Hírek

Újra pattog a labda Hispániában!

Mi meg persze jól meg is tippeljük, hogy mi várható a La Romaredában. Emellett ellátogatunk az angol csörgőlabda-bajnokságba is...

Zaragoza-Betis Mindkét fél betalál: IGEN! 2x! +2,5!

Jó kis csörtére van kilátás a La Romaredában: nagy a tét, hiszen a nyertes tehet egy jókora lépést célja elérése felé…
Nyugodt karácsonyuk volt a zaragózai labdarúgóknak. Az ünnepek előtt aratott bilbaói siker hatására a fehér-kékek feljöttek a 12. helyre, és hét egységgel elhúztak a veszélyes zónától. Jelenleg 22 pont áll Aponoék neve mellett, és érdekességként meg kell jegyeznünk, hogy idegenben eddig eredményesebbek voltak az aragóniaiak. A túrákon 4-1-4 a mérlegük, otthon ezzel szemben csak 9 pontot szereztek (3-0-5). A La Romaredában elverték az Osasunát, a Sevillát és a Deport, ám a legutóbbi két ütközetüket úgy vesztették el saját közönségük előtt a Celtával és a Levantével szemben, hogy még gólt sem sikerült szerezniük.
Mivel idegenben decemberben brillíroztak Helder Postigáék (3 fellépés, 7 pont), így a gárda fellélegezhetett: elkerült a veszélyes zónából, így egy kicsit nyugodtabban várhatja Manolo Jimenez együttese a csapatára váró kimondottan nehéz szériát.
Otthon nem éppen a veretes támadójátékáról híresült el a társulat. Movilláék mindössze 10-szer voltak eredményesek Zaragozában. És még egy kuriózum: ha betaláltak Oriolék, nyertek is! Ez viszont azt jelenti, hogy amikor kikaptak, akkor azt mindig rúgott gól nélkül “érték el”…
A Betis lényegesen jobban áll aktuális ellenfelénél: Pepe Mel alakulata 17 mérkőzésen 28 pontot ért el. Idegenben pedig egyszerűen szenzációsak a zöld-fehérek! 5-1-2-es a mérlege, gólaránya pedig 15-16. Két veresége a kiadós kategóriába tartozott: Malagában egy négyesbe, a városi derbin pedig egy ötösbe szaladtak bele Benaték.
Odahaza lényegesen gyengébb Ruben Castróék mutatója: négy siker mellett ötször zakóztak. A formájukat épp e kettősség határozza meg: a karácsonyi pihenő előtt két idegenbeli siker és két hazai bukó szerepelt a nevük mellett.
A brigád jelenleg az 5., tehát EL-t érő pozícióban telelt. Nyilván, a klubnál mindent elkövetnek azért, hogy megőrizzék a nemzetközi szereplést érő helyezést. A kvázi nagycsapatok közül eddig többen is betliztek (Valencia, Bilbao, Sevilla), így ha valamelyest kiegyensúlyozottabb produktumra lenne képes a déli egység, könnyedén kiléphetne Európába.
És ma megint nem esélytelenek Molináék! A La Romaredába szinte nyerni járnak a zöldek! Szerintünk ma mindkét fél betalál majd, és miután a két alakulat az eddig lejátszott 34 ütközete közül csak kettő zárult pontosztozkodással, elképzelhetőnek tartjuk az ikszet is. Jöhet a +2,5-ös opció is, és 2x-ben elmegy e történet…

Newport-Wrexham 2x!

Az angol ötödik vonal gigászai csapnak össze ma este a Newport Stadium-ban! A 3. fogadja a 2. helyezettet, és szerintünk a vendégek lesznek boldogabbak a lefújást követően.
A Conference liga meccsei közül eddig mindössze néhányat sikerült megtekintenünk, és bevalljuk férfiasan, nem ezekkel a találkozókkal szeretnénk népszerűsíteni családtagjaink körében a labdarúgást… Kutyaütő játékosok szaladgálnak három tüdővel és vas csontozattal, begyakorolt figurákról, klasszikus értelemben vett taktikáról nem beszélhetünk, viszont a srácok elképesztő konok, akaratos és alázatos “játéka”, valamint a körítés mégis szerethetővé teszi a látottakat.
És most egy igazi rangadóra készül Newport apraja-nagyja: ha nyernek a kedvencek, előzhetnek, és a tabella élére állhatnak! Kell ennél nagyobb motiváció? Nem!
A brigád a 3. pozícióból várja a folytatást, 24 mérkőzésen 45 pontot gyűjtve. Otthon 8-2-3-as izmos sorral büszkélkedhet a gárda, és 13 hazai csatájukban 28 találatot hintettek. Ez azért meggyőző teljesítményre vall.
Ám mi mégsem merünk bizalmat szavazni a társaságnak, ugyanis a formájuk nem éppen jó. Legutóbb, az év első napján saját pályájukon egy ötöst kaptak a Forest Greentől. Egy rangadót tehát már buktázott a gárda, és most egy újabb vár rá…
A Wrexham kinőtte már az 5. ligát, ám az elmúlt esztendőkben mindig elrontotta a rájátszást a csapat. Most is play off-pozícióban tanyázik, 25 meccsen 46 egységgel, az éllovas Grimsby mögött egy ponttal elmaradva. Győzelem esetén tehát előzhetne a Wrexham, amely idegenben is egészen jól tolja (6-3-3). És még valami: alig kap gólt a túráin: a 12 találkozón mindössze 11-szer mondott csődöt a védelem.
Angol csapatról lévén szó kiegyensúlyozott formáról aligha beszélhetünk, maradjunk inkább abban, hogy biztató passzban fordult 2013-ra a társulat. Az év első mérkőzésén nem hibázott a legénység, igaz, nem is rangadó szerepelt a programjában.
Az elmúlt esztendőkben a Wrexham rendre elkalapálta a Newportot, 2010 óta ötször találkoztak, és a Newport még nem örülhetett győzelemnek. Ma sem lesz ez másként, a vendégek évek óta jobb pozícióban végeznek, a hazai együttes viszont a remek kezdés után mostanság egyre többet botladozik. A meccset a Wrexham nyerheti meg, egy ikszet viszont odatehetünk az alaptippünk mellé…

Olvasói sztorik