Hírek

Sikkasztott a hévízi ügyvezető?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két év alatt 17 millió forintot vett fel jogosulatlanul a Hévíz Labdarúgó Kft. ügyvezetője a klub pénztárából, a hiányt fiktív számlákkal próbálta eltüntetni, ezért sikkasztással gyanúsítják – közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság honlapja.

Vádemelési javaslattal zárta a Gazdaságvédelmi Osztály azt a nyomozást, amelyet a 61 éves R. Ferenc és társa, a 43 éves E. Péter ellen folytattak hűtlen kezelés bűntette, sikkasztás bűntette és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A zalai rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy R. Ferenc a Hévíz Labdarúgó Kft. pénztárából 2008-ban útiköltség elszámolására, 2009-ben pedig előlegre vett fel pénzt. A labdarúgók a velük kötött szerződések alapján költségtérítésre voltak jogosultak, amelyet a férfi a felvett pénzből fizetett ki nekik. A gyanúsított két év alatt 29 millió forintot vett fel a pénztárból, azonban a nyilvántartások alapján csak 12 millió forint kifizetésére kerülhetett volna sor. R. Ferenc a vagyonkezelési kötelezettségek megszegésével a Hévíz Labdarúgó Kft-nek 17 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A gazdaságvédelmi nyomozók megállapították, hogy az útnyilvántartások többségében valótlan adatok szerepeltek. A kifizetett összeget az ügyvezető úgy próbálta legalizálni, hogy E. Pétertől tanácsadás címén fiktív számlákat kért, melyeket a férfi egy budapesti és egy nagymarosi cég nevében állított ki. A pénz azonban sem a 43 éves férfihoz, sem a számlát kiállító céghez nem érkezett meg.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy a 61 éves férfi a cég képviseletében 2007 szeptemberében több mint másfél millió forint kölcsönt adott egy férfinak, hogy üzletrészt tudjon vásárolni a kft-ben, azonban erről szerződést nem készítettek.

Mindezek függvényében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2013. január 2-án az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.

A Hévíz az NB III Bakony-csoportjának 10. helyén áll a téli szünetben.

Olvasói sztorik