Hírek

Rangadók az ünnepek előtt

Egy török és egy belga összecsapásra fókuszáltunk ezúttal...

Trabzonspor-Galatasaray 2x!

A piros-sárgák sikerét várjuk a rangadón: a Trabzon az idén nem képes kitörni a középszerűségből, és szerintünk ma sem okoz meglepetést.
Klasszikus rangadót rendeznek egy nappal karácsony előtt a török élvonalban: a Galata Trabzonba hivatalos. A hazai alakulat az idén egyelőre pusztán középcsapat, a 8. helyen áll 16 meccsen szerzett 23 pontjával. Senol Günes alakulata a Hüseyin Avni Aker Stadiumban 4-2-2-es mérleget produkált (a Bursa és az Eski nyert nála). Ami elkeserítő, az Alanzinhoék támadójátéka… 8 hazai fellépésükön 9-szer voltak eredményesek a piros-kékek. Hiába a tekintélyes summa, amit Burat Ylmazért kaptak, egyelőre nem sikerült pótolni a tavalyi gólkirályt (aki épp az aktuális riválist erősíti…).
Jankoék teljesen kiszámíthatatlanok. Olykor idegenben aratnak fölényes diadalt (Genclerbirgili 0-4), majd képesek otthon kani egy sima hármast az Eskitől. Legutóbb a Buyuksehyr vendégei voltak Altintopék, ám ott sem jártak sikerrel. Összességében Zokoráék totálisan szeszélyesek, nehezen elképzelhető azonban, hogy épp a listavezető ellen találnának vissza a helyes útra.
Mert a Galata vezeti a török bajnokságot, Fatih Terim alakulata 16 ütközetben 32 pontig jutott, idegenben is egészen jó sort produkálva (4-3-1, csak az Orduspornál kaptak ki, de még szeptemberben). A piros-sárga egység győztes rangadón van túl: a múlt héten a Fenert vertél 2-1-re otthon.
Amrabaték két egység előnnyel vezetik a pontvadászatot, tehát kellőképpen szoros a tabella ahhoz, hogy totálisan komolyan vegyék a trabzoni 90 percet. Buluték ha nyernek, akkor nyugalomban tölthetnék az egy hónapos téli szünetet.
Az Altintop fivérek egymás elleni küzdelme pikánssá teszi majd az összecsapást, és ugye azt sem szabad figyelmen ívül hagyni, hogy a Trabzon azért még mindig a szűken vett elithez tartozik – bár idei produktuma erre nem jogosítja fel…
Az előző két kírásban Trabzonban nyert a Galata. És most is bízunk a vendégekben. Terim mester kitalálja a megfelelő taktikát, amely eredményes lesz az idén közel sem félelmetes Trabzonspor ellenében. Tippünk tehát 2x!

Genk-Anderlecht Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A karácsony előtti utolsó belga bajnoki rangadó lesz a javából: két, remek formában lévő alakulat csap össze, és e csatából szerintünk nem hiányoznak majd a gólok!
Immár a 21. fordulót rendezik a belga pontvadászatban, és két élcsapat randevúzik a Cristal Arenában. A Genk jelenleg a 6. pozícióban tanyázik, 20 mérkőzésen 35 pontot szerzett. A kékek otthon kimondottan erősek, 6-3-1 a mutatójuk, csak a Standard nyert náluk. Gólarányuk otthon 22-10, egy mérkőzésen, épp az elvesztett találkozón nem vette be az ellenfél hálóját.
Bardáék formája nem egyenletes, és ezt nem azért mondjuk, mert a legutóbbi játéknapon a 2. Zulte otthonában kikaptak. Sokkal inkább azért, mert előtte is játszottak furcsa eredményeket a kék-fehérek. Arattak fölényes győzelmeket, ám képesek voltak kikapni a sereghajtó otthonában. Ami biztos: Mario Been együttesének nem lehetnek motivációs problémái, ugyanis egy sikerrel célba vehetik a dobogót.
Ami az Anderlechtet illeti: nos, a lila-fehérek vezetik a bajnokságot, előnyük immár hat pontosra duzzadt, tehát a brüsszeli együttes remekpozícióból várhatja a folytatást. A gárda 46 egységet zsebelt be, idegenben 5-3-2-es mérleggel rendelkeznek. A Stqandard Liege és a Charleroi otthonában kapott ki John van den Brom legénysége.
Az elmúlt 8 bajnokiján nem hibáztak Mbokaniék! Ebben a periódusban 29-5-ös gólarányt virítottak a fiúk. Természetesen a legjobb formában lévő alakulat az Anderlecht a bajnokságban.
A bajnokcsapat csak a Charleroi pályáján nem talált a hálóba, a többi kilenc ütközetben viszont rendesen termelte a gólokat Gilleték. Szerintünk ma sem lesz gond a vendégek támadószekciójával…
És azért a vendégekben is érezzük az erőt, legalábbis annyira mindenképpen, hogy gólt szerezzenek. Érdekes is csörte lesz, amely szerintünk hoz legalább három gólt. Mindkét kapus egyszer legalább kapitulál, ez az opciű is behúzható!

Olvasói sztorik