Hírek

Pistons – Knicks csata

Ahogy ígértem, részletes infókkal és tippekkel jövök a New York Knicks detroiti vendégjátékáról és természetesen fogadási tippeket is adok a meccsel kapcsolatban! Este pedig természetesen jövök az éjjeli tippekkel, hiszen 3 NBA meccset is rendeznek.

Detroit Pistons – New York Knicks

Ma este 9 órától – tehát még magyar idő szerint is nézhető időpontban – Londonban az O2 Arénában csap össze egymással a Detroit Pistons és a New York Knicks csapata. A meccs komoly ütközetnek ígérkezik elnézve a csapatok idei teljesítményeit… De lássuk is a részleteket!

Kezdjük rögtön a hazai csapattal. A Detroit idén is felemásan teljesít eddig, és ilyen teljesítménnyel nem nagyon lesz esélye a playoff kiharcolására. Vannak nagyon jó meccsei a társaságnak (pl. nemrég 103:87-re nyertek a Milwaukee Bucks otthonában), ám vannak rettenetesen gyenge fellépéseik is… Mostanság még hazai környezetben sem a megszokott a Pistons: a Charlotte, amely idén azért közel sem nevezhető élcsapatnak elvitte tőlük a két pontot hosszabbítást követően, illetve a Utah is nyert náluk legutóbb 3 ponttal. A védekezés ugyan nagyjából a helyén van, de a támadások gyakran pontatlanok… A Utah elleni meccsen például egyik játékosuk sem jutott el 20 pontig, a 16 tripladobásból is csak 6 volt sikeres, ráadásul még a büntetőket is csupán 62%-al értékesítették. Brandon Knight volt a csapat legeredményesebbje 16 ponttal, illetve Bynum és Monroe szerzett még 13 és 12 pontot. A Detroit vezére idén az a Greg Monroe, aki átlagban 15.5 pontig és 9 lepattanóig jut egy meccs folyamán, illetve rajta kívül még a Knight-Prince-Stuckley trión is sok múlhat egy-egy meccs alkalmával. A csapat számára jó hír, hogy visszatérhet lassan a pályára Charlie Villanueva, aki már a Utah elleni meccsen is játszott 16 percet és dobott 4 pontot, ha ő újra formába tud lendülni, akkor a Pistons is feljebb kerülhet a tabellán. Ugyanis jelenleg csak a Keleti Főcsoport 11. helyén állnak 14-24 mutatókkal, idegenben pedig mindössze 4 alkalommal sikerült idén nyerniük, ami meglehetősen gyászos teljesítmény. Otthon hol nyer, hol pedig kikap a társaság, ezt tükrözi is szépen a 10-10 mérlegük, viszont két meccse nem tudtak hazai környezetben nyerni, és hát a mai meccsen sem lesz egyszerű dolguk…

Ugyanis az ellenfél a Carmelo Anthony nevével fémjelzett Knicks lesz! New Yorkban is döcög a szekér mostanság, hiszen zsinórban két hazai meccsén is nyeretlen maradt a társaság a New Orleans elleni meccsig. A Boston 6, míg a Chicago 7 ponttal tudott náluk nyerni és hát a Hornets elleni derbi sem indult könnyen. Anthony botrányosan kezdett és a New Orleans az első negyedet meg is nyerte… Aztán összekapta magát a Knicks és Anthony is és a második játékrészben lemosták a pályáról a Hornets-t, végül pedig 100:87 arányban tudtak nyerni. Carmeli Anthony végül csapata legjobbja lett 27 ponttal és 7 lepattanóval, de azért Copeland 22 pontjára és Chandler 14 lepattanójára is nagy szüksége volt a New Yorknak. Anthony egyébként messze csapata legjobbja idén: átlagban közel 30 pontig jut egy meccsen, ami elég erős teljesítmény. És azért még mellette is van bőven jól csengő név a csapatban: Chandler, JR Smith, Felton, Stoudeamire, Kidd és Wallace neve mindenkinek ismerős lehet azért… A Knicks idén idegenben sebezhető, de pozitív mérleggel áll jelenleg: 10 győzelem mellett 8 vereséget szenvedtek el utazásaik során, nemrég az Indiana és a Sacramento otthonában is vereség lett a vége és bizony az idén gyengécske Suns otthonában is csak szűk két ponttal tudtak nyerni. Összességében 24-13 mérleget tudhat magáénak a Knicks, mellyel a Miami mögött a Keleti Főcsoport második helyén állnak. Ami nővelheti a Knicks drukkerek és Mike Woodson vezetőedző aggodalmát, hogy van hiányzója a vendégeknek… Rasheed Wallace lábsérülés miatt biztosan nem játszik a mai meccsen, Raymond Felton ujja továbbra is sérült és csak január végén térhet vissza, Tyson Chandler pedig vírusos megbetegedéssel küzd. Ez bizony 3 komoly név… Ugyanakkor van jó hír is New York-i oldalon: Iman Shumpert visszatérhet a csapatba, ő májusi térdműtéte óta volt bevethetetlen, ez lesz a szezonban az első meccse ha minden a tervek szerint alakul. Az persze kérdés, hogy a tavaly 9.5 pontos átlagig jutó játékos mennyit vállalhat majd a meccsen, de mindenképp sokat számít majd a visszatérése!
A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, akkor a Madison Square Garden-ben (New York) a Knicks nyerni tudott egy pontdús meccsen 121:100 arányban. Azon a meccsen Carmeli Anthony 29 pontig jutott és a Knicks több mint 50%-al értékesítette a triplakísérleteket, valamint büntetőik 90%-át is sikerült pontra váltani. A mai meccs viszont teljesen más lesz… Nagy kérdés, hogy a New York 3 hiányzóval hogyan fogja venni ezt az akadályt, Carmelo Anthony vajon milyen napot fog ki, illetve a Detroit tud-e végre lendületet vinni támadásaiban és mire lesz képes a Knicks ellen védekezésben. Egyik csapat számára sem lesz könnyű meccs, és fogadási szempontból sem az. Szoros meccset várok, ha nyerni is tud majd a Knicks, akkor is csak szűken, így érdemesnek tartom hendikepben fogadni erre a meccsre és 7-8 ponttal megtoldani a Pistons pontszámát és hazaira tenni a meccset!

A meccset egyébként Londonban játssza a két csapat egymás ellen az O2 Arénában. Ez nem egyedi eset, hiszen az aréna megnyitását követően 2007-ben bemutató meccset játszott itt a Boston és a Minnesota, előszezon meccset vívott egymással a New Jersey és a Miami, illetve 2009-ben a Chicago játszott itt a Utah-val bemutató mérkőzést.
Olvasói sztorik