Hírek

Tisztelgés a csőszök előtt!

A Rangers a 4. vonalban küzd, ám a gárda népszerűségén ez nem látszik. Ma otthon tartanak mészárlást. A Freiburg megállíthatja a kupaspecialista Karlsruhét...

Keddi menünk:
Schalke-Mainz
Augsburg-Bayern München
Inter-Verona

Rangers-Annan Athletic (0-2) 1! +2,5! Mindkét csapat betalál: NEM!

Ritkán választunk a skót negyedik vonalból mérkőzést, ám most megtesszük, így tisztelegve a nagy múltú Rangers előtt: a kékek ugyan manapság nem a Hearts-cal és a Celtic-kel meccselnek, népszerűségük annak ellenére is töretlen, hogy a Stirling és a Montrose ellen csatáznak. Ma is nagyon nyernek a protestánsok!
A Third Divisionban viszonylag tiszta a kép: a Rangers úgy vezet három egység előnnyel, hogy a riválisainál két meccsel kevesebbet játszott. Hazai környezetben brutális a mutatója: 6-0-0, 20-3-as gólaránnyal megspékelve. Eddig valamennyi látogatóját legalább kettővel végezte ki, így jó esély van arra, hogy ma sem botlanak Kyle-ék.
Az Elgin City igyekszik leginkább tartani a lépést a csőszökkel, de nem gondoljuk, hogy bárki is megakadályozhatná a Rangers feljutását. Mc. Culloch-ék jó formában várják az Annan vendégszereplését: a legutóbbi hat bajnokijukon nem hibáztak, 18 találatot hintettek, és mindössze 4-et kaptak, otthon egyet sem.
Bár akár félvállról is vehetné a mai ütközetet a kék-fehér együttes, nem gondoljuk, hogy lazáznának Templetonék. Pontosan tudják, hogy mennyit köszönhetnek drukkereiknek, tehát egészen biztos, hogy maximálisan kiszolgálják majd a fanatikusokat!
Eddig 9-3-1 a brigád mérlege, meglepetésre a sereghajtó otthonában kapott ki (1-0). Összességében tehát kiegyensúlyozottan menetel a harmadik vonal felé a Rangers.
Az Annan a középmezőnyben állomásozik, jelenleg a 7., neve mellett 14 meccs után 16 egység áll. Idegenben kimondottan gyengén tolják a fiúk: 7 túrájuk közül még egyet sem zártak totális sikerrel (0-3-4), gólarányuk 7-16. A brigád nove,ber közepén nagyon elveszítette a fonalat: attól kezdve csak kikapott az Athletic, és e pocsék széria következtében immár hat pont a hátránya a rájátszást érő 4. pozíciót elfoglaló Peterhead-del szemben.
Nem lesz ebből play-off pozíció, azt gondoljuk, az Annan marad a középmezőnyben. A Rangers pedig osztály vált a szeon végén, ez is egészen tuti!
Szeptember közepén, fordított felállásban 0-0-ra végeztek a felek. Most viszont egy hangulatos kivégzést tartanak Glasgow kék-fehér negyedében: a hazaiak több góllal verik el a lelkes Annant! Húzzuk be a hendis hazait!

Karlsruhe-Freiburg 2!

Búcsúzni kényszerül a harmadik vonalban vitézkedő, egykoron szebb napokat látott kék-fehér alakulat a Német Kupától. Az élvonalbeli együttes remek formáját átmenti a szezonzáró ütközetre is!
A német harmadik vonalban remekül szerepel a Karlsruhe: egyelőre a feljutó helyen áll, 22 meccsen 43 pontot szerezve. Otthon kifejezetten erősnek számít, mindössze csak egy vereséget szenvedett el saját közönsége előtt. A formája pazar, legutóbbi öt hazai bajnokiját behúzta otthon. Összességében is parádéznak a kék-fehérek, hiszen 9 meccset nyertek zsinórban.
A kupában eddig a Hamburg és a Duisburg esett a gárda áldozatául. Azért egy harmadik ligás alakulattól ez nem gyenge teljesítmény!
A Freiburg várakozáson felül teljesít, hiszen az 5. helyen telel, 17 mérkőzésen 26 pontot gyűjtve. Rosenthalék idegenben is masszívak: 3-3-2-es sort tudnak felmutatni, nyertek Wolfsburgban, Hannoverben és Gelsenkirchenben. Ez utóbbi meccset most rendezték a hétvégén, és Caligiuriék ezzel ki is rúgatták Huub Stevenst a Schalke kispadjáról.
Kruséék is igencsak elkapták fonalat, hiszen legutóbbi 8 bajnokijuk közül csak egyet vesztettek el: november végén a bajorok nyertek náluk. A kupában a Victoria Hamburg és a Braunschweig otthonában nyert a Freiburg. Ez utóbbi azért megsüvegelendő teljesítményre vall, hiszen a házigazda a másodosztály egyik élcsapata.
Az egymás elleni mérleg alapján a Karsruhe számíthatna esélyesnek, hiszen 1994 óta hétszer járt a Freiburg a kékeknél, ám mindössze egyszer nyertek a vendégek. Igaz, épp legutóbb!
És most is az első ligás alakulat sikerét várjuk! A Karsruhe remek kupasorozata így megszakad, a Freiburg viszont túléli a telet a sorozatban!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik