Hírek

Gall kaland!

A St. Etienne 467 perce nem rúgott gólt, épp itt az ideje, hogy betaláljanak a zöldek. A Dijon elverheti a Le Mans-t...

St. Etienne-Toulouse 1! Szerez gólt az 1-es csapat: IGEN!

467 perce nem lőtt gólt bajnokin a zöld-fehér együttes. Azért ez nem mehet így tovább. Szerintünk magukhoz térnek a hazaiak, és győzelemmel kezdik az új esztendőt. Ehhez meg ugye gólt kell lőniük… 🙂
Középcsapatok találkoznak a Stade Geoffroy Guichard-ban ma este: a házigazda a 10., a Toulouse pedig a 12. helyen tanyázik. A zöld-fehérek otthon 5-1-4-es mérleget hoztak össze, ehhez 14-6-os gólarány párosul. A társulat tehát nagyon szeszélyesen szerepel saját közönsége előtt… Idegenben némiképp kiszámíthatóbb produkcióval rukkolnak elő Christophe Galtier tanítványai, ami annyit jelent, hogy egy ikszre általában jók Brisonék (2-5-2).
Viszont az évzárás pocsékra sikeredett a zöldeknek: november vége óta öt mérkőzést vívtak meg nyeretlenül a fiúk, és, ami még elkeserítőbb, hogy ebben a periódusban még gólt sem szereztek Aubameyangék. És ugye lőtt találat nélkül nem könnyű győzni. A szezont a Velodrome-ban zárta a gárda (1-0), és a rossz sorozat hatására a középmezőnyben találta magát a társulat.
Az idei esztendőben viszont sikeresen mutatkoztak be Guilavoguiék: 3-2-re nyertek Caen-ban kupameccsen. Nagyon kellett a továbbjutás a St. Etienne-nek, no és Galtier mesternek is…
A Toulouse egy ponttal gyűjtött kevesebbet aktuális riválisánál, így most 19 játéknapot követően 26 egység áll a lilák neve mellett. Idegenben 3-1-5 a soruk, ám az elgondolkodtató, hogy az utolsó 4 túrájukat úgy bukták el Alain Casanova fiai, hogy még gólt sem szereztek…
Riviere-ék is alaposan elszúrták a decembert, bár legalább a búcsú szépre sikeredett: egy nappal karácsony előtt a Sochaux feltámasztotta az addig vergődő Toulouse-t. Kellett is ez a három pont, hiszen könnyen a középmezőny alján találták volna magukat Poujolék.
Az elmúlt évek statisztikáit böngészve kiderül: nagyon kiegyensúlyozott a két gárda egymás elleni mérlege, ebben a felállásban 1-3-1 a mutatójuk. Ebből túl sok következtetést nem tudunk levonni…
Így az érzéseinkre hagyatkozunk: szerintünk a hazaiak megnyerhetik az összecsapást, és persze végre lőnek legalább egy gólt! Mert ugye minden rossz sorozat megszakad egyszer…

Dijon-Le Mans 1(x)! +1,5! +2,5!

Az otthon erős “mustárosok” nem hibázhatnak, ha tapadni akarnak az élmezőnyhöz…
A félidejéhez érkezett a gall másodosztályú küzdelem is: a gárdák 19 meccsen vannak túl. A tavaszi rajtot a Dijon a 7. pozícióból várja, neve mellett 28 pont szerepel, a dobogósok mögött 5 egység hátrányban. Odahaza, a Stade Gaston Gérard-ban kimondottan erős az alakulat: 6-3-1 a mérlege, egyetlen vereségét az Auxerre-től szenvedte el a társulat.

Tavaresék remekeltek az év utolsó hónapjában! A gárda három fellépésen 7 pontot zsebelt be, verték például a dobogós Caent is! A brigád már korábban búcsúzott a kupától, így rájuk nem várt fellépés még az idén. Az együttes akár a dobogóra is odaérhet, ehhez pedig hazai pályán nem hibázhat!
A Le Mans 21 ponttal a 14., a veszélyes zónától mindössze 4 egység választja el. Idegenben Zitoék különösen gyengék, csak 5 pontot szereztek, csak a Caen-nál nyertek, de annak is már több mint negyed éve! Az elmúlt 7 játéknapon 1-1-5-ös mérleget produkáltak, így a liga leggyengébb formájában lévő alakulata a Le Mans.
Pocsék passzban vannak tehát Zanko mester fiai, akik a múlt héten a kupából is kiestek, pedig a Poire sur Vie ellenében otthon azért illett volna továbblépni… Nem sikerült, így most már csak a bajnokságra koncentrálhatnak Sansonék.
A Dijon augusztusban 2-1-re nyert idegenben, a tavalyi kiírásban pedig ebben a felállásban 3-2 lett a vége. Érdekesség, hogy az elmúlt 5 ütközetük közül mindannyiszor jött a +1,5, négyszer pedig a +2,5. Azt gondoljuk, hogy a Dijon megnyerheti az ütközetet, és lesz legalább 2, de akár három találat is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik