Hírek

Kanárivadászaton a londoniak

Áldozatul eshetnek a kanárik a Chelsea-nek, a kékek ugyanis egyre jobb formát mutatnak. A Championshipben gólokra vadászunk: a célpont ezúttal Bristol, ahová a Watford látogat...

Norwich-Chelsea 2!

Úgy tűnik, a londoniak kiheverték a kezdeti sikertelenség okozta sokkot, és újra számolni kell velük a dobogóért folytatott küzdelemben. Ma a kanárik sem tudják majd feltartóztatni a kékeket!
A derék angolok nem bejglizhetik szét magukat karácsonykor: a 19. fordulót már karácsony másnapján rendezik. A mi mérkőzésünkön egy középcsapat fogad egy, a dobogóra mindenképpen esélyes alakulatot. A tippünk pedig határozott 2-es, bátrabbak akár hendivel is megtolhatják a kékek sikerét.
A vendéglátó kiegyensúlyozottan teljesít, nincsen kiesési gondja, a 10. helyen áll, 18 fellépésen 25 egységet húzott be. A kanárik odahaza, a Carrow Road-on kimondottan erősek: 5-2-1-es soruk elismerésre méltó, egyedül a Liverpooltól kaptak ki, kapitulált náluk az Arsenal és a Manchester United is. Szóval, nem életbiztosítás senkinek sem Norwich-ba látogatni…
Chris Hughton együttese hazai környezetben nem feltétlenül szórja meg az ellenfeleit, eddig mind az öt sikerét eggyel húzta be. Jellemzően zártan védekeznek Basosngék – nem úgy, mint tavaly, amikor még Lambert mester ült a zöld-sárgák kispadján… Akkor a kanárik rendre simán hozták a +2,5-ös opciót. Ma már sokkal “takarékosabban” futballoznak Pilkingtonék.
A produkciójukra a kétarcúság jellemző: mint említettük, odahaza életveszélyesek, idegenben viszont önveszélyesek! Bár ez így túlzás, az viszont elgondolkodtató, hogy 10 túrájuk közül csak egyen sikerült behúzniuk a három pontot (Swansea 3-4). A gárda parádés szériát futott október vége és december közepe között: 10 meccsen maradt veretlen, és szerzett 22 egységet! Azért ez egy kvázi kiscsapattól igazán nagy teljesítmény. Aztán karácsony előtt Hoolahanék Birminghambe voltak hivatalosak, és bár vezettek a WBA otthonában, végül Geráék lehajrázták őket. Így oda lett a veretlenség (2-1)…
És akkor nézzük a Chelsea-t, amelyet már néhányszor a mennyekbe emeltünk, másszor teljesen leírtunk. Most megint bizalmat szavazunk Rafa mester alakulatának, ugyanis azt látjuk, hogy a vesztes klub vb-döntő után sikerült rendezni a sorokat. A gárda hazatért Japánból, és nyomban összeverte Ligakupameccsen az otthon veszélyes Leeds-cet, majd vasárnap este egy nyolcast rajzolt az Aston Villának a Stanford Bridge-en. Okés, hogy nem sztárcsapatokkal találkoztak Oscarék, de azért két mérkőzésen 13 gólt szerezni még ifi kettőben sem könnyű teljesítmény…
Matáék most a 3. helyen tanyáznak, a manchesteri gárdákkal szemben 11, illetve 7 pontos hátrányban – igaz, jelezzük rögtön, hogy a szentekkel még van egy elmaradt meccse Ramireséknek. És, ha azt behúzzák, akkor már talán merészebb álmokat is szövögethetnek a londoniak…
Idegenben 4-2-2-es mérleget tudnak felmutatni Torresék: két, nem kalkulált vereség csúszott be (WBA, West Ham), nyertek viszont két londoni riválisnál, az Emirates-ben és a White Hart Lane-en.
A két gárda viszonylag ritkán randevúzott egymással a közelmúltban: tavaly leikszeltek ebben a felállásban, előtte viszont a Chelsea győzött. És szerintünk ma sem kímélik ellenfelüket a kékek. Behúzzák a három pontot Ivanovicék, és tapadnak a manchesteri párosra. Tippünk 2-es, a bátrabbaknak hendikepes verzióval!

Bristol City-Watford Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5! X2!

Az angol második vonalban nem könnyű eltalálni a meccsek kimenetelét. Így, ezen a szép napon nem is próbálkozunk meg e lehetetlen küldetéssel, hanem maradunk a klasszikus gólvadászatnál. Bristolban eljutnak háromig a felek!
Karácsonyi nagyüzem: a ködös Albionban mindenki futballozik ilyenkor… Mi az angol Championship-ből választottunk egy ütközetet. A feljutásra gyúró Watford Bristolba látogat. A City 23 meccsen mindössze 19 pontot gyűjtött, így nem is csoda, hogy a 23., kieső helyről várhatja a folytatást. A piros-fehérek az Ashton Gate-en nem brillíroznak: 2-2-7-es sort hoztak össze, gólarányuk 20-27. Két sikerüket sem mostanában aratták: még augusztusban nyerték meg az első két hazai ütközetüket. Azóta tart az ámokfutásuk saját közönségük előtt…
A formájukra nehéz szavakat találni: nyertek a Middlesborough-nál és a Sheffieldnél, ugyanakkor képesek voltak elbukni Steadék olyan meccseket, amelyek a könnyebb kategóriába tartoztak. Ami viszont jellemző rájuk, hogy Derek McInnes alakulata általában felvállalja a nyílt játékot. Ez pedig a gólarányán meg is látszik a gárdának… A hazai fellépései közül mindig kapott gólt, kilencszer rúgott is, hétszer pedig jött a +2,5-ös opció. De megesett, hogy 8 találatnak is tapsolhatott a publikum…
A Watfordra is jellemző, hogy a támadófocit részesíti előnyben, ami nem is csoda, hiszen a piros-sárgákat Gianfranco Zola trenírozza. A talján szakember jó munkát végez, hiszen a társulat a 6. pozícióban tanyázik, neve mellett 23 meccs után 37 pont szerepel. Ekstrandék 41 találatnál járnak már, így az övék a 3. legtermékenyebb támadósor a ligában.
Idegenben 5-2-4 a mérlegük, ehhez pedig 24-20-as gólarány párosul. 11 kiránduláson 24-szer volt tehát eredményes a gárda; senki nem lőtt ennyit a 23 rivális közül.
Jó passzban futhatnak neki a karácsonyi őrületnek Vydráék, hiszen az elmúlt 10 bajnokijuk közül csak egyet veszítettek el, és ebben a periódusban 21 egységet zsebeltek be. Kellenek is a pontok a Watfordnak, hiszen nagyon szoros a tabella első harmada: a 11. Nottinghamnél csak négy ponttal gyűjtöttek többet a piros-sárgák.
A brigád eddigi túrái közül csak Blackburn-ben maradt impotens, és a 11 ütközet közül 9-szer jött a +2,5-ös opció. 10- szer adott is és kapott is.
A City nagyon régen nem verte meg otthon a Watfordot. Szerintünk ma sem járnak sikerrel a piros-fehérek, viszont abban biztosabbak vagyunk, hogy lesz legalább három gól a kilencven perc során. Húzzuk be a +2,5-ös kimenetelt!

Olvasói sztorik