Hírek

Előzésre készül a Monaco

A hercegség csapata a tabella élére ugorhat egy sikerrel. A Beira Mar az Estorillal gólgazdag meccset vívhat...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Monaco-Laval 1!

Visszavenné vezető pozícióját a hercegségbeli alakulat, ehhez nem is kell mást tennie, mint elverni az egyik kiesőjelöltet. Szerintünk teljesíthető a küldetés…
A 20. forduló zárómeccsét a Stade Louis II-ben: a hazaiak a feljutásra, a vendégek a bennmaradásra hajtanak. És bizony mindkét gárda elérheti célkitűzését! A Monaco ugyanis jelenleg a 3., feljutást érő pozícióban tanyázik. 19 ütközetben 36 pontot gyűjtött be Ranieri mester alakulata, hazai mérlege pedig 5-4-1, tehát azért sok értékes egységet hullajtottak el Touréék saját stadionjukban… Október végén a nagy rivális Nantes nyert a hercegségben, ez a három pont pedig különösen fájó lehet majd a végelszámolásnál. A kanárik vezetik ugyanis jelenleg a tabellát 37 ponttal, a 2. a Caen ugyancsak 36-tal, viszont Germainéknak hátrafelé is kell figyelniük, ugyanis a 4. Guingamp 35-tel ott lohol a dobogósok után. Egy szó, mint száz: nagyon kellene a győzelem a Monaconak!
A brigád nagyon elrontotta a téli leállás előtti időszakot: csúnyán kikapott ugyancsak rangadón Caenben, majd hazai pályán nem bírt a Nimes-mel. Azért a Le Mans-ban aratott győzelem nagyon kellett, tehát így nem maradt le a társulat a dobogóról. Az idei esztendőben egy tétmeccs van Dirarék lábában: a Gazelec Ajaccio otthonában sikerült kivívni a továbbjutást.
A Laval a 18., kieső pozícióban telelt, 20 pontja van, ám egy esetleges sikerrel akár a 14. helyre is feljöhetne a csapat. De nem mostanában nyertek a fiúk… A novemberi feltámadás (3 győzelem) után jött a decemberi ámokfutás, amely négy vereségből állt. Közben a kupából is búcsúztak Philippe Hinschberger tanítványai, akik egyre nehezebb helyzetbe kerültek.
Idegenben 2-3-5 a Laval mutatója, csak kiscsapatoknál nyert (Sedan, Arles), ami viszont szembetűnő, hogy a 10 túrája közül mindössze 3-szor nem rúgtak gólt a fiúk…
Tavaly augusztusban, fordított felállásban 0-0 lett a vége, előtte Monacóban a hazaiak diadalmaskodtak 2-1-re. A vendégektől is várhatunk egy találatot, de ez kevés lesz: a Monaco nyer, és visszaveszi vezető pozícióját a tabellán!

Beira Mar-Estoril Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Portugál középcsapatok mérkőznek meg ma este, és szerintünk megint gólgazdag összecsapást produkálnak a fiúk.
A Beira Mar a 11. volt a forduló előtt, 13 meccsen 14 pontot szerzett a gárda. Otthon viszonylag kiszámítható a társulat: 1-4-1 a mérlege 10-10-es gólaránnyal. Mindössze egyszer nem talált a kapuba.
November vége óta nem kapott ki Ulisses Morais együttese: két iksz és két siker jött ebben a periódusban össze, így kicsit feljebb is sikerült kúsznia a tabellán. Kellettek is az egységek, és még most nyugodhatnak meg Serginhoék, hiszen a kieső pozícióban állomásozó Setubalnak a játéknap előtt 11 pontja volt…
Az Estoril a 7., 15 pontja van, idegenben pedig 1-2-3-as a mérlege (az Academicánál győztek). Nagyon tömör a tabella középső része, a 7. és a 14. helyezett között mindössze 3 egység a különbség. Az újonc eddig a várakozások felett teljesít, ha nem kerül hullámvölgybe, simán bennmaradhat az élvonalban.
Ehhez viszont javítania kell mielőbb, hiszen az előző két meccsét egyaránt bebukta. No, azért extra feddés nem jár a brigádnak, hiszen a Braga és a Benfica verte el az Estorilt. Santosék eddigi hat túrájuk közül kétszer nem lőttek gólt, e két ütközet volt a legutóbbi a sorban.
Az egymás elleni statisztikájuk igencsak beszédes: ebben a felállásban a legutóbbi 5 meccsükön hazai siker született, emellett mindig jött a mindkét fél betalál opció, valamint a 3 találat is! Most is ebben bízunk: nem zárjuk ki az ikszet, de a gólokban biztosabbak vagyunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik