Hírek

Visszavágnak az ágyúsok?!

Ma Firenzébe és Londonba látogatunk el...

Mindig a tutit mondjuk!

A Sztártipp rovatunkban Herbert Gábor, a csurgóiak korábbi válogatott játékosa tippel a kézi vb eseményeire. Klikk!
Kosárlabda tippekért ide kell klikkelni!

Fiorentina-Roma +2,5! 1!

Melyik gárda jön ki a hullámvölgyből? Nos, szerintünk a violák! Persze, gólokból nem lesz hiány…
Szívesen visszapörgetné az időt mondjuk úgy két héttel mindkét alakulat: a firenzeiek és a fővárosiak is két vereséggel kezdték 2013-at, amelynek következtében le is szakadtak a dobogóért folytatott küzdelemben érintett csapatoktól…
A Fiorentina egészen kiváló pozícióban vonulhatott karácsonyozni: a Siena és a Palermo magabiztos legyőzése után, valamint az Udine kupából való kiejtésével kezdődött Toniéknak a leállás. Aztán eljött az első idei játéknap, és ezzel oda is lett az addigi hazai veretlenség. Pedig nem egy nagyágyú várt a lilákra: a Pescara taktikus játékkal, no és nem kis szerencsével vitte el a három pontot a Stadio Artemio Franchiból. Aztán Pizzaroék Udine felé vették az irányt, és Friuliában sem jártak sikerrel. hiába vezettek, végül a Di Natale vezette zebrák 3-1-re lezúzták a látogatókat.
És Montella mester legénységére nagyon nehéz periódus vár: itt a mai kupameccs, aztán a hétvégén a Nápollyal kell rangadót vívniuk Aquilaniéknak… Február közepéig megütköznek az Interrel és a Juvéval is, de szerepel a programban egy nem túl könnyed cataniai kirándulás is… Jelenleg az 5., EL-t érő pozícióban állnak a violák, de mögöttük nem sokkal ott tipeg a Roma és a Milan is…
A kupában eddig magabiztosak voltak Cuardadoék, olyannyira, hogy még gólt sem kaptak az elmúlt 270 perc alatt! A Novarának és a Juve Stabiának kettőt, az Udinének idegenben egyet hintettek, így jutottak el a negyeddöntőbe.
A farkasok továbbra is totálisan szeszélyesek: amikor már kezdtük azt hinni tavaly év végén, hogy Zeman mester tátalált Tottiékkal a helyes útra (Milan 4-2), akkor jött a két déli túra (Napoli, Catania), és a bordó-sárgák ismételten csődöt mondtak. Hátrányuk így a dobogótól immár 8 pont távolságra vannak.
Egyszerűen nem lehet lekövetni a fővárosiak teljesítményét az idén. Egy dolog azonban várható Lameláéktól: gólok, elől és hátul egyaránt! Mert a farkasok már 43 találatnál járnak, így Osvaldoék a legtermékenyebbek, viszont a 34 kapituláció is rengetegnek számít, az utolsó Siena is kevesebbet szedett be náluk.
Idegenben már hat zakónál járnak Balzarettiék, igaz, ötször nyerni tudtak. A kupában eddig csak egy fellépésük volt: a Stadio Olimpicoban magabiztosan, 3-0-lal nyertek az Atalanta ellen.
Destroékra is rangadó vár a hétvégén: az Inter látogat hozzájuk, és a nemzetközi szereplést érő helyekért vívott harcban hatványozott értéke van az ilyen hatpontos összecsapásoknak.
Nem is olyan régen, a múlt hónapban ütköztek meg legutóbb a felek, akkor Rómában a hazaiak nyertek 4-2-re. Áprilisban viszont a lilák nyertek a fővárosban. A 10 utolsó csatájuk közül 8-szor jött a +2,5… Szerintünk ma is jönnek a találatok, emellett azt gondoljuk, hogy a violák térnek magukhoz a januári sokkból, így kivívják a továbbjutást! Tippünk tehát +2,5 és 1!

Arsenal-Swansea 1!

Nem buknak el a pótvizsgán az ágyúsok: levadásszák a walesieket!
A 4. fordulóba jutás a tét az FA-kupában. Arsene Wenger tanítványai pótvizsgára kényszerülnek, ugyanis másfél hete nem tudtak nyerni Walesben: a Swansea fordulatos mérkőzésen ért el 2-2-es döntetlen ellenük. Így most az egyébként sem lyukas eseménynaptárba újabb bejegyzés került…
A bajnokság mellett még a BL-ben is álló együttes ezúttal tehát a FA-kupában lép pályára. Walcottéknak illene nyerniük, és nem csak ezen a mérkőzésen. Hanem amúgy is, hiszen hosszú esztendők óta nem képesek egyetlen trófeát sem begyűjteni az ágyúsok. A gárda a bajnokságban csak a 6. helyen áll, erős középcsapatnak mondható, a fontos összecsapásokat rendre elbukják Podolskiék… Erre jó példa a vasárnapi: a Manchester City 2-0-ra nyert az Emirates-ben.
Wilsherék nagyon kétarcúak az idén: olykor egészen szenzációs produkcióval rukkolnak elő, máskor meg érthetetlenül döcög a szekér. Mert az év végén nagyon kijött a lépés Vermalenéknek, szórták a gólokat, nyerték zsinórban a mérkőzéseket, aztán az új évet egy sovány southamptoni iksszel kezdték, majd jött a walesi remi, majd a City elleni kudarc…
Eddig három bajnokit veszítettek el a piros-fehérek az Emirates-ben: a Chelsea és a ManCy elleni még a adott esetben vállalható is lehetett, ám a Swansea elleni 0-2 már mindenképpen a bombameglepetés kategóriájába tartozott.
Mert igen, a Swansea tudja, hogy miként lehet győzedelmeskedni az ágyúsok otthonában. Erről leginkább Michu tud regélni: a hispán gólgyáros hajrábeli duplájával nyertek a fehérek Londonban. A kupameccsen is a spanyol támadó szerezte az első gólt, majd fordított az Arsenal, de a vége előtt nem sokkal érkezett a hazai egyenlítés. Így jutottunk el most ismét az angol fővárosba…
Routledge-ék középcsapatnak számítanak a Premier League-ben, sok ikszet játszanak, nem könnyű őket elverni. Az elmúlt öt bajnokijukon veretlenek maradtak: december közepe óta négy döntetlen mellett egy sikert könyvelhettek el (Fulham 1-2). A Ligakupában is állnak még Michael Laudrup fiai: idegenben szereztek kétgólos előnyt az elődöntőben a Cheslea ellen!
Az elmúlt két esztendőben négy mérkőzést vívott egymással a két alakulat: kettőt nyert a Swansea, egy iksz lett (épp legutóbb), és egy Arsenal-siker született. Azért nem sok gárda tud felmutatni pozitív mérleget az ágyúsok ellen!
Azonban ma szerintünk kiegyenlítődik a mutató, ugyanis Arsene Wenger kitalálja a nyerő taktikát a walesi alakulattal szemben. A hazaiak továbbjutnak, és szerintünk két gólt tuti, hogy szereznek!

Olvasói sztorik