Hírek

Célegyenesben a szegedi stadionépítés?

A pénteki közgyűlés két napirendi pontja is foglalkozik a szegedi stadionépítéssel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyikben arról kell dönteniük a képviselőknek, hogy az elkészült építményre az állam 15 évig jelzálogot jegyezhessen be, a másikban pedig a területrendezési terv módosításáról kell határozni, mert a jelenlegibe nem férne bele az új aréna – írja a szegedma.hu.

A társaságiadó-kedvezmény rendszerének (TAO) köszönhetően a szegedi önkormányzat új futballstadion építésére pályázott az NB II-ben szereplő Szeged 2011 csapatát működtető céggel közösen. A létesítményt az Etelka sorra építenék, a jelenlegi lebontása után mintegy 2,3 milliárd forintból. Első körben egy hatezer férőhelyes stadion épülne fel a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel, parkolókkal, ez később tízezer néző befogadására alkalmas lelátóval bővíthető majd. A társaságiadó-pályázat hetvenszázalékos támogatottságot adna, így az önkormányzatnak harmincszázalékos önrészt kell előteremtenie.

A szegedi pályázat elbírását júniusban függesztették fel, mert nem volt még a pályázó birtokában engedélyes építési terv. Ehhez a tervhez azonban két közgyűlési döntés is szükséges, ez kerül pénteken a testület elé. Ha az előterjesztéseket támogatja a közgyűlés, akkor a jövő héten az engedélyes építési tervet benyújtják a helyi építési hatósághoz, és amint pecsét kerül a tervekre, a pályázati elbírálás folytatódni fog, így lényegében minden akadály elhárul, hogy ne csak szóban, hanem végelegesen, papíron is támogassa az állam a stadionépítésünket.

Olvasói sztorik