Hírek

Nem hiszünk a Poolnak!

Ma egy angol és egy olasz meccset választottunk.

Novara-Grosseto 1!

Hazai sikert várunk a kiesési rangadón: a Novara sikerével nagy lépést tehet a bennmaradás eléréséhez. A vendégek egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek…
A 22. fordulót rendezik ma a Serie B-ben, és a mi választásunk egy klasszikus kiesési rangadóra esett. A Novara jelenleg a 18., osztályozós helyen tanyázik, 21 meccsen ugyan 23 pontot szereztek a kékek, de a szövetség -4 egységről engedte indulni a csapatot. Így tehát most 19 pont áll a gárda neve mellett, ám ha nem lett volna a levonás, akkor valamelyest nyugodtabban tölthette volna az ünnepeket Alfredo Aglietti alakulata.
Otthon, a Stadio Silvio Piolában valamelyest jobban megy a gárdának: 4-3-3-as a mérlege, a Livornón kívül jobbára meglepő vereségeket könyvelhettek el a kék-fehérek. A gárda decemberben egészen jól szerepelt, Perticonáák három mérkőzést nyertek zsinórban, ám a karácsony előtti utolsó fellépésüket elrontották a Virtus Lanciano otthonában (1-0).
Azért elnézve a Novara játékosállományát, meglepődnénk, ha Pescééknek osztályozót kellene játszaniuk a bennmaradásért – ennél azért több van a kékekben. Ám, hogy ne kerüljenek bajba, az ilyen meccseken nem szabad hibázniuk.
A Grossetonál sokkal melegebb a pite. Leonardo Menichini együttese a sereghajtó 11 ponttal, bár a szövetség őket is 6 pontos büntivel sújtotta. Ha az nincs, akkor sem lenne lényegesen jobb a brigád helyzete. A biztos bennmaradástól 10, az osztályozós pozícióktól 8 egység a lemaradásuk. Donatiék idegenben extrán rosszak: még nem nyertek, 10 túrájuk közül mindössze három végződött pontszerzéssel. Érdekesség, hogy két élcsapattól, a Padovától és a Modenától is sikerült döntetlennel távozniuk.
Lupoliék formája is tragikus: december közepe óta úgy veszítettek el zsinórban három mérkőzést, hogy még csak gólt sem rúgtak. Így viszont nehéz lesz a vonal fölé kerülni… Ráadásul a szerencse is elpártol a gárda mellől: Bariban több mint egy félidőt futballozott emberhátrányban a csapat, tartotta is a 0-0ás eredményt, egészen a 95. minutumig. Akkor kapitulált a védelem…
2004 óta háromszor vizitált a Grosseto Novarában, és mindannyiszor hazai siker született. Ma sem lesz ez másként! Brahiból akár behúzható a +2,5 is, hiszen a vendégek gólképtelensége előbb-utóbb megszakad biztosan, de a hazai győzelem talán biztosabb opciónak tűnik…

QPR-Liverpool +2,5! 1x!

Meglepetéssel, no és gólokkal számolunk a Loftus Roadon! A Pool az idén sem tudja átlépni önmaga árnyékát – ma sem sikerül nekik…
Az év utolsó Premier League meccsét Londonban rendezik: a sereghajtó a 10. helyezettet fogadja. A csőszökről már sokat elmélkedtünk a blogon, és mindannyiszor arra jutottunk, hogy a játékosállomány alapján jobb pozícióban kellene állniuk Cissééknek. Ám eddig rendre cserben hagytak minket a kék-fehérek. Az edzőváltás sem hozott totális áttörést, és bár Herry Redknappel megszerezte első sikerét a londoni alakulat, a bennmaradástól még mindig tisztes távolságban vannak Mackieék.
Mindössze 10 pontjuk van, otthon ebből 7-et szereztek (1-4-4). Formájuk nem az igazi, a legutóbbi két fellépésükön pont nélkül maradtak (Newcastle idegenben, WBA otthon). A riválisok sem gyújtották be a rakétákat, így még mindig van esélyük Diakitééknek a bennmaradásra. Ehhez azonban most már meccseket kell nyerniük, tulajdonképpen mindegy, hogy ki az ellenfél.
A Liverpool nagy csalódást kelt az idén is, mindössze a 10. helyen állt a játéknap előtt. Brendon Rodgers együttese képtelen tartósan jól teljesíteni, teljesen szeszélyesek a vörösök, így fordulhatott elő, hogy nyertek például a West Hamnél, vagy kiütötték a masszív Fulhamet, ám közben megégtek otthon a Villával szemben, majd simán kikaptak Stoke-ban. Ki érti ezt? Mi nem nagyon…
Pontosabban igen: a Liverpool az elmúlt években leginkább a múltjából él, és ez nem a futballisták kritikája elsősorban. Szerintünk a Pool kerete egyszerűen nem olyan erős, hogy az meghatározó tagja lehetne a Premier League-nek. Kevés a kreatív focista a keretben, elől pedig Suarez képtelen egyedül megoldani a feladatokat.
Most 25 pontjuk van Gerrardéknak, ebből idegenben 10-et szereztek (2-4-3, a West Hamnél és Norwichban nyertek). A 9 túrájuk közül csak kétszer nem lőttek gólt.
1993 óta négyszer vizitált a Liverpool a Loftus Roadon, és mindannyiszor volt legalább 3 találat, és mindig mindkét fél betalált. Most is összejöhet mindkét opciót, és miután láttuk a Liverpool Stoke elleni meccsét, bizalmat szavazunk a hazaiaknak: nem kap ki a QPR!

Olvasói sztorik