Hírek

Egy francia, egy angol

Ma a Lorient és az Arsenal győzelmével kalkulálunk...

Mai menünk:
Newcastle-QPR
Roma-Milan
Malaga-Real Madrid

Lorient-Reims 1!

Nem érzünk meglepetést: a hazai alakulat remek formában van, és győzelmével tovább tapad az élmezőnyhöz!
A 19. fordulóban randevúznak egymással a felek, és bizony a hazai alakulat várhatja kellemesebb közérzettel az ünnepeket. Mert Christian Gourcuff alakulata nem kis meglepetésre az előkelő 4. pozíciót foglalta el a játéknap előtt. A társulat 18 mérkőzésen 30 pontot szerzett, ebből otthon, a Stade Yves Allainmat-Le Moustoir-ban 18-at (5-3-1). Egyedül a Bordeaux tudott nála győzni,a Lyonnak is be kellett érnie döntetlennel.
Aliadiere-ék remek passzban várják a szezonzárót: a legutóbbi hat csatájukból ötöt megnyertek, és e sikerek között akadtak egészen bravúrosak is! Ebbe a kategóriába sorolható például a Marseille-ben és a St. Etienne-ben aratott diadal, amelyeket ráadásul kapott gól nélkül hozott le a gárda, de a Lille és a Toulouse hazai két vállra fektetése is respektálandó teljesítményre vall.
De mi lehet a siker titka? Vélhetően a legelvakultabb Lorient-drukkerek sem tudják a választ. Vagy talán mégis: a csapategység lehet a megfejtés, hiszen nagy sztárok nem szerepelnek a brigádban, Ludovic Giuly ugyan klasszis futballista, ám már túljutott karrierje zenitjén. Egy biztos: egyben van a társulat, EL-t érő helyen tanyáznak, és e pozícióról nem akarnak egykönnyen lemondani Konéék.
A Reims újoncként vágott neki a pontvadászatnak, extra terveik nem voltak a bajnokságra: benn akarnak maradni a fiúk az élvonalban! Nem bánnák Mandiék, ha most lenne vége a megmérettetésnek, hiszen jelen pillanatban épp a vonal felett állnak. 18 meccsen 18 egységet szerzett Hubert Fournier legénysége, idegenben viszont botrányosan gyengén szerepelek a fiúk: 8 fellépésen két iksz, hat zakó, és mindössze két rúgott gól, 11 kapottal szemben. Hihetetlen szériát fut a gárda vendégségben: augusztus közepén szerezték eddig egyetlen “normális” találatukat, után szeptember 1-jén Toulouse-ben egy öngóllal sikerült pontot menteniük. Utána semmi…

Wigan-Arsenal 2! +2,5!

Az ágyúsok ott folytatják, ahol hétfőn abbahagyták! Nyernek ismételten idegenben, és célba veszik a dobogót!
A 18. fordulót rendezik a karácsony előtti utolsó fordulóban a ködös ALbionban. Mindkét együttes számára roppant fontos a találkozó: a hazaiak egy sikerrel elkerülhetnek a kieső helyről, a vendégek – győzelmük esetén – felléphetnek a dobogóra. Kell ennél nagyobb motiváció? Szerintünk nem!
A Wigan tehát nagy bajban van, csak két alakulat áll mögötte, velük szemben 5 (QPR) és 6 (Reading) egység az előnyük. A kékek neve mellett jelenleg 15 pont szerepel, ebből odahaza, a DW Stadiumban 2-3-4 a mérlege: a West Hamet és a Readinget sikerült verniük, a Chelsea, a West Brom, a Fulham és a City nyert nála.
Roberto Martinez alakulata nincs jó passzban, az elmúlt négy ütközetében csak egy döntetlent sikerült elérnie, emellett háromszor zakóztak Di Santoék. És arra az ikszre sem lehetnek felettébb büszkék Konéék, hiszen az akkori sereghajtó szerzett pontot a kékek otthonában (QPR 2-2).
Jordiék eddigi 8 hazai ütközetükből hatszor eredményesek voltak, csak a Chelsea és a Manchester City úszta meg kapott gól nélkül a Wigan elleni idegenbeli mérkőzést. Ismerve az Arsenal védelmét, nem lepődnénk meg, hogy ma is eredményesek lennének Beausejour-ék…
És akkor nézzük az Arsenalt, amely hétfőn egy kicsit elvarázsolt minket. Az ágyúsok úgy fociztak a Reading otthonában, ahogy azt elvárjuk tőlük: látványos akciókat vezettek, és a helyzeteket is elfogadható arányban használták ki Podolskiék. És ehhez még egy extra teljesítmény is párosult: Santi Cazorla klasszikus mesterhármassal terhelte meg a kiesőjelölt hálóját.
Nagyon kellett a hétfői siker az ágyúsoknak, hiszen a tabella első harmada nagyon tömör. A győzelemmel fel is jöttek Walcotték az 5. helyre, és most már előre is tekintgethetnek: a dobogótól mindössze 2 egység a lemaradásuk; igaz, a 10 Swansea-val szemben is csak 4 pont az előnyük…
Vermalenék idegenben 3-4-2-es mutatót hoztak össze, Norwichban és az Old Traffordon kaptak ki Artetáék. November végén rossz formát mutatott a gárda, ám az elmúlt két bajnokin már nyertek Sagnáék (West Brom, Reading). A Ligakupától ugyan búcsúztak a londoniak, a BL-ben viszont túlélték a csoportkört, februárban a tavalyi döntőssel, a Bayernnel meccselnek a piros-fehérek.
A két gárda egymás elleni mérlege nyomasztó Arsenal-fölényt mutat. Tavaly például 4-0-ra nyertek a vendégek. A legutóbbi négy összecsapásuk a DW Stadiumban egyaránt +2,5-ös opcióval végződött, ez azért beszédes adat…
Az az érzésünk, hogy az Arsenal ezúttal is nyer majd, és a találkozón könnyen összejöhet három gól!

Olvasói sztorik