Hírek

Mi lesz veled, Chelsea?

A londoni kékek a vesztes klub vb-döntő után ezúttal a Ligakupában lépnek pályára. A farkasok a Leverkusent fogadják...

Szerdai menünk:
Wolfsburg-Leverkusen
Napoli-Bologna
Leeds-Chelsea

Wolfsburg-Leverkusen +2,5!

E két csapat nem tud unalmas meccset játszani egymással. Ma sem tesznek kivételt a fiúk, lesz itt legalább három gól, az tuti!
A Német Kupa nyolcaddöntőjében csapnak össze a felek a Volkswagen Arenában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, tehát taktikázásra nincs lehetőség. A hazai együttest sokszor dicsőítettük már, többször megfogalmaztuk, hogy a gárdában több van, minthogy a Bundesligában mindössze a 15. helyen szerénykedjen, ám a zöldek csak ránk cáfoltak zömében. Lorenz Köstner alakulata képtelen az egyenletes jó teljesítményre, amit pedig saját közönsége előtt művel, az egyenesen botrányos! 8 hazai fellépése közül mindössze egyet nyert meg, és összesen 6 találatot jegyzett. Viszont kit veretek meg eddig egyedül Naldoék? Igen, kedves sporttársak, épp a Leverkusent (3-1)!
Diegoék tehát rendesen bebetliztek az ősszel, hogy nincsenek kiesőhelyen, az két dolognak köszönhető: egyrészt idegenben jobban megy a zöldeknek, másrészt több a gyenge csapat az idén a legmagasabb osztályban. Ám összességében nem ilyen szezonról álmodoztak a farkasoknál…
A kupában az FC Schönberget és a Frankfurtot búcsúztatták Kjaerék, mindkét alkalommal magabiztosan léptek tovább, sőt, még csak gólt sem kaptak eddig a kiírásban. A nemzetközi porondtól nagyon messze kerültek Dosték, így talán a kupában sikerülhetne elérni a hőn áhított európai szereplést. Ám ez sem lesz egyszerű történet…
Abban teljesen biztosak vagyunk továbbra is, hogy a wolfsburgiak lényegesen jobb produkcióra lennének képesek, mint amit eddig nyújtottak. És azért abban bízhatnak a drukkerek, hogy az esztendő utolsó meccsén, amolyan “Gyáva népnek nincs hazája!” alapon nekirontanak majd a gyógyszergyáriaknak! Ez pedig gólt, gólokat eredményezhet. Persze nemcsak elől, hanem hátul is…
A Leverkusen az idei szezon meglepetéscsapata! A piros-feketék túlélték az EL-csoportkörét, a bajnokságban a második helyen tanyáznak, és a kupában is eljutottak a nyolcaddöntőig. Sascha Lewandowski alakulata nagyon egyben van, ám idegenben azért sebezhetőbbek Kiesslingék (4-1-4). Ám a támadójátékot mindenhol felvállalják a piros-feketék, így nem meglepő, hogy 17 fellépésen immár 33 találatot jegyeznek. A formájukra nem lehet panasz, hiszen a Bundesligában a legutóbbi hat csatájukból ötöt behúztak, a hétvégén a Hamburg kapott egy sima hármast tőlük. A kupában a Carl Zeiss Jena ellen simán, a Bielefeld ellen viszont csak neccesen jutottak tovább.
A két gárda egymás elleni meccsei általában élvezetesre sikerednek: az elmúlt 10 ütközetük közül csak egyszer nem jött a +2,5-ös opció… Szerintünk ezúttal megint elszabadul a pokol, mindkét fél betalál majd, és összességében lesz három találat!

Leeds-Chelsea x1! +2,5!

Vajon kilábal-e a gödörből a Chelsea? Avagy újabb kudarcot nyelhet be Rafa mester a londoniak kispadján? Nem lepődnénk meg, ha megint botlana a kék sereg…
Az angol Ligakupában láttunk már sok érdekes meccset, és ugye erre a sorozatra hatványozottan igaz, hogy gyakran borul a papírforma. És ma sem lepődnénk meg, ha nem az esélyesebb együttes masírozna tovább a párosításból…
A hazai alakulat a második vonalban szerepel, és ott sem túlságosan jól. Mindössze a 12., igaz, a rájátszást érő pozíciókhoz sokkal közelebb van, mint a veszélyes zónához. A fehérek otthon erősebbek: az Elland Road-on gyűjtött 20 egységet a 32-ből. El-Hadji Dioufék a legutóbbi három hazai meccsüket megnyerték, és összességében sem lehet a hazai produktumukra panasz, mindössze egy összeomlás, a Watford elleni 1-6 rontja le a képet.
Bármily furcsa, november eleje óta nem ikszeltek Becchióék. A Ligakupában sem, igaz, ott nem is kaptak ki! Mi az, hogy nem! Nézzük sorra az áldozatokat: Shrewsbury (4-0), Oxford Utd (3-0), Everton (2-1), Southampton (3-0)! Így jutott el a negyeddöntőbe Neil Warnock alakulata.
A hétvégén a jó formában lévő Ipswich látogatott Leeds-be, és a vendégek üres kézzel távoztak: Jerome Thomasék 2-0-ra verték a látogatókat.
És akkor nézzük a vendégeket. A Chelsea idén nagy rejtély… Parádés kezdés után Di Matteo alakulata megtorpant, kiesett a BL-ből, így Abramovics az olaszt menesztette, és egy hispánt ültetett a kispadra. Rafa mestert nem fogadták szeretettel a kék drukkerek, és a borzalmas bemutatkozás után még inkább megutálták a spanyol stratégát. Persze, azért nyert már meccset a tréner a londoniak élén, de összességében eddig nem hozott megváltást. David Luizék a bajnokságban még őrzik 3. helyüket, ám hátrányuk a MU-val szemben immár 13 pont.
A Premier League-ben aztán végre nyertek Matáék (Sunderland 1-3), aztán a kékek útra keltek, és meg sem álltak a klub-vébéig! Ott aztán az első kanyart sikerrel vették: a Yokohama-i International Stadiumban simán verték a Monterreyt. Következett a finálé, ahol azonban Torresék csődöt mondtak: a brazil Corinthians 1-0-ra verte a BL-győztest, így az európai együttes trófea nélkül térhetett haza.
Hosszú, fáradtságos túra után van tehát a Chelsea, amely 12 éve nem nyert az Elland Roadon! És szerintünk ma sem feltétlenül nekik áll a zászló! Bízunk a Leeds-ben, hogy folytatja remek kupasorozatát. Emellett azért várunk gólokat is, és egy cseppet sem lepődnénk meg, ha hosszabbításban dőlne el a továbbjutás!

Olvasói sztorik