Hírek

Kalifornia Florida ellen

Éjjel 3 NBA mérkőzés kerül megrendezésre, melyből a Lakers-Heat találkozót vesézem ki bővebben, de a másik két meccsről is találhattok infókat!

Mindig a tutit mondjuk!

A Rangadó.hu főoldalán mindig megtalálod Tuti Kapitány napi tippjeit (bal felső sarok). Érdemes a hozzászólások között is bogarászni!
A Sztártipp rovatunkban Herbert Gábor, a csurgóiak korábbi válogatott játékosa tippel a kézi vb eseményeire. Klikk!

Szeretnéd első kézből kapni a kosaras tippeket? Szeretsz tutira menni, amikor fogadsz? Klikk, és like!

Los Angeles Lakers – Miami Heat

Úgy fest a csúcsmeccsek fázisába léptünk az NBA-ben, hiszen az elmúlt éjszaka Spurs-Grizzlies párharca után most egy Lakers-Heat összecsapás következik!

A Los Angeles Lakers idei teljesítménye messze elmarad a várakozásoktól, hiszen a gárda mindössze a Nyugati Főcsoport 11. helyén tanyázik 17 győzelmével és 21 vereségével. Odahaza ugyan pozitív a Lakers mérlege, ám így is csupán a Főcsoport 12. legjobb hazai mérlegével rendelkeznek (12 győzelem és 9 vereség). Ugyanakkor hosszú nyeretlen szériát követően talán elkezdenek felfelé kúszni a tabellán: zsinórban két meccset nyertek odahaza, igaz mindkettő verhető ellenfél ellen történt, a Cleveland és a Milwaukee vendégeskedett a Staples Centerben. A Bucks ellen kiválóan működött a csapat támadó és védekező játéka egyaránt: 90 pont alatt tartották a fáradtan és enerváltan játszó Milwaukee-t, mellette pedig 104 pontot hoztak össze. Kobe Bryant és Dwight Howard egyaránt 31-31 pontot termelt ami kiváló teljesítmény, Howard pedig 16 lepattanót szerzett 40 perc alatt. Úgy fest tehát hogy megtalálta a nyerő utat a D’Antoni-féle Lakers Nash-el, Bryant-el, Howard-al és World Peace-el… Visszatért tehát sikeresen a csapatban Howard, aki korábban vállsérüléssel küzdött és remekül játszott együtt Bryant-el. Nem is nagyon kell kiemelni, hogy ez a két játékos viszi idén a vállán a Lakers csapatát: Bryant közel 30 pontot átlagol meccsenként, Howard pedig szépen szedi a lepattanókat, immáron közel 13-at szerez átlagban meccsenként. Azonban a sérülések továbbra sem kerülik el a csapatot: ezúttal Jordan Hill, Pau Gasol és Steve Blake nem alkalmas játékra, bár a Bucks ellen sem játszott már egyikük sem, ám a Miami ellen már megérezheti a hiányukat a csapat…

Ugyanis a vendég Miami sem egy gyenge társaság: elég csak LeBron James, Dwayne Wade vagy épp Chris Bosh nevét említeni, és akkor még csak az idei legjobban teljesítőkről szóltam… James 26 pontot átlagol meccsenként, Wade pedig közel 20-ig jut meccsenként átlagban. Lepattanók tekintetében nincs olyan kimagasló eredménye a Heat egyetlen játékosának sem, mint a Lakers-nél például Howard-nak, de őket sem írnám le a palánk alatti játékban, sőt… Egyébként a Miami masszívan vezeti a Keleti Főcsoportot 25 győzelemmel és 12 vereséggel, idegenben azonban a keleti part sebezhetőbb csapatai közé sorolhatóak 9-9 mérlegükkel. Ráadásul nincs is jó formában túráik során a Heat, miután legutóbbi 5 idegenbeli meccsükből hármat is elveszítettek. Mondhatjuk úgy is, hogy azért eléggé nagy túrán van a Miami: az elmúlt 9 napban 5 meccset nyomtak le utazásokkal együtt, zsinórban a Pacers, a Portland, a Sacramento, a Utah és a Golden State következett, és most ismét egy hatalmas meccset kell játszaniuk egy klasszikus ellenfél otthonában Los Angelesben. Nemrég a Warriors otthonában vendégszerepelt a Miami, ahol a vártnál könnyebb győzelmet aratott, végül 17 ponttal verte meg az idény egyik meglepetéscsapatát. Természetesen LeBron James volt a meccs legjobbja 25 ponttal és 10 gólpasszal, és annak ellenére jutott 92 pontig a Heat, hogy a triplákat mindössze 27.6%-al dobálták. Az NBA-t ismerők számára gondolom nem kell sorolnom, hogy milyen nevek vannak a vendégeknél, de a kevésbé jártasaknak pár olyan név, amely biztosan ismerősen csenghet: Wade, James, Haslem, Bosh, Chalmers, Allen, Battier, Mike Miller. Ha jól tudom, akkor a Miami oldalán nincs sérüléssel küzdő játékos. A Warriors elleni meccsig már felépült Joel Anthony, Shane Battier és James Jones is, szóval ha minden igaz teljes kerettel várhatja ezt a találkozót a Miami.
A két gárda az idei szezonban még nem futott össze egymással, a korábbi évek folyamán pedig vegyesen nyerte egyik illetve másik fél a csatákat, de ebből nem is nagyon indulnék ki. Ami viszont mindenképp meghatározó lehet ezen a találkozón, hogy a Heat egy hatalmas körúton van. Ez lesz zsinórban a 6. idegenbeli fellépésük, és azért egy olyan Miami-ról beszélünk, amely idegenben sebezhetőnek tűnik. A Lakers-ből biztosan hiányozni fog Gasol játéka, de hiányát nem érezték nagyon meg a Bucks ellen, abban biztosak lehetünk ugyanakkor hogy most érezni fogják… Mindkét oldalon vannak tehát nehézségek, így ismét sikerült egy rettenetesen nehéz meccset választanom… Mindezek ismeretében én egy szoros összecsapásra számítok és a szorzók is ennek megfelelően alakulgatnak. Kicsivel a fogadóirodák tán esélyesebbnek tartják a hazai környezetben fellépő Lakers-t, amiben lehet is valami, hiszen a hazai pálya és a jó forma sokat számíthat. Ha a Howard-Bryant páros tudja azt hozni, amit a Milwaukee ellen, akkor szinte garantált a hazai győzelem. Csakhogy érdemes azt is számításba venni, hogy a D’Antoni-féle csapat inkább támadásban szereti megnyerni meccseit, márpedig a Wade-James duó ellen nem védekezni kész öngyilkosság.
A bukmékerek ennek megfelelően kicsit magasra is tették a lécet over/under tekintetben, így én abba nem is merülnék el. Amit mindenképp támogatok, a Miami pontjainak megtámogatása és így a vendég győzelemre fogadás. +6.5 pontos hedikepes vendég győzelemre már 1,45 körüli oddsot kaphatunk, de aki számára ez nem szimpatikus, annak a Lakers győzelmet ajánlom, de ez nem egy életbiztosítás… Szimpatikus számomra az az opció, hogy Howard legalább 19 pontot szerez, erre 1,70 körüli oddsot kínálnak az irodák.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers

A Nyugati Főcsoport második helyén álló Clippers ezúttal Minnesota-ba látogat a Wolves otthonába. Az idegenben 12-5 mérleggel rendelkező Clippers a meccs esélyese, de azért a Timberwolves csapatát sem írnám le, hiszen otthon eddig csak 5 vereséget szenvedtek el középcsapat létükre…
Két fontos sérüléssel küzdő játékosa is van sajnos a vendégeknek Chris Paul és Caron Butler személyében. Ők a meccsre nevezett játékosok közt szerepelnek, ám kérdés hogy mennyit tudnak vállalni… A hazai oldalon a Heyward-Kirilenko-Shved trió mindegyik tagja kisebb megbetegedéssel küzd, de a pályára várják őket ezen a találkozón. Kellenek is, ugyanis Kevin Love továbbra sincs, törött jobb kezét nemrég műtötték New Yorkban és várhatóan 8-10 hetes pihenő vár rá.
A Minnesota borzalmas formában van, hiszen zsinórban négy meccset veszítettek el, ám 4 napjuk volt regenerálódni, ami azért nem kis érv a hazaiak mellett. Ezzel szemben a Clippers kevesebbet pihent egy nappal, Houston-ból érkezik egy meccsre, de sokkal jobb formában van mint a hazai csapat.
Érdekes meccs lesz, kérdés hogy Paul mennyit tud vállalni ha játszik egyáltalán, de rajta kívül is vannak klasszisok a vendégeknél, így első körben az ő győzelmükre tennék, de érdemesnek tartom megtenni +9.5 pontos hendivel a hazai sikert, illetve a 187 pont feletti tipp is tetszetős!

Phoenix Suns – Milwaukee Bucks

Klasszikus “gyengébb csapatok derbije” lesz ez a találkozó… Phoenix-ben már rég nem az a csapat, mint 6-7 éve D’Antoni ideje alatt, de legalább tavaly még harcban voltak a playoff-ba kerülésért egy ideig, most azonban ez sem tűnik reális célnak… A Nyugati Főcsoport utolsó helyén áll a Suns, még a Hornets is beelőzte őket, ezzel szemben a Bucks harcban áll a playoff-ért, jelenleg a Keleti Főcsoport 8. helyén tanyáznak.
Hazai oldalon visszatér Jermaine O’Neil, Goran Dragic és Jared Dudley is, tudomásom szerint nincs sérült a Phoenix oldalán. A Milwaukee sem küzd senki sérüléssel, így teljes a keret.
A vendégek szeszélyes formában vannak, legutóbbi 5 meccsükből hármat nyertek meg, legutóbb Los Angelesben kaptak ki a Lakers vendégeként, idegenben viszont egészen jó 9-9 mérleget hoztak eddig össze. A Suns borzalmas formában van: utolsó 5 meccséből csak egyet nyert meg, azt is hatalmas meglepetésre a Bulls otthonában, az Oklahoma azonban nemrég 10 ponttal bizonyult jobbnak náluk. Hazai környezetben 10-10-el áll a Phoenix, ez a mérleg pedig totálisan kiszámíthatatlanná teszi ezt a meccset fogadási szempontból…
Esik rendesen a vendégekre adott szorzó, így aki még siet 1.85 környékén elcsípheti, érdemes egy merészebb mixbe belekalkulálni tehát itt a vendég sikert. A hendivel a kiszámíthatatlanság miatt nem foglalkoznék, esetleg nagyon merészek bevállalhatják a legalább 3 pontos vendég sikert 2.10-es oddson. Továbbá számomra tetszetős a 203.5 pont alatti fogadás, szerintem legjobb esetben is 200-ig jutnak a felek!

Olvasói sztorik