Hírek

Aguirre első sikerére készül!

Kiesési rangadót rendeznek a La Ligában. Szerintünk a hazaiak várhatják nyugodtabban a karácsonyt... Emellett a finn hokiba is belekóstolunk ma!

Csütörtöki menünk:
Espanyol-Deportivo
Groningen-Ajax
Real Sociedad-Sevilla

Espanyol-Deportivo 1!

Aguirre alakulata a Real elleni pontszerzés után végre már nyerni is tud a kiesési rangadón! A szenvedő fél a sereghajtó lesz… Sima hazai várható!
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek ma este Barcelonában. Az El Pratban a 19. helyezett fogadja a sereghajtót. A tét nem kicsi, hiszen aki ma kikap, nagy bajba kerül, a ki nyer, akár el is mozdulhat a kieső pozícióból. Ha ikszelnek a felek, akkor tulajdonképpen jól elrontják egymás karácsonyát a fiúk… Iksz jelen esetben kizárva!
A hazaiak botrányosan nyitottak, este-keltek folyamatosan, a klubvezetés a 13. forduló után elégelte meg az ámokfutást (2 nyert meccs): Pochettinonak mennie kellett, és jött a rutinos Aguirre. A kék-fehérek egy granadai ponttal nyitottak, majd közel álltak a sikerhez a Sevilla ellenében, ám a hajrában egaliztáltak a déliek. Ezt követően Albinék útja a Bernabeuba vezetett, ahol taktikus játékkal sikerült 2-2-re hozni a meccset.
És tulajdonképpen el is hangzott a kulcskifejezés az imént: taktikus játék. Mert a mexikói stratéga gatyába rázta az addig olykor fejetlenül futballozó gárdát, és az elmúlt három mérkőzésen már egészen fegyelmezetten játszottak Colottóék.
Forlinéknak jelenleg 12 pont áll a nevük mellett, ebből az El Pratban épp a felét szerezték: 1-3-4-es soruk azért igencsak vékonyka. Egyetlen sikerüket a Rayo ellen érték el Sergio Garciáék, de annak már idestova két hónapja.
Az edzőváltás – még ha pontokban nem is látszik – de összességében jót tett a gárdának, és szerintünk Aguirre megszerezheti első sikerét az Espanyol kispadján.
Nem nehéz nyerni, csak jól kell megválasztani az ellenfelet – tartja a mondás. És most a barcelonai alakulat aligha tudna kellemesebb vendéget csábítani az El Pratba, mint a Deport. Bizony, az újonc elképesztő mély gödörben van, a gyenge szereplés hatására visszacsúszott az utolsó helyre. 12 pontja van a galíciai együttesnek, idegenben pedig az egyik legkellemesebb ellenfél… Még nyeretlen, 0-4-4 a mérlege, a gólaránya pedig egészen elképesztő: 11-24. Ez, akárhogy is számoljuk, hármas kapott átlagot jelent…
Oltra mester legénysége az elmúlt hat fellépésén mindössze két ikszet tud felmutatni a négy zakó mellett. Pedig, az Atleticot leszámítva, nem nagycsapatokkal meccseltek Valeronék. És, ha már a rutinos irányító került szóba: három gólpasszával még mindig ő az assziszt-király a csapatban. És ezzel sok mindent elmondtunk…
Rikiék tehát elképesztő nehéz helyzetben vannak, és bár legutóbb épp nem szenvedtek vereséget (Valladoliddal játszottak 0-0-át a Riazorban), az egy pontokkal sincsenek igazán kint a vízből.
És a Depor még csak döntetlenekre sem volt jó mostanában az Espanyol pályaválasztásával. A legutóbbi négy bajnokijukat Katalóniában a hazai együttes nyerte meg, háromszor hendivel!
Kedves sporttársak, a hendis hazait csak az igazán erős idegzetűeknek ajánljuk, viszont a sima Espanyol sikert nyugodtan behúzható 1,85-ért…

És egy kis jégkorong…

Ässät Pori – Lahti Pelicans 1

Javában zajlik a finn élvonalbeli jégkorong bajnokság, ahol két alsóházi csapat mérkőzésén ma az Ászok győzelmére fogadunk!
A hazaiak meg sem közelítik tavalyi önmagukat: idén mindössze a 10. helyen tanyáznak eddig összegyűjtött 45 pontjukkal 31 meccset követően. Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint a playoff-ért osztályozók kell játszaniuk. Tulajdonképpen nem teljesít annyira rosszul a csapat, hiszen 16 győzelem mellett 15 vereség szerepel, ez tipikusan egy középcsapat mérlege. Eddig 7 meccsük során volt szükség hosszabbításra, melyből ötöt behúztak végül, kettőt pedig elveszítettek. Saját közönsége előtt viszont a Pori idén nem túl meggyőző: 8 győzelem (kettő túlóra után) és 7 vereség (1 hosszabbítás után), ennél rosszabb hazai mérleggel csak a tökutolsó Ilves csapata rendelkezik… Vegyes formában van a gárda, hiszen legutóbbi 5 meccséből hármat nyert meg (egyet hosszabbítás után, egyet büntetők után), kettőt pedig elveszített (egyet büntetők után). A Tappara elleni idegenbeli győztes meccsről érkezik a társaság, ott 4:1-re sikerült nyerniük, ráadásul Dixon mesterhármast lőtt, de kiválóan játszott Umicevic és Heshka is (3-3 assziszt).
A gárda vendége az idén szintén gyengén muzsikáló Lahti csapata. A Pelikánok csupán a tabella 13. helyén állnak 32 ponttal, reális céljuk mindenképp az utolsó hely elkerülése lehet, de az osztályozós helyre is lehetne esélyük, legalábbis a mostani forma alapján, bár hátrányuk 13 pont a mai ellenfelükkel szemben, akik még éppen beleférnek az osztályozós helyekbe. Ugyanis legutóbbi 5 meccséből hármat meg tudott nyerni a Lahti: az Ilves csapatát 1:0-ra verték büntetőkkel, 5:2-re verték odahaza a nagyon erős KalPa-t, legutóbb pedig pedig a Hämeelinna csapatát gyűrték le büntetőkkel 3:2 arányban. Két győztes meccsről érkezik tehát a Lahti erre a találkozóra, ám idegenben idén eddig nem sok sikerélménye volt: mindössze két győzelem szerepel a 14 vereség mellett. Legutóbbi 6 idegenbeli meccsén nyeretlen maradt a társaság, utoljára a JYP otthonában volt sikerélményük a 3:2-re megnyert találkozón…
A két csapat már játszott egymással idén oda-vissza: ebben a felállásban 7:4-re nyert a Pori, míg fordított pályaválasztás mellett 4:3-as Lahti győzelem született. A mai meccs is szorosnak ígérkezik, de az ilyen meccseket nem veszítheti el az Ässät! Ha sikerül átmenteniük a Tappara elleni formájukat erre a meccsre is, akkor rendes játékidőben hozni fogják ma a győzelmet!

Olvasói sztorik