Hírek

Egy kis hoki…

A svéd bajnokságban a listavezető a sereghajtót fogadja, míg a szlovák Extraliga-ban a Kassához a Besztercebánya látogat...

Skelleftea-Rögle Hány gól esik a 3. harmadban? +1,5!

Kezdhetnénk tudományos alapon is a tippünk alátámasztását, ám miután nem igazán értünk a jégkoronghoz, és a svéd hokiról pedig alig-alig rendelkezünk információkkal, így a megérzésünkre hagyatkozunk. A listavezető elveri a sereghajtót, méghozzá úgy nyer a házigazda, hogy a záróharmadban esik legalább két találat!
Az Elitserien-ben a 34. fordulót rendezik ma délután: az élen álló Skelleftea a Röglét látja vendégül. Alaphelyzetben szinte kizárt a meglepetés, jó eséllyel elkalapálja az élet álló egység a tökutolsót, ám ennél nagyobb szorzóra vágyunk. És meg is leltük az ideális opciót! Mert azt gondoljuk, hogy a 3. játékrészben összehoznak a csapatok legalább két gólt.
Mert gólokkal nem állnak rosszul a gárdák. A hazaiak inkább beviszik a találatokat, a vendégek pedig hajlamosak sokat kapni belőlük… A Skelleftea már 104-et hintett, otthon ebből 63-at, amely 18 ütközetben több mint hármas átlagot jelent. A Rögle eddig 101-szer kapitulált, idegenben éppen 50-szer.
A hazaiak jó formában várják az összecsapást, három nyertes meccs van a hátuk mögött. A Rögle ezzel szemben kilenc mérkőzés óta nyeretlen, kötve hisszük, hogy épp a listavezető otthonában, a Skellefteå Kraft Arénában kapnák össze magukat.
Az elmúlt 10, egymás elleni meccsük közül nyolcat az éllovas nyert meg. Ma is ezzel számolunk, ám abban is reménykedünk, hogy a záróharmadban lesz legalább két találat. Ez pedig 1,83-at fizet. Egy próbát mindenképpen megér!

Kosice – Banska Bystrica 1

A szlovák Extraliga-ban is tovább folytatódnak a küzdelmek, természetesen még az alapszakaszban, ahol a Kassa sikerével számolunk a Besztercebánya ellenében!
A hazaiak a tabella 3. helyén állnak 60 ponttal 33 meccset követően, minden bizonnyal ott lesznek az idei playoffban, hacsak valami katasztrófa nem következik be a csapat játékában a hátralévő meccseken… 20 alkalommal nyert eddig a csapat, 13-szor pedig ellenfelük örülhetett a mérkőzések végén. Remekül menetel a támadósor: eddig 126 alkalommal vették be ellenfeleik kapuját, védelmük pedig 82 alkalommal kapitulált.
Ráadásul remek formában is van a Kassa, hiszen elmúlt 5 meccséből csupán egyet veszített el: a Peistany otthonában szenvedtek el egy 0:2-es vereséget egy szoros meccsen. Ugyanakkor legutóbb 9-et hintettek a Trencin csapatának, de 5:4-re verték idegenben a Poprad csapatát is, 7:4-re otthon a listavezető Zvolen-t és 5:2-re a Zsolnát!
Saját közönség előtt eddig 10 alkalommal nyertek, mindet rendes játékidőben, hatszor viszont vesztesen hagyták el a jeget, azonban legutóbbi 5 hazai meccsükön nem találtak legyőzőre!
Vendégük ma kora este a Besztercebánya együttese, akik szintén komoly esélyekkel várhatják majd nagy valószínűséggel a rájátszást! Eddig 51 pontot szereztek a 34 fellépésükön 18-16 mérlegükkel, ezzel pedig a táblázat 5. helyén állnak! Gólaránya viszont nem túl meggyőző: 93 lőtt gólja mellé már 107 kapott társul, tehát nem mondhatjuk, hogy a Slipcenko kapus által irányított védelem sebezhetetlen lenne!
Vegyes képet mutat a csapat legutóbbi 5 meccse: két alkalommal kikaptak (Skalica 1:5, Nitra 3:5), háromszor pedig begyűjtötték a két pontot (Martin 3:1, Nitra 2:1, Zsolna 3:1).
Idegenben meglehetősen gyatra eddig a Besztercebánya: 6 győzelem (ebből három túlórát követően) és 9 vereség a mérleg 39:61 gólaránnyal. Rettenetes a csapat formája is idegenben: csak egy meccset tudtak megnyerni a legutóbbi 5 vizitálásuk alkalmával, azt is vért izzadva a Poprad ellen 5:5-ös meccset követően büntetőkkel.
A két gárda idén már három alkalommal találkozott a bajnokságban, és minden alkalommal a hazai pálya dominált. Ebben a felállásban október végén simán nyert a Kassa 4:0-ra, míg fordított pályaválasztás mellett 3:2-re és 4:3-ra nyert a Besztercebánya!

A mai mérkőzésen hazai dominanciát várunk, szerintünk a Kassa már a rendes játékidőben begyűjti majd a győzelemért járó két pontot!

Olvasói sztorik