Hírek

Műfüves létesítmények Fehérváron

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Műfüves pályákkal bővült a székesfehérvári Sóstói Stadion: a mintegy hétszázmillió forintos fejlesztésből egy 1700 négyzetméteres csarnok és egy szabványos méretű kültéri futballpálya épült – írja az MTI.

A csütörtöki ünnepélyes átadáson Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke hangsúlyozta, hogy a látványsportágak támogatására kiírt pályázat keretében másfélmilliárd forintos beruházást indítottak, ennek első üteme készült el. A nyitott és a csarnokban lévő pálya 340 gyerek edzéslehetőségeit javítja.

Elhangzott: a Puskás Akadémia tulajdonában lévő pályákat az utánpótlás mellett a Videoton NB I-es felnőtt csapata, a város alsóbb osztályú együttesei, valamint a tömeg- és diáksport egyesületek is használhatják.

A folytatásról Mészáros elmondta: a pályázat keretében egy 650 négyzetméteres öltözőt és további öt füves futballpályát – ebből három készül el 2013-ban – építenek a Sóstói Stadion területén. A beruházások önrészét, 500 millió forintot a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia biztosítja.

Olvasói sztorik