Hírek

Háború Edinboroughban!

A portugál második vonalból és a skót első ligából választottunk ma meccseket.

Freamunde-Belenenses 2!

A kiesés elől menekülnek a hazaiak, a feljutásra gyúrnak a vendégek. Kettes lesz ebből…
A Freamunde alakulata jelenleg mindössze a 21. pozíciót foglalja el a portugál második vonalban. A brigád 20 mérkőzésen 16 pontig jutott, így nem is csoda, hogy csak a Trofenset tudja megelőzni. Ez viszont kevés lesz az üdvösséghez, hiszen az utolsó kettő búcsúzik az osztálytól…
A Campo SC Freamunde-ben sem brillíroznak a fiúk: 2-1-7 a mérlegük, ami viszont mellettük szólhat, hogy a legutóbbi négy mérkőzésük közül hármat behúztak Joao Eusebio tanítványai. December 29-én a Benfica második csapatánál vizitáltak Pedro Luisék, és Ramos találatával nyertek a 4. helyezett együttes otthonában. Ez azért nem rossz ajánlólevél, ám tartunk tőle, hogy a listavezető ellen ez kevés lesz…
Mert az éllovas látogat Freamundébe: a Belenenses 47 egységig jutott 19 fellépésen, így csaknem háromszor annyi pontot gyűjtöttek a kék-fehérek, mint az aktuális riválisuk. A gárda immár harmadik éve senyved a második ligában, ám az idén minden bizonnyal osztályt válthatnak Si Salemék. Előnyük immár 10 pont a 3. Avessel szemben, tehát a gárda nyugodtan várhatja a folytatást.
Odahaza teljesen hibátlan a Belenenses (9-0-0), idegenben már becsúszott két vereség (6-2-2), az Avesnél és a Benfica B-nél jártak pórul Mitchell van der Gaag legényei. Ám ennek már három hónapja, azóta két iksz, majd zsinórban három győzelem a kirándulásokon.
Jó forma, meggyőző teljesítmény. Ám a Freamunde mintha a mumusa lenne a kékeknek: eddig kétszer vizitált nála a Belenensen, és még nem tudott nyerni. Tavaly 2-1-re nyert a vendéglátó, előtte 2-2-re végeztek a felek.
Ám azt gondoljuk, hogy a hazai alakulat felbuzdulása nem tart ki az új esztendő első mérkőzésére. A Belenenses jobb csapat, szerintünk a vendégek három ponttal távoznak! Tippünk tehát 2-es!

Hearts-Hibernian 1(x)!

Pokoli csata várható Edinboroughban! A bordók szerintünk elkaphatják a zöldeket…
A városi derbiknek mindig megvan a diszkrét bája, és nincs ez másként a hegylakóknál sem. Adva vagyon Edinborough, ahol két élvonalbeli alakulat is székel: a Hearts és a Hibernian. Mindig parázs mérkőzéseket vívnak a felek, a tét nemcsak a három pont, hanem sokkal, de sokkal több annál. Most is küzdenek egy nagyot a felek!
Középcsapatok feszülnek majd egymásnak a Tynecastle Stadium-ban, ahol a 9. fogadja a 4. helyezettet. Mindkét alakulat totálisan motivált lesz, és nem kizárólag a drukkerek miatt. Mert a bordók egyértelműen a felsőházba vágynak, és erre minden esélyük meg is van, ám hazai környezetben hozni kell ehhez a riválisok elleni meccseket. A zöldek a dobogót célozták meg, és az ő küldetésük is teljesíthető.
Nézzük a Hearts eddigi teljesítményét! John McGlynn alakulata 20 mérkőzésen 25 pontig jutott, a felsőházas 6. pozíciótól mindössze 2 egység a lemaradása. Odahaza 5-2-3-as mérleggel rendelkezik. Meccsire nem jellemző a sok gól, hazai gólaránya 13-13. Viszont csak a Dundee-nak és a Celticnek nem sikerült betalálnia.
A formája hektikus, az elmúlt három fellépését három különböző kimenetellel zárta. Az év utolsó találkozóján a Kilmarnocktól szenvedett fájó vereséget.
A Hibernian tavalyi ámokfutása után az idén összekapta magát. A zöld-fehérek az előkelő 4. helyről várhatták az év első játéknapját, 21 ütközetben 31 pontig jutva. Idegenben kissé sebezhetőbb a gárda (3-2-5).
A dobogótól csak három pont a lemaradása, ugyanakkor Deeganéknek hátrafelé is kell tekintgetniük, ugyanis a 7. St. Johnstont csak négy egységgel előzik meg.
A zöldek óriási bravúrt hajtottak végre az év utolsó fellépésén: a bajnokot verték meg odahaza! Ám előtte rájuk is a szeszélyesség volt leginkább a legmegfelelőbb jelző: össze-vissza játszottak mindent a fiúk…
A városi derbin az elmúlt esztendőkben rendre a bordók teljesítettek jobban. Ebben a felállásban a legutóbbi három bajnokit úgy nyerte meg a Hearts, hogy még csak gólt sem kapott! Erre most nem vennénk mérget, ám hiszünk a hazaiaknak. A vendéglátó szempontjából legrosszabb esetben is döntetlennel ér véget a kilencven perc. Tippünk tehát 1(x)!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik