Hírek

Rangadók az Ibériai-félszigeten

Ma a Benfica-Porto és a Malaga-Barcelona mérkőzéseket vettük górcső alá...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Benfica-Porto Mindkét fél betalál: IGEN! 1x!

Csúcsrangadó Luzitániában! Szerintünk mindkét fél betalál majd az összecsapáson.
Három esztendő után ismét megkaparintaná a bajnoki trófeát a lisszaboni alakulat. A piros-fehéreknek erre meg is van minden esélyük, hiszen a féltávhoz közeledve tartják a lépést a Portóval. Sőt, mi az, hogy tartják! Vezet a Benfica 35 egységgel, bár a veszített pontok tekintetében egál a helyzet. A gárda 13 fellépéséből 11-et megnyert, csak a Braga és az Academica vett el tőle pontot.
A formája tehát szinte tökéletes, eddig 13 ütközetben 35 gólt jegyeztek Cardozoék. És még egy beszédes adat: Limáék eddig csak egyszer rúgtak egy gólt, a többi találkozón legalább kettőt bevertek!
Az Estadio da Luz-ban 5-1-0 a mérlege, 16-4-es gólaránnyal. A hazai veretlenségét azonban nem tudta minden fronton megőrizni a gárda…
Mert a Bajnokok Ligájából viszont búcsúzni kényszerült Jorge Jesus alakulata: a Barca és a Celtic mögött csak a 3. helyet szerezték meg a fővárosiak, így tavasszal csak a második számú európai kupasorozatban lesznek érdekeltek Garayék. (A katalánok nyertek Lisszabonban 2-0-ra.)
A Porto egy meccsel kevesebbet játszott legfőbb riválisánál, így neve mellett 12 ütközetet követően 32 egység szerepel. A kékek idegenben 3 siker mellett kétszer ikszeltek: a Gil Vicente és a Rio Ave remizett Vitor Pereira brigádjával.
A Porto legutóbbi hát bajnokiját megnyerte, az utolsó három fellépésén pedig még csak gól sem kapott Helton kapus. Összességében Vareláék gólaránya is parádés: 28-6!
Otamendiék – a Benficával ellentétben – továbbjutottak csoportjukból a BL-ben: a Párizs mögött a 2. pozíciót szerezték meg, megelőzve a Dinamo Zagrebet és a Dinamo Kijevet. Mindhárom hazai találkozóját megnyerték Martinezék, idegenben viszont csak a horvát fővárosban győztek… A folytatásban sem reménytelen a helyzetük, hiszen elkerülték a nagyágyúkat: a legjobb 8 közé kerülésért a Malagával játszanak majd párosmeccset.
Az elmúlt években rendre mindkét fél beköszönt a csúcsrangadón, és szerintünk ma sem lesz ez másként. Emellett valamiért a hazaiakat tartjuk esélyesebbnek. Alaptippünk a mindkét fél betalál opció, ám egy másik szelvényen az 1(x) is befigyelhet 2,2-ért, illetve 1.36-ért…

Malaga-Barcelona Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5! x1!

Maradjunk a rangadóknál! A katalánok Délre látogatnak, és gólzáporos meccset vívnak majd a La Rosaledában. És akár még meglepetés is születhet…

Bár a nyáron még pénzügyi csődről szóltak a hírek a kék-fehér klubbal kapcsolatban, a tulajdonosi kör megszorítása egyelőre nem látszik a gárda teljesítményén. Manuel Pellegrini folytathatta a munkát a déli gárdánál, és bár több kulcsjátékos is távozott Malagából, a brigád továbbra is élcsapatnak számít a La Ligában. Dudáék a 4. helyen állnak 31 ponttal, amelyet 18 mérkőzésen gyűjtöttek. Nagyon szoros azonban az élmezőny (itt most nem a Barca-Atletico párosra gondolunk…), hiszen a 8. Valenciának is 27 egység áll a neve mellett. Odahaza meggyőzőek Iscoék: 6-1-2 a mérlegük, ehhez 23-9-es találati mutató párosul. Meglepetésre a Rayo és a Sociedad nyert nála, a Real és a Valencia viszont kikapott.
A gárda formája némiképp hullámzó: a tavalyi évet egészen jól zárták Eliseuék, ám az idén nagy meglepetésre pont nélkül maradtak La Corunában. Aztán a kupában is ráijesztettek a drukkerekre Buonanottéék: a 3. ligás Eibar egészen a hajráig továbbjutásra állt a La Rosalédában, ám Portilloék végül kivégezték a kiscsapatot, így továbbléptek a sorozatban.
A BL-ben is talpon maradtak a kék-fehérek! Veretlenül, a Milant megelőzve húzták be a csoportelsőséget; a folytatásban a Porto vár Portilloékra.
A Barcáról az idén ismételten csak felsőfokon lehet beszélni. Bár sokan féltették a katalánokat a Guardiola utáni élettől, Tito Vilanova bebizonyította: az idei Barcelona is csodás csapat! A La Ligában toronymagasan vezetnek Xaviék, a két madridi alakulattal szemben 11, illetve 16 a fórjuk. 17 siker mellett csak a Reallal nem bírtak Messiék, tehát a bajnoki trófeát már most oda lehetne adni Iniestáéknak…
A forma briliáns, az idegenbeli mérleg makulátlan (9-0-0), a támadójáték káprázatos (18 csatában 61 gólt hintettek Sanchezék…). Minden fronton harcban állnak még a gránátvörös-kékek, és akár valamennyit meg is nyerhetik…
2006 óta nem szerzett pontot a Malaga a Barca ellen, ám az utóbbi években már azért egy-egy gólt bevittek a déliek a katalánoknak. Ma is érzünk Savioláékban egy találatot, no és valamiért nem zárjuk ki az ikszet sem! Minden széria megszakad egyszer, és miért ne épp most törne meg a Barca-varázs? Lesz 3 találat, mindkét háló megzörren egyszer, és azért egy buliszelvényen az 1x-et is meg lehet próbálni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik