a bwin, amit abszolút megkockáztathatónak érzek. Legutóbb a Houston örült, ezt bizonyára szeretné kijavítani a Minnesota, akik hazai meccseiket alapvetően meggyőző százalékkal hozzák- nem olyan rég a fent említett OKC-t is sikerült otthon megverniük.
Houston- Minnesota: 2. (2,25-ös szorzó, bwin)

Los Angeles Lakers- Toronto: 1. (1,67-es szorzó, bwin)

Assignia Manresa- B. Monbus: 2. (1,9-es szorzó, bwin)

Ezeken a hideg napokon nem ártana valamilyen melegebb klímát kifogni, repüljünk is el képzeletben Spanyolországba… Ha már úgyis ott vagyunk, látogassuk meg honfitársunkat, Hanga Ádámot, és beszéljünk is egy kicsit csapata soron következő bajnoki mérkőzéséről: A Manresa otthon fogadja a B. Monbus egyesületét. Sajnos Hanga kenyéradójának a szekere (legalább nem szánkója ) nagyon zötykölődik, a két siker mellett begyűjtött 15 vereségüknek köszönhetően az utolsó, kieső helyen állnak jelen pillanat. Habár a játékuk javulást mutat, nem hinném, hogy a legutóbbi, hosszabbítás utáni, ligamásodik Caja Laboral elleni hosszabbításos vereség jót tenne a csapatnak. (Jegyezzük meg, hogy Ádám utolsó pontjaival lett hosszabbításra mentve a találkozó). Ezzel szemben ellenfelük, a Monbus 9-8-as mutatóval bír, a táblázat közepén foglalnak helyet, képesek idegenben is nyerni, és nem valószínű, hogy végül nem ők hagyják majd el győztesen a pályát.

Mára ennyi volt, jó szerencsét kívánok, legközelebb jelentkezem a legutóbb megígért magyar bajnoki meccs(ek)el, ma meg kellett elégednünk a Szolnok csapatával, akiknek szorítunk a hétvégén!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik