Hírek

Górcső alatt a Nyugati Főcsoport két nagyágyúja

Az elmúlt sikeres éjszaka után ezúttal a San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder meccsét szemeltem ki, de ezen kívül is találhattok pár tippet! A csütörtöki nap folyamán pedig részletes infókkal érkezem a Detroit Pistons - New York Knicks meccsről!

Mindig a tutit mondjuk!

A Rangadó.hu főoldalán mindig megtalálod Tuti Kapitány napi tippjeit (bal felső sarok). Érdemes a hozzászólások között is bogarászni!
A Sztártipp rovatunkban Herbert Gábor, a csurgóiak korábbi válogatott játékosa tippel a kézi vb eseményeire. Klikk!

Szeretnéd első kézből kapni a kosaras tippeket? Szeretsz tutira menni, amikor fogadsz? Klikk, és like!

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies

A Nyugati Főcsoport két felsőházi tagja csap itt össze, és nem lesz ez egy könnyű meccs sem a csapatok számára, sem pedig nekünk fogadási szempontból… Feltehetően mindkét gárda a playoff tagja lesz majd, tehát ilyen meccsekkel akár még hangolódni is lehet az egyenes kieséses rendszer meccsire, persze az még távolabb van azért.

A San Antonio a főcsoport dobogóján található, jelenleg a harmadik pozícióban 29-11 mérleggel. Gregg Popovich csapata évek óta kiemelkedően teljesít, mely köszönhető annak, hogy évről évre megtartják a húzó embereiket, mint: Duncan, Parker vagy épp Ginobili. Ez a három játékos teljesít idén is kimagaslóan. Parker közel 20 pontot átlagol meccsenként, Duncan pedig átlag 17 pontja mellett meccsenként átlagosan 10 lepattanót is szerez. Remek formában is van a Spurs, hiszen legutóbbi 10 meccséből mindössze hármat veszítettek el és ezek mindegyike idegenbeli találkozó volt (Knicks, Hornets, Memhpis). Odahaza egyébként meglehetősen masszív a Spurs: eddig 16 győzelmet arattak hazai környezetben két vereség mellett, ez pedig a főcsoport legjobb idegenbeli mérlege. Egyébként erre a találkozóra a Minnesota elleni hazai meccsről érkeznek Duncan-ék, ahol végül 106:88 arányban simán nyertek. Csapatként nyerték meg a meccset, nem volt kiugró egyéni teljesítmény, hiszen Duncan is 12 ponttal zárt, Tony Parker volt a csapat legjobbja 20 pontjával. Daniel Green kivételével mindenki eredményes volt a mérkőzés folyamán, ami azért nem túl gyakori az inkább egyéni teljesítményeken alapuló NBA-ben. Szimpatikus játékot játszik a Spurs, támadásaik lendületesek és védekezésük is masszív. A hivatalos oldalak szerint Ginobili kisebb sérüléssel küzd, így nem lehet ott a ma este derbin a Memphis ellen és várhatóan 2 hetet kell majd kihagynia.
A Spurs ellenfele az a Memphis Grizzlies lesz, amellyel nemrég mérkőztek meg, igaz fordított felállásban, de erről majd kicsit később… A Memphis a főcsoport 4. helyén áll 24-12 mérlegével, ám jelenlegi formája nem túl jó, hiszen zsinórban két vereséget számlálnak: legutóbb a Clippers nyert náluk, előtte pedig a Dallas otthonában szenvedtek meglehetősen sima vereséget. Mintha kicsit elfogyott volna a Grizzlies energiája, ez látszik többek közt abból, hogy míg korábban kiváló védekezésükkel 100 alatt tudtak tartani jobb csapatokat is, addig mostanában pl. a Dallas ellen is 100 felett kaptak. Támadójátékuk továbbra sem túl lendületes, inkább megfontolt. Idegenben egyébként nem rossz a Memphis: eddig 10 győzelmet és 7 vereséget könyvelhettek el utazásaik során. A csapatot egyértelműen a Rudy Gay – Zach Randolph páros húzza magával, ők átlagban 17-18 pontot termelnek meccsenként, illetve Randolph esetén érdemes kiemelni a meccsenkénti átlag 11.7 lepattanót. A grizzyknél a Clippers ellen nem játszott Gay aki nagyanyja temetésén vett részt, ám a mai találkozón várhatóan már a csapat rendelkezésére áll. Sérüléssel küzd Quincy Pondexter (átlag 6.7 pont/meccs), ő várhatóan 2 hét múlva kezdhet el edzeni újra.
Mint említettem, a két gárda fordított pályaválasztási feltételek mellett már találkozott nemrég (január 12.), akkor hosszabbítást követően 101:98-ra a Memphis bizonyult jobbnak. Most kicsit más a helyzet, hiszen a Memphis egy fárasztó Clippers elleni meccsről érkezik erre a találkozóra. Ezzel szemben a Spurs egy Minnesota elleni meccset tudhat maga mögött, amely nem volt különösebben megerőltető és Popovich mester tudta forgatni is csapatát a 48 perc során. Habár az egyik oldalon visszatér Gay, míg a másikról hiányozni fog egy meghatározó játékos Ginobili személyében. Ez azonban nem hiszem, hogy sokat javítana a Grizzlies esélyein, bár kétség kívül fontos tényező. Meglátásom szerint a Spurs komolyan fogja venni ezt a meccset, hiszen pont a Memphis-hez hasonló csapatok ellen nem szabad hibáznia. Ennek függvényében én hazai sikerrel kalkulálok a meccsen, melyet közel 1,50-es oddson kínálnak az irodák jelenleg. Szoros találkozó lesz, de nyer a San Antonio!

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets

Hatalmas meccsre van kilátás a Nyugati Főcsoport másik rangadóján is, melyen az OKC fogadja a Denver együttesét. Két jól dobáló csapat találkozik, meglátjuk mi sül ki belőle…

Az Oklahoma 30 győzelemmel és 8 vereséggel vezeti a Főcsoportot többek közt a Spurs és a Clippers előtt. Odahaza eddig 18 győzelem mellé 3 vereséget szedtek össze, nemrégiben a Brooklyn nyert náluk nem kis meglepetésre 93:110 arányban. Azóta viszont két meccset is hoztak hazai környezetben Durant-ék a Philadelphia és a Minnesota ellen és igazából egyik meccsen sem izzadtak meg túlzottan, mindkét csapatot sikerült 90 pont alatt tartani és mindkét meccsen 100 felett dobtak. Az OKC-nek tehát idén is nagyon megy, mely nagyban köszönhető a Westbrook-Durant párosnak, hiszen mindegyikük 20 pont felett átlagol meccsenként és mindketten a lepattanókat is szépen átlagolják. De van mellettük egy Ibaka és egy Kevin Martin is, akik szintén szépen szállítják a remek egyéni teljesítményeket, tehát Oklahomában van kire építeni a csapatot. Az OKC egyetlen hiányzója Ibaka lehet a meccsen, ő a Suns ellen nem is játszott, ma viszont feltehetően játszani fog egy keveset. A Thunder egyébként egy Phoenix elleni idegenbeli sikerről érkezik erre a találkozóra és ráadásul egy pihenő napjuk is volt azóta!
A Denver ezt nem mondhatja el magáról, hiszen az éjjel egy kiélezett csatát nyertek meg a Portland ellen otthon hosszabbítás után 115:111 arányban. Kimerítő találkozó volt tehát, ahol a Gallinari-Faried-Chandler trió mindegyik tagja 20 pont felett teljesített, Faried pedig még 11 lepattanót is szerzett. Chandler kiválóan játszott, pedig csak 18 percet töltött a pályán, a meccs – ha mondhatjuk így – csalódása viszont Igoudala volt, aki 41 perc alatt is csak 9 pontig jutott. Egyébként a Nuggets statisztikáit Gallinari vezeti átlag 16.7 ponttal meccsenként, de rajta kívül még 4-5 jól dobáló játékosa is van a Denver-nek. Egyébként a Nuggets a Főcsoport 6. helyén áll 23 győzelemmel és 16 vereséggel, a cél idén egyértelműen a playoff elérése, azaz az első 8-ba kerülés az alapszakasz során. Idegenben viszont igencsak sebezhető a gárda, hiszen már 14 vereségnél járnak 9 győzelem mellett túráik során, bár legutóbb Los Angelesben nyerni tudtak a Lakers ellen. A vendégek 6 meccses győztes szériában vannak, legutóbb a Minnesota ellen kaptak ki még január 4-én, mely egy nem várt vereség volt Denverben. A Nuggets-ben mindössze Lawson küzd kisebb sérüléssel, de már a Portland elleni meccsen is vállalni tudott 40 percet, így ma is pályán lesz!
Az biztos, hogy a Denver egy kimerítő meccset tudott maga mögött, ahol hosszabbításban nyertek, feltehetően ez sokat kivett a csapatból, a Gallinari-Igoudala-Lawson hármas 40 percnél is többet töltött pályán. Ráadásul még utazhattak is és a főcsoport egyik legjobbja ellen kell pályára lépniük ma este. Én főként a Denver idegenbeli sebezhetőségére és az OKC idei remek teljesítményére alapozva hazai sikert várok a meccsen. Ezt nem adják túl magas szorzón (1,25 körül), így érdemes hendivel tenni a meccset, szerintem az OKC legalább 5 ponttal nyerni fog, erre kb. 1,50-es oddsot kaphatunk!

További megfontolandó tippek:
Orlando Magic – Indiana Pacers / hendikep +6pontról Orlando
Boston Celtics – New Orleans Hornets / 190 pont alatt
Atlanta Hawks – Brooklyn Nets / +7pontról Brooklyn

Holnap napközben egy külön bejegyzésben foglalkozom a Detroit – New York találkozóval, érdemes lesz visszanézni tehát az oldalra!

Olvasói sztorik