Hírek

Kupakedd: irány Anglia és Franciaország!

A St. Etienne-Lille és a Brentford-Southend mérkőzéseket boncolgattuk ezúttal...

Mindig a tutit mondjuk!

A Sztártipp rovatunkban Herbert Gábor, a csurgóiak korábbi válogatott játékosa tippel a kézi vb eseményeire. Klikk!
Este pedig jönnek a kosaras, NBA tippek!

Szeretnéd első kézből kapni a tippeket? Szeretsz tutira menni, amikor fogadsz? Klikk, és like!

St. Etienne-Lille Mindkét csapat betalál: IGEN!

A gall ligakupában már az elődöntőket rendezik a héten: az első derbin gólokat várunk, szerintünk mindkét fél betalál majd!
A francia ligakupa nem tartozik a legnépszerűbb sorozatok közé, de ha már valaki eljutott a legjobb négy közé, nyilvánvalóan mindent megtesz a végső győzelemért. Így lesz ezzel két mai hősünk is!
A St. Etienne középcsapat a pontvadászatban, odahaza, a Stade Geoffroy Guichard-ban 5-2-4-es. szeszélyes sort produkált, gólaránya viszont biztató: 16-8. A zöldek hosszú gólcsendet törtek meg pénteken este, amikor is a Toulouse ellen végre betaláltak, s mindjárt kétszer! Más kérdés, hogy a védelem sebezhetősége miatt e két találat is csak a pontszerzéshez volt elegendő (2-2).
Gólok tehát már jöttek, de egyelőre a sikerek elmaradnak St. Etienne-ben: november 23-a óta nem nyertek bajnokit Perrinék! Azóta pedig eltelt már hat forduló. A kupában viszont továbbléptek a fiúk (Caen 2-3), és most abban bíznak Aubameyangék, hogy e formát sikerül átmenteni a második számú sorozatra is.
Christophe Galtier alakulata a ligakupában eddig a Lorient-t, a Sochaux-t és a PSG-t búcsúztatta, az elsőt és a harmadik ellenfelet rázósan, a középsőt simán, ráadáusl idegenben. Ha ma nyernek, akkor a Rennes-Montpellier mérkőzés győztesével találkoznak a fináléban.
Addig viszont a Lille-lel kell megmérkőznie az együttesnek: a piros-feketék a bajnokságban három hellyel és két ponttal előzik meg a zöldeket. Idegenben igazi döntetlen-specialista Rudi Garcia együttese (2-6-3), az elmúlt három bajnoki túráján remizett is a gárda.
Az elmúlt hat játéknapon veretlenek maradtak Payeték, továbbjutottak a kupában is Balmonték, a hétvégén pedig a kiesőjelölt Nancy vendégeként értek el 2-2-es döntetlent.
Mostanában kimondottan gólgazdag mérkőzéseket vívnak a fiúk. Idegenben pedig csak 3-szor nem találtak be, igaz, akkor ki is kaptak. De 8-szor eredményesek voltak!
A Lille a Toulouse-t és a Bastiát ejtette ki, előbbit büntetőkkel, utóbbit fölényes magabiztossággal.
A St. Etienne nem szívesen meccsel a Lille-lel, amit – ismerve a két gárda közös múltját – tökéletesen meg is értünk… A zöldek legutóbb 2009-ben verték a vendégeket, azóta ebben a felállásban egy iksz, majd zsinórban három Lille-siker! Viszont! Mindig betalált mindkét alakulat! És egy esetet leszámítva 4-szer +2,5-tel végződött a 90 perc!
Hölgyek, urak! 1,87-ért mindenképpen megér egy próbát a mindkét fél betalál opció. És akkor a +2,5-ről még nem is beszéltünk…

Brentford-Southend 1!

A harmadik ligás együttest várjuk az FA-kupa 4. fordulójába.
Az első ütközet 2-2-es végeredménnyel zárult, így a felek túlórára kényszerülnek. A hazai együttes a League I-ban szerepel, és nem is akárhogyan! A brigád a 3., osztályozós helyen tanyázik, és a feljutásra is abszolút esélyes még az alakulat. Uwe Rösler legénysége otthon, a Griffin Parkban parádésan teljesít: 8-3-1 a mérlege, az egyetlen vereségét az első fellépésén, még augusztusban szenvedte el. Október közepe óta őrzi veretlenségét a bajnokságban, legutóbb az Oldham pályájáról távoztak három ponttal.
Az FA-kupában eddig a Boreham Woodot és a Bradfordot búcsúztatta a társulat, utóbbit megismételt meccsen, hosszabbítást követően. Jó forma, erős hazai mérleg, szóval, senki nem mehet biztosra manapság a Brentford ellenében.
Az ellenfél a sírból hozta vissza a mérkőzést: már 2-0-ra vezetett a Brentford, ám a második játékrészben gyorsan egalizálta az eredményt a házigazda. Maradt a 2-2, így most utazni kényszerül a 4. ligában vitézkedő alakulat. A brigád a 7., a play offra hajt, és oda is érhet a végelszámolásnál. Idegenben nem rossz (6-3-5), ám a formája pocsék: december 29-e óta három zakó, rúgott gól nélkül…
Viszont a kupákban nem megy rosszul a United-nek: a Football League Trophy-ban az Oxfordot verte ki büntetőkkel, és ugye az FA-kupában is áll még a gárda. Ez utóbbi sorozatban eddig a az Exetert ás a Buryt ejtette ki.
Ebben a felállásban 2009-ben és 2006-ben is a Brentford diadalmaskodott. Ugyanakkor a 2-2-es iksz előtt néhány héttel a kiscsapatok kupájában a Southend elverte a vendégeket…
Most eljött a bosszú ideje, a harmadosztályú alakulat győz, és továbblép a 4. fordulóba!

Olvasói sztorik