Hírek

Madridi kisrangadó

A Rayo a Getafét látja vendégül, az Everton az FA-kupában játszik meccset...

Cheltenham-Everton (1-0) 2!

Az FA-kupa 3. fordulójából egy mérkőzés maradt mára: a negyedik ligás együttesnek véget ér a sorozat…
A League II-ban vitézkedő Cheltenham már két kört túlélt a sorozatban: a Yate Town után a Hereforg gárdáját is kiütötte a brigád. Ez utóbbi ellenfél ellen megismételt meccsen sikerült kivívni a továbbjutást. A bajnokságban is egészen jól áll Mark Yates együttese, hiszen 25 fordulót követően a 4., rájátszást érő helyen áll, mindössze egy egység lemaradással a dobogótól, amely csont nélküli feljutást érne a végelszámolásnál. Odahaza, a Whaddon Road-on erősnek számít (8-2-2).
December közepétől azonban valami nem stimmel a gárdánál: két vereség is becsúszott, és nem élcsapatokkal szemben maradtak alul a kék-fehérek. Az Újév első napján Oxfordban jártak Bennették, és ki is kaptak a tabella alsó feléhez tartozó alakulat otthonában (1-0). Persze, pontosan tudjuk, hogy a kupa teljesen más tészta, ugyanakkor fel kell pörögniük Duffyéknak az élvonalbeli rivális ellen.
A liverpooli kék-fehérek a Premier League 5. pozíciójában állomásozik, 21 meccse közül mindössze hármat veszített el (9-9-3), reális esélye van David Moyes együttesének egy EL-hely megszerzésére. Az Everton szimpatikus alakulat, a menedzsere immár egy évtizede remek munkát végez, tudatosan építik fel a gárdát, amelyre az idén valóban nem lehet panasz. Mindenkire veszélyesek Jelavicék, elverték a Manchester Unitedet és a Tottenhamet, és ikszetek a bajnokkal.
Bainesék formájával nincsen semmi gond: a karácsonyi őrületből egészen jól jöttek ki, és bár kikaptak a Chelsea-től, az Újévben már ismét sikert arattak: a szarkák otthonából hozták el a három pontot Fellainiék.
Idegenben sem gyengébbek a kékek, mint odahaza: 4-5-2-es a vendégsoruk, és már hintettek 18 gólt a túrákon. A támadójátékuk attraktív, a klasszikus csatárok mellett a középpályások is rendre eredményesek.
Az a határozott érzésünk, hogy az Everton nem hibázik a kiscsapat otthonában. Neville-ék totálisan komolyan veszik a meccset, és nem akarnak még egyszer megütközni a Cheltenhammel… Nyernek a vendégek, és szerintünk legalább kettővel!

Rayo Vallecano-Getafe Mindkét fél betalál: IGEN!

Alaptippünket a Rayo taktikájára alapozzuk: a darazsak szeretnek rohamozni, olykor bizony a védekezés kárára…
Középcsapatok csapnak össze Madridban, az Estadio de Vallecas-ban. A madridi kisrangadón a Getafe lesz az ellenfél. A hazai alakulat 25 ponttal a 9., a vendégek 24-gyel a 10. pozícióban tanyáznak. A darazsak 5-1-3-as sort tudnak felmutatni saját közönségük előtt, a Zaragoza mellett a két sztárcsapat verte őket odahaza. Paco Jemez brigádja remekül zárta a 2012-es esztendőt, hiszen előbb a Mestallában nyertek, majd otthon ütötték ki a stabil gárdának számító Levantét. Nem jött jókor a szünet Lasséknak, az már egyszer biztos.
A Getafe 3-2-4-es vendégsora arra enged következtetni, hogy a kékek nem ijednek meg saját árnyékuktól, ha el kell hagyni saját stadionjukat. Luis Garcia együttese viszont nem bánta a leállást, mivel az utolsó három mérkőzésükön nem nyertek, és csak két ikszre voltak képesek.
Lafitáék Zaragozában, az Espanyolnál és Bilbaoéban nyertek, de az utolsó sikerüket is még novemberben aratták idegenben. Kilenc túrájuk közül csak egyszer nem vették be az ellenfelek kapuját (Atletico Madrid), ez azért mindenképpen elgondolkodtató adat…
Az előző kiírásban oda-vissza nyert a Rayo, korábban viszont rendre a kékek diadalmaskodtak a darazsaknál, akár bajnoki, akár kupameccsről volt szó. Azt gondoljuk, hogy a hazaiak nekirontanak majd a Getafének, és ebből a taktikából sok minden kisülhet. Szerintünk elsősorban az, hogy mindkét védelem egyszer legalább kapitulál majd. Húzzuk be a mindkét fél betalál opciót!

Olvasói sztorik