Hírek

Meglepetés az Olimpicoban?

Egy olasz és egy spanyol kupameccset választottunk a mai menüből...

Lazio-Catania x2!

Meglepetéssel számolunk az Olasz Kupa negyeddöntőjében: a Catania továbbléphet az Olimpiai Stadionban!
Az Olasz Kupában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, tehát ha a rendes játékidőben nem bírnak egymással a felek, akkor folytatás következik. Egyébként hőseinknek nem ismeretlen a túlórázás, a hazaiak egyszer, a szigetlakók már kétszer élték túl e végjátékot.
Valljuk be férfiasan, Itáliában az elmúlt esztendőkben nem volt igazán nagy rangja a kupának. Ám az idén mintha változott volna valamelyest a helyzet: egyre több tréner küldi pályára majdnem a legjobb csapatát. És most már a legjobb nyolc között járunk, tehát a finálé most már látótávolságon belülre került.
De nézzük a résztvevőket! A Lazio remek szezont fut, Vladimir Petkovic összerakta rendesen a kékeket. A pontvadászatban az előkelő 2. helyen állnak Kloséék, hazai mérlegük pedig egyszerűen lenyűgöző: 8-1-1! Csak a Genoa tudott nála nyerni szeptemberben, ponttal pedig a Torino távozott, de annak is már több mint két hónapja. Azóta az Olimpiai Stadionban öt bajnoki győzelem szerepel a nevük mellett, no meg egy iksz… Épp a kupában! Pedig december derekán nem élcsapat vizitált Hernaneséknél: a Siena ellen 120 perc alatt sem dőlt el semmi (1-1), a büntetőpárbajban azonban a fővárosiak bizonyultak jobbnak.
Mauriék formájára tehát nem lehet panasz, ha így folytatják, akkor tuti BL-indulás lesz a bajnokság végén. Kérdés persze az: mennyire veszik komolyan a kupát Ladesmáék? Rámennek a pontvadászatra, hiszen ha ott sikeresek lesznek, akkor a legrangosabb európai kupasorozatba jutnak, amely ugye nem kevés pénzt hoz a konyhára?
Mielőtt megválaszolnánk e kérdést, térjünk át a Cataniára. A szicíliai alakulat klasszikus középcsapat, a 10. helyen tanyázik. A piros-kékek idegenben gyengébben teljesítenek (1-3-5), csak a Sienában tudott nyerni, és közben beleszaladt néhány egészen kínos vereségbe is…
Rolando Maran alakulata az évzárást és az évnyitást elrontotta, ennek tudható be, hogy nem állnak feljebb a tabellán. Decemberben a Pescara tréfálta meg őket, az elmúlt hétvégén pedig a bikákkal nem bírtak hazai környezetben. Kiesési gondjai nem lesznek Bergessioéknak, ám elnézve a tabellát, nagyon feljebb sem tudnak araszolni majd a tavasszal.
A kupában viszont jól mennek Lodiék: a Sassuolo ellen simán, a Cittadella és a Parma ellen viszont csak túlórában léptek tovább. A gárdára most nehéz feladat vár, bár, ha megismerjük e két alakulat “előéletét”, akkor már közel sem reménytelen a szigetlakók helyzete.
Mert a szicíliai együttes a mumusa a Lazionak! Az elmúlt 10 ütközetük aránya római szemszögből 2-3-5! A kékek legutóbb 2008-ban nyertek az Olimpicóban a Catania ellen! Azóta két iksz és egy vendégsiker!
És visszatérve a Lazioval kapcsolatos kérdésünkre: szerintünk nem kizárt, hogy a fővárosiak kicsit takarékoskodnak majd erejükkel, és nem is biztos, hogy totálisan motiváltak lesznek a kupatalálkozón. Ennek megfelelően húzzuk be a 2x-es tippet!

Valencia-Osasuna (0-1) 1!

A továbbjutás kérdése Pamplonában már eldőlt, ám a Valencia ki akarja engesztelni szurkolóit a kevésbé sikeres őszi szereplés miatt. A Mestallában alaposan elverik a vendégeket!
A hazai együttes gyengén szerepelt a bajnokságban, így a tulajdonosok a váltás mellett döntöttek. Jött Valverde mester, és a fehér-feketék össze is kapták magukat. A bajnokságban ugyan becsúszott egy váratlan hazai fiaskó (Rayo 0-1), ám azt követően már két sikert arattak Soldadoék. Közben a kupában is hozták a kötelezőt, már amennyiben egy pamplonai győzelem (0-2) annak tekinthető.
Jó formában van tehát a BL-ben is érdekelt alakulat, amely az előző körben a Llagostera ellen jutott tovább kettős győzelemmel. Bár minden bizonnyal néhány alapember hiányzik majd a hazaiaknál, ám ennek ellenére biztosak vagyunk sikerükben.
Mert az ellenfél a bajnokságra koncentrál, Mendilibar számára e meccs csak púp gárdája hátán. Az Osasuna hétvégi, sevillai vereségével visszacsúszott az utolsó helyre, és bár helyzete nem reménytelen, minden egységre szükségük van Soláéknak a bennmaradás kivívásához. Borzalmas formában vannak a fiúk, az említett kupaodavágót is figyelembe véve a legutóbbi öt fellépésük közül egyet hoztak ikszre (Getafe), négyet pedig elveszítettek.
A Gijont búcsúztatta az előző körben az Osasuna, amely hagyományosan gyengén teljesít idegenben. Eddig egy sikert arattak Damiáék (Espanyol 0-3), ezek kívül hat sitt és két iksz az idei termés. Kilenc túráján mindössze 6-szor voltak eredményesek, és összességében is mindössze 14-szer késztették kapitulációkra az ellenfeleket.
A hazaiak felszabadult játékkal rukkolhatnak elő, és a bajnokságra koncentráló Osasuna nem tudja meg feltartóztatni Jonasékat. A pamplonai együttes egyébként sem nyerni jár a Mestallába: az elmúlt négy túrájuk közül három vereséggel végződött, csak egyszer sikerült pontot mentenie.
Az az érzésünk, hogy ezúttal simán nyer a Valencia, és jó eséllyel kettő lesz közte a végén, persze a hazaiak javára!

Olvasói sztorik