Hírek

Brutális belgák!

Szegényes a mai kínálat, így kénytelenek voltunk két belga mészárszéket választani...

Standard Liege-Beerschot (0-1) 1!

A dobogóra hajtó hazai együttes nem hibázhat: a piros-fehérek magabiztos sikert aratnak.
A 22. fordulót rendezik belga pontvadászatban, és hőseink alapvetően más céllal vágnak neki e játéknapnak, no és az egész bajnokságnak is. A hazai gárda mindenképpen a felsőházi rájátszás tagja lenne. Erre meg is van mindene esélyük, hiszen jelenleg az 5. helyen állnak 35 ponttal. Mircea Rednic alakulata Liege-ben eddig masszívan teljesített: 7-szer nyert, háromszor pedig kikapott. A Zulte, a Gent és a Club Brugge nyert nála, viszont például az Anderlecht pont nélkül térhetett haza tőlük. Ezekielék futottak egy remek sorozatot november végétől, négy meccset nyertek meg zsinórban, ám e szériát elrontották a fiúk: karácsony előtt a Stade Maurice Dufrasne-ban, saját közönségük előtt betliztek a Club Brugge-zsel szemben (1-3).
A vendégek a kiesés elől menekülnek, épp úgy 18 pont áll a nevük mellett, mint a már vonal alatt tanyázó Liers-nek. A brigád idegenben is gyenge: 2-1-7-es sora, Liers-ben és Mechelenben nyertek, a Zulténél bravúrpontot szereztek. Wim De Corte fiai botrányosan gyenge formában vannak: legutóbbi hat fellépésükön mindössze egy iksz jött össze, viszont olykor nem csak kicsit verték agyon Ozturéket. A Club Brugge például egy hetest rajzolt nekik, de az Anderlecht is négyet hintett a gárdának. Az az érzésünk, hogy a társulat nem Liege-ben kezdi meg a felzárkózást a középmezőny aljához…
A Germinal nem szívesen utazik Liege-be: az elmúlt öt alkalom közül négyszer kikapott a gárda, ebből háromszor legalább kettő volt közte. Az idén januárban még rosszabbul járt a Beerschot: akkor 6-1 lett a vége. Ha öt nem is lesz ma közte, de kettő minden bizonnyal. Húzzuk be a hendis hazai sikert!

Anderlecht-Lierse +2,5! 1!

Sok gól, brüsszeli örömfoci! Sima hazai győzelmet várunk.
Az Anderlecht gőzerővel menetel az első hely felé. A lila-fehérek magabiztosan vezetnek, 8 egység előnnyel várták a 22. fordulót. 49 pontjukból 28-at otthon, a Constant Vanden Stock-ban szereztek. 9-1-0-ás hazai mutatójuk imponáló, egyedül a Genk távozott ponttal, de annak már kis híján négy hónapja. Azóta mindenki kapitulált Mbokaniéknál.
John van den Brom alakulata jó eséllyel pályázik a címvédésre, és ezen az úton nem jelenthet akadályt a Lierse: a legutóbbi 9 mérkőzését megnyerte zsinórban a brigás, nem gondoljuk, hogy épp a kiesőjelölt állítaná meg Gilletéket…
Mert a Lierse nagy bajban van: az utolsó előtti helyen állt a játéknap előtt, 21 fellépésén 18 pontot gyűjtött, idegenben 1-4-5-ös mutatót összehozva (az utolsó Cercle-nél nyert még augusztusban). A 10 túráján 11-22-es gólarányt produkált, csak egyszer nem kapott gólt…
Biztató lehet a számukra, hogy a legutóbbi két bajnokiján nem kapott ki: két iksz jött össze. Ez azonban kevés lesz a biztos bennmaradáshoz.
A vendégek nem okoznak meglepetést, az Anderlecht alaposan elpáholja a vendégeket, csak úgy, mint ahogy az elmúlt években szokta. Lesz három találat, és sima brüsszeli sikerrel számolunk!

Olvasói sztorik