Hírek

Párizsi roham!

A sztárcsapat Brestben is esélyesként lép pályára. A holland második vonalban ezúttal is a gólokra megyünk rá...

Mai menünk:
Brest-PSG
Pescara-Catania
Valencia-Getafe

Brest-PSG 2!

Nem állítják meg a fővárosiakat a lelkes brestiek az év utolsó fellépésén. Nyernek a vendégek, simán!
A félidejéhez érkezik a gall pontvadászat: a 19. fordulóra hangolnak a gárdák. A hazai brigád a 13. helyről várja a folytatást, 17 csatában 21 pontot sikerült szereznie. A Stade Francis-Le Ble-ben eddig jól tolták Ben Basaték, 5-1-2-es soruk erre utal. Igen ám, de épp a legutóbbi két meccsüket veszítették el saját pályájukon! A Marseille elleni vereséget még meg lehetett ideologizálni, ám az idén gyengén muzsikáló Montpellier ellen illet volna legalább egy pontot szerezniük Mendyéknek…
A társulat a hazai bukók ellenére nem csúszott nagyon vissza a tabellán, ugyanis amikor elkezdett otthon döcögni a szekér, az elhullajtott pontokat sikerült idegenben visszaszerezni! A zsinórban elszenvedett hét túra-vereséget követően pontot csíptek el Reimsben, Rennes-ben, majd a Sochaux otthonában totális sikert arattak a múlt héten.
A díszítősor alapján most újabb hazai buktának kellene következnie a sorban, és valljuk be, ennek meg is van az esélye. No nem, semmiképpen sem szeretnénk lebecsülni a brestiket, hiszen egyelőre úgy tűnik, az idén nem a kiesés elől kell menekülnie Landry Chauvin alakulatának. Ám most az ellenfél nagy falat lesz a hazai alakulat számára…
Mert Ancelotti PSG-je érkezik Brestbe! És a fővárosiak mostanság nem hibáznak, legyen szó a BL-ről, vagy éppen a gall bajnokságról. Ibráék a remek sorozat hatására egyfelől csoportelsőként léptek tovább a legrangosabb kupasorozatban (és itt a Valencia vár rá), másrészt átvették a vezetést a pontvadászatban is. Ugyanakkor Lavezziék nem dőlhetnek hátra, hiszen 35 pontjuk van, éppen annyi, mint a Lyonnak és a Marseille-nek.
Az arab befektetők nagybevásárlásáról már ódákat zengtünk, ám Menezék elrontották a rajtot: három ikszre voltak képesek az első három játéknapon, ám később beindult a gépezet. Ugyan kisebb botlások becsúsztak (nizzai vereség, hazai bukó a Rennes-től), ám mostanság már nem nagyon hibáznak Thiago Silváék. És amellett, hogy zsinórban nyernek, immár 244 perce nem kapott gólt Sirigu kapus!
Idegenben 4-3-1-es mérleggel rendelkeznek Pastoréék, legutóbb a Valenciennes-nél vizitáltak a piros-kékek, ott nagyon sima 4-0-ás sikert arattak.
Két éve 2-2-re végeztek ebben a felállásban a felek, tavaly 1-0-ra győztek Mottáék. És ezúttal is a vendégek sikerében bízunk. Szerintünk hiába erős otthon a Brest, ma nem tudják megállítani a PSG-t! Húzzuk be bátran a vendégsikert!

Dordrecht-Emmen 1! +2,5!

Ha holland II. vonal, akkor +2,5. Igen, elcsépelt mondatnak tűnhet e kijelentés, ám mi már csak ilyen konzervatívok vagyunk, és tiszteltjük a tradíciókat!
A helyzet rém egyszerű: a hazaiak a 3. helyen állnak, 17 meccsen 31 pontot gyűjtöttek, hátrányuk az éllova MVV mögött mindössze 4 egység (és egy mérkőzés…). Ha komolyabb terveket szövögetnek, akkor az ilyen találkozókon nem hibázhatnak – többet! Mert bizony eddig a GN Bouw Stadionban már értékes pontokat hullajtottak el a srácok (4-2-2), így egy újabb botlás már végzetes lehet.
A formája meglehetősen kiszámíthatatlan: hazai vereség a Fortunától, majd győzelem az Almere-él, és hétközben újabb otthoni égés, igaz, a kupában az élvonalbeli Alkmaartól. Ám azért mégis bizalmat szavazunk a Dordrechtnek, amely 17 fellépésén 38-26-os gólarányt hozott össze. Finoman fogalmazva is eseménydús találkozók vannak a hátuk mögött… Overt 12-szer virítottak.
Az Emmen az idén is esik-kel, de inkább fetreng… 12 egység áll a neve mellett, így pontazonossággal, az utolsó előtti helyen állomásozik. Idegenben különösen gyenge a társulat: 1-2-6 a mérlege, csak a Den Boschnál nyert, de még szeptemberben! Azóta 9 ütközeten vannak túl a srácok, és szereztek is három pontot… 0-3-6-os szériájukra nem lehetnek büszkék az emmeniek.
Gyenge forma, átjáróház védelem. 16 összecsapáson 30-szor kapitulált a hátsó alakzat, vendégségben csak kétszer nem zörrent meg a hálójuk.
E két egylet rendre gólgazdag meccseket vív egymással. Dordrechtben 2009 óta négyszer találkoztak, mindannyiszor a hazaiak nyertek, és háromszor jött a +2,5-ös opció. Ma is ezt várjuk, mert a hagyomány, ugyebár, kötelez!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik