Hírek

Pályán az olaszok!

A Nápoly-Roma és a Fiorentina-Pescara meccset veséztük ki...

Napoli-Roma +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek a Serie A-ban! A tét hatalmas, aki nyer, tapadni tud az élmezőnyre…
A 19. fordulót rendezik az olasz élvonalban, és a választásunk egy rangadóra esett. A Napoli az 5. helyen áll 34 ponttal, ám ennél a pályán kettővel többet gyűjtöttek a kékek. És ennél a két egység elvételénél sokkal jobban fájhat a drukkereknek a szünet előtti betlisorozat… Cavaniék otthon ikszeltek a Torinóval, majd kikaptak a Bolognától, idegenben pedig az Internél maradtak pont nélkül… Ebből a három mérkőzésből azért a kettő helyett könnyedén héttel is kikeveredhetett volna Walter Mazzarri alakulata. És akkor arról még nem szóltunk, hogy a kupából is sikerült búcsúznia a társulatnak: otthon a Bolognától kaptak ki Behramiék. A leállást megelőzően azért sikerült valamit javítani a mérlegen: Sienában nyertek Hamsikék.
Odahaza, a Stadio San Paolo-ban 6-2-1-es mutatóval büszkélkedhetnek Zunigáék, a nagycsapatok közül a Fiorentina és a Lazio is vesztesen távozott. A támadók hazai környezetben 21 találatot termeltek, tehát a csatárokra nem lehet panasz.
A Roma teljesen szeszélyes az idén is: Zeman mester ragaszkodik a támadófutballhoz, ennek megfelelően rohamoznak is minden meccsen Tottiék, ám ez az alaptaktika gyakran a védekezés rovására megy. A fővárosiak eddig 32 egységig jutottak (10-2-6), arattak parádés győzelmeket, de szenvedtek váratlan vereségeket is. Idegenben még nem remizték (5-0-4), gólarányuk 19-15 a túrákon. Összességében 42 találatnál járnak Lameláék, így a legtermékenyebb együttes a Serie A-ban.
Osvaldoék egészen jó formát mutattak karácsony előtt, sorra nyerték az ütközeteket, mindössze egy veronai vereség rontotta le az összképet (Chievo 1-0). Destroék egy sikerrel megelőzhetik aktuális ellenfelüket, és ha kedvezően alakulnak az eredmények, úgy a dobogóra is felléphetnek a farkasok.
Ebben a felállásban az elmúlt öt összecsapás mérlege hazai szempontból 1-1-3. Az az érzésünk, hogy a meccsen lesz legalább három találat, és meggyőződésünk, hogy mindkét fél betalál majd!

Fiorentina-Pescara (0-1) 1! Mindkét csapat betalál: NEM!

Vincenzo Montella alakulata rendesen elverheti a delfineket. A vendégek nem találnak be, és a végén kettő lesz közte…
A hazai együttes a legjobbat akkor húzta a nyáron, amikor a kispadra Vincenzo Montellát ültette le. A fiatal szakember nagyszerű munkát végez a violák kispadján, így nem meglepő, hogy Joveticék a 3. helyről várhatják a folytatást. A firenzeiek 35 pontot gyűjtöttek 18 fellépésen, ebből otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban 23-at (7-2-0) a mérlegük. Gólarányuk 21-6, négyszer nem kaptak gólt, ponttal csak a Juve és a Samp távozott.
December elején kisebb hullámvölgybe kerültek Pizzaroék, ám a karácsonyi szünet előtt két sikerrel tértek vissza a helyes útra Aquilaniék (Siena, Palermo).
A Pescara újoncként a bennmaradást tűzte ki célul, és a delfinek drukkerei nem is bánnák, ha most lenne vége a pontvadászatnak. mert jelenleg épp a vonal fölött tanyáznak! Nem sok ilyen momentum volt az elmúlt négy hónapban… 18 ütközetben 17 egységet zsebeltek be a világoskékek, így a 16 pozícióból várták a játéknapot. Cristiano Bergodi alakulata azonban elsősorban hazai környezetben erős, vendégségben felettébb tisztelettudó… Ez a számok nyelvén annyit jelent, hogy Abbruscatoék sora 1-1-6, ehhez 5-18-as gólarány párosul (Bolognában remiztek, Cagliariban győztek). És ami elkeserítő, hogy az utolsó 5 túráját bebukták Terlizziék…
Hazai pályán viszont lelkesen gyűjtögetik a pontokat a fiúk, az év utolsó meccsén a Cataniat verték a hajrában szerzett góllal (2-1).
Az az érzésünk, hogy a hazai együttes sima győzelmet arat, méghozzá úgy nyeri meg a találkozót a Fiorentina, hogy a Pescara nem talál be. Ez az egyik tippünk, a másik pedig a hendis 1-es!

És egy kis NBA Andrew barátunk jóvoltából

Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder

Kosárlabda USA NBA – Kezdés: 19:00
A Nyugati Főcsoport éllovasa látogat a Keleti Főcsoport 11. helyén álló kanadai együtteshez. A Raptors egy Sacramento ellen odahaza elveszített találkozóról érkezik erre a derbire, ahol még nehezebb dolga lesz mint a Kings ellen volt. A Durant-Westbrook vezette lendületes OKC játékot sokkal nehezebb lesz megfékezni, mint a Sacramento játékát. Pedig azon a meccsen is szórtak nekik 105 pontot. Pedig nem indult rosszul az a meccs a Raptors számára, de egyszerűen érthetetlen módon szétesett a támadójátékuk a harmadik negyedre és ott 28:10-re kikaptak, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccset, hiába voltak addig partiban a Nyugati Főcsoport alsóházi tagja ellen. Lowry volt a csapat legeredményesebb tagja 24 ponttal, mellette még Alan Anderson jutott 20 pontig. Persze a Raptors-ból nagyon hiányzik Andrea Bargnani játéka, aki eddig 16 pontot átlagolt, egy ilyen karakter nehéz pótolni egy Toronto-szintű csapatnak. Az ESPN és a Toronto Sun jelentései szerint Bargnani továbbra sem alkalmas játékra, márpedig ez döntő lehet az OKC elleni meccsen. Mellette még kérdéses Linas Kleiza játéka is hazai oldalon, aki eddig 7.4 pontot átlagolt és 30%-al dobta a triplákat és 84%-al a büntetőket. A Toronto otthon eddig 8 győzelemmel és 6 vereséggel áll, mely a Keleti Főcsoport 7. legjobb otthoni mutatója. A Sacramento elleni vereségük egy 5 meccses győztes otthoni szériát szakított meg (Portland-Orlando-Detroit-Houston-Dallas), márpedig azért a Houston és a Detroit legyőzése nem kis tényező, pedig egyik meccsen sem játszott Bargnani.

A vendég viszont ma a Nyugati Főcsoport éllovasa, az Oklahoma lesz. A Durant-Westbrook duó által fémjelzett együttes ellen nem könnyű nyerő stratégiát kidolgozni, a lendületes offenzíváit nehéz megfékezni a csapatnak… Tudtommal az Oklahoma csapatát nem hátráltatja semmilyen sérülés, ebből a szempontból is nagyon szerencsés csapatról van szó. A közelmúltban kicsit akadozott a gépezet, hiszen 93:99-re kikaptak előbb Minnesota-ban, majd a Heat vendégeként is vereséget szenvedtek (97:103), nemrég pedig hazai pályán szenvedtek vereséget a Brooklyn ellen (93:110). A Nets ellen nem tudom, mi történt a csapattal, egész egyszerűen botrányosan védekeztek a nem túl acélos csapat ellen, gyakorlatilag saját magát verte meg saját közönség előtt az OKC… Aztán a 76ers ellen minden a helyére került: 109:85-re nyert a Thunder, Durant 26 pontig jutott, Westbrook pedig 27-et szórt a Philadelphia-nak. 90 alatt sikerült tehát tartani azt a csapatot, amely nem is olyan régen 100 felett dobott a Lakers otthonában. Tehát úgy fest helyre állt a rend az Oklahoma háza táján, és továbbra is vezetik a Nyugati Főcsoportot 25-7 mutatójukkal. Idegenben is a Nyugati Főcsoport legjobb gárdájáról van szó a 8-4 mérleggel, bár a Minnesota ellen elszenvedett vereség azért elgondolkodtató lehet. Kevin Durant és Russel Westbrook idén is fergeteges, mindketten 20 pont felett átlagolnak, de Kevin Martin és Serge Ibaka is 10 pont fölé jut átlagosan meccsenként. Viszont az biztos, hogy ha a vezető duó nem fog ki jó napot, akkor bajban van a Thunder…

A mai meccs kérdése tehát leginkább az, hogy a Thunder-ben milyen napja lesz a Durant-Westbrook párosnak, illetve a Toronto hogyan tudja összerakni a támadójátékát a továbbra is sérült Bargnani nélkül… Ez minden fogadásra kihatással van, hiszen így nehéz belőni a pontokat is. Nézegettem a kínálatot, a bet365 over/under opciói közül tetszetős lehet a 191 pont feletti fogadás (1,47), ugyanis szerintem az OKC meg tudja dobni a 105 pontot, míg a Raptors szerencsés esetben eljuthat 90-ig, de ennél sokkal feljebb nem nagyon. Emellé jó lehet még a vendégek sikere is 1,30 körüli szorzóért, bár nem tudom megéri-e ezt megkockáztatni, hiszen azért sebezhető ez az Oklahoma idegenben, és az a Raptors amely nemrég elintézte otthon a Detroit és a Houston csapatát is, ráadásul 100 alatt tudta tartani a Rockets csapatát. Ugyanakkor az OKC idegenben volt képes a Houston ellen hasonló produkcióra, ráadásul ők még szórtak is a Rockets-nek 124 pontot, ami elég szép teljesítmény. Mindent figyelembe véve meg lehet tenni a vendégek sikerét, illetve a bévinen fogadható az 1-5 és a 6-10 pontos OKC siker is 5,00 és 4,50 szorzókért, amik szintén figyelemre méltóak. Szintén jó fogadás lehet, hogy az OKC éri el előbb a 20 pontot 1,53-as szorzóért!

Olvasói sztorik